Nogomet

Slovenke pripravljene na začetek kvalifikacij za SP

Čatež, 12. 04. 2021 15.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska ženska članska reprezentanca bo priprave v Čatežu ob Savi sklenila s prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Slovaške. V načrtu je bila tudi tekma s Srbijo, ki pa je odpadla.

Borut Jarc s svojimi varovankami.
Borut Jarc s svojimi varovankami. FOTO: NZS

Naša reprezentanca bo jeseni začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023. Da bi prišla na kvalifikacije še bolje uigrana, je selektor slovenskih nogometašic Borut Jarc v aprilu predvidel dve kvalitetni prijateljski tekmi. Tekma proti Srbiji, ki bi morala biti na sporedu v petek, je  zaradi trenutnih razmer odpovedana. Na sporedu ostaja tekma s Slovaško, ki bo v torek v Čatežu pri Brežicah. "Uefin termin je še kako dobrodošel za našo reprezentanco. Hvala bogu, da smo se lahko zbrali in opravili kak trening več. To je bistvenega pomena. Smo pa vsi v pričakovanju jutrišnje tekme proti Slovaški. To je tekma, ki je le na papirju prijateljska, vse ostalo 'prijateljsko' nas ne zanima na vseh tekmah iščemo pozitiven rezultat," je za uradno spletno stran NZS uvodoma povedal selektor Jarc. Pri tokratni akciji sicer ne more računati na trojec Dominika Čonč, Kristina Erman in Lara Ivanuša, ki okreva po poškodbah. "Pogoji za delo so odlični, prav tako hotel. Poudarek pri delu pa je na dobrem sprejemu in kvalitetni predaji žoge. Nadgrajujemo tehnično-taktične elemente. S pridom izkoriščamo tudi dejstvo, da imamo malce več časa za trening. Predvsem pa imajo igralke s psihološkega vidika na voljo več tistega ne tako obremenilnega časa, ki je sicer prisoten pred tekmami," nadaljuje Jarc. Z ekipo je na začetku priprav opravil tudi kratko analizo tekme proti Estoniji. "Zakaj kratko? Ker so imele igralke nalogo, da se same analizirajo po tej tekmi. Vse igralke so se fantastično odzvale, si pogledale svojo igro in temu primerno povedale, kaj so naredile dobro in kaj slabo. Tudi na tem področju razmišljanja smo šli še korak naprej," pravi selektor, ki dodaja, da sta si v petek na treningu nasproti stali dve ekipi Slovenije. "To je bilo na nivoju kvalifikacijske tekme. Vse punce so svoje delo vzele več kot resno in maksimalno odgovorno, vse pa so tudi odigrale po vsaj 70 minut," je v pogovoru za spletno stran NZS pohvali svoje varovanke Borut Jarc, potem pa misli usmeri k torkovi tekmi.

Dominika Čonč
Dominika Čonč FOTO: Kanal A

Zahtevna tekma
"Gre za ekipo, ki je Sloveniji zelo blizu na Fifini lestvici (Slovenija zaseda 48. mesto, Slovaška 45.; op.a.), pri žrebu sodimo v isti kakovostni boben. Sicer pa jutri gostimo dinamično in zelo agresivno ekipo, ki je taktično disciplinirana. Čaka nas zahtevna tekma, v kateri pa od naših punc pričakujem, da bodo dale piko na i ter vse rešile v našo korist. Kot sem že dejal: ne smemo si dovoliti, da bi šli v tekmo z drugačnim razmišljanjem kot s tem, da je ta tekma prijateljska zgolj na papirju. Mi moramo venomer iskati pozitiven rezultat. To nas motivira in pripravlja za začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo," o Slovakinjah pravi selektor Jarc.

Prijateljska tekma:
Slovenija – Slovaška (11.30)

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.