Nogomet

'Jasmin je čudovita oseba. V čast mi je, da lahko igram z njim'

Bolzano, 27. 05. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
3

Jasmin Kurtić je končal klubsko sezono z italijanskim Südtirolom in s polno paro že razmišlja o nastopu na evropskem prvenstvu v dresu slovenske nogometne reprezentance. Množična selitev slovenskih navijačev bo vrhunec najbrž dosegla 20. junija v Münchnu, kjer se bodo Kurtić in njegovi reprezentančni soigralci soočili s Srbijo. Med navijači na sloviti Allianz Areni pa bo najverjetneje tudi zelo poseben Jasminov gost. Kapetan Südtirola Fabian Tait je v pogovoru za našo spletno stran o svojemu klubskemu soigralcu govoril z izbranimi besedami, več o življenju Jasmina Kurtića v majhnem mestecu na Južnem Tirolskem pa boste lahko izvedeli v oddaji Vsi Za Naše! nocoj po Masterchefu na POP TV in VOYO.

Več videovsebin
  • Jasmin Kurtić v oddaji Vsi Za Naše!
    00:51
    Jasmin Kurtić v oddaji Vsi Za Naše!
  • Vsi Za Naše! na POP TV in VOYO
    01:07
    Vsi Za Naše! na POP TV in VOYO

 

"Nisem kot ostali nogometaši tu. Oni so svoje kariere načeloma začeli v velikih klubih. Jaz sem bil rojen tu, v vasi blizu Bolzana. Ko sem pred desetimi leti podpisal pogodbo s Südtirolom, sem bil izjemno srečen, saj je to edini profesionalni klub v tej regiji. O tem sem sanjal, saj sem bil že prej navijač," pogovor z nami začne Fabian Tait. Ko se je rodil v majhni vasici Salorno na Južnem Tirolskem, klub, ki ga danes zastopa, uradno še ni obstajal. Zdaj je kapetan Südtirola in soigralec slovenskega reprezentanta Jasmina Kurtića. Majhen klub zastopa že desetletje. Ko je vanj prestopil leta 2014, je bilo stanje v njem popolnoma drugačno. S Taitom smo se o vplivu izkušenega Jasmina na moštvo, ki sanja o nastopu v sloviti Serie A, pogovarjali v prenovljenem trening centru v bližini Bolzana. Nahaja se na idilični lokaciji v naravi, pogoji za delo nogometašev pa so naravnost neverjetni za klub, ki igra na stadionu, ki sprejme zgolj 5520 navijačev.

"Ko sem prišel v klub, tukaj ni bilo praktično ničesar. Le stara hiša, veliko drevo in eno igrišče. Danes imamo tu tri igrišča, velik trening center, odlične slačilnice. Je eden najboljših trening centrov v Italiji. Imamo več lastnikov s številnimi sponzorji. Vsako leto poskušajo zgraditi kaj novega. Ne prehitevajo, ampak počasi lovijo vse večje cilje," stanje v klubu opiše vedno nasmejani in prijazni domačin.

Kapetan Südtirola Fabian Tait in Jasmin Kurtić
Kapetan Südtirola Fabian Tait in Jasmin Kurtić FOTO: Profimedia

V dresu Südtirola je zaigral že na 361 tekmah, videl je že marsikaj, a prihod nekdanjega nogometaša Atalante, Fiorentine, Palerma in Parme je na njem pustil velik vtis. "Jasmin je čudovita oseba. Dober igralec je in odličen človek. To je najpomembneje. Veliko nam pomaga na igrišču in zunaj njega. Zelo srečen sem, da imam to čast, da lahko igram z njim, ker ima za seboj zelo pomembno kariero," je poln hvale na račun izkušenega soigralca.

Naklonjenost je obojestranska. Jasmin je v klub prispel januarja letos, a hitro ugotovil, da je kapetan majhnega kluba človek z velikim srcem. "To je za nas pomembno, saj niso zgolj nogometaši, ampak tudi osebe. Mislim, da oseba in nogometaš lahko na igrišču ponudita več, če se zunaj njega počutita dobro. Poskušam poskrbeti za to, da se ljudje zaljubijo v ta kraj in ljudi tu. Daleč od svojih družin so in želim, da se tu počutijo dobro," svojo vlogo v klubu opiše Tait.

Nogometne heroje bomo na Euro pospremili tako, kot se spodobi – in kot še niste videli. Vabljeni v družbo Gregorja Trebušaka in Sanje Modrić vsak ponedeljek zvečer po kulinaričnem šovu MasterChef Slovenija na POP TV in VOYO. 

Klub je na dejstvo, da ga zastopa član reprezentance, ki bo poleti nastopila na Euru, zelo ponosen. Jasmina pa občudujejo tudi njegovi soigralci. "Čudovito je pomisliti, da lahko nekdo, ki igra z nami, igra tudi na evropskem prvenstvu. Če bo le mogoče, se bom potrudil s svojim bratom oditi v München in si ogledati tekmo Slovenije proti Srbiji. Upam, da mi bo uspelo," napoveduje 31-letni Tait. Verjamemo, da mu bo Jasmin v veliko pomoč pri nakupu vstopnice. Tisti, ki vas zanima, kakšno je življenje profesionalnega nogometaša na Južnem Tirolskem, pa si nocoj po Masterchefu na POP TV in VOYO oglejte oddajo Vsi Za Naše!

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gasper4690
27. 05. 2024 21.35
+2
Spet bodo komentiral tekaci,kolesarji ki zoge od blizu vidl niso..tisti ki so menjali uormana keka sporarja in se koga in si jim bila vedmk zaprta usta ..no isti se vedno pametujejo ..neverjetno
V SHESHELJ
27. 05. 2024 11.51
-2
Kurtića iz selekcije izgnati, saj se ne zna obnašati...prijema se za mednožje medtem, ko ga navijači provocirajo...lahko bi biu fenomen...obnašanje je enako 0! Pa lp...
Kostorog
28. 05. 2024 10.50
+3
Po vzdevku sodeč, ti ni za zameriti, iq ki sanja o veliki s....i,če te zanima Jasmin je rojen v Sloveniji in je čudovit fant, ti pa tle zganjaš nestrpnost, spokaj domov.