Nogomet

Je Koeman odgnal Messija? 'Če ostaneš v klubu, je konec s tvojimi privilegiji'

Barcelona, 26. 08. 2020 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan Lionel Messi, kakor se je to še nedavno slišalo nemogoče, oziroma se je takšna vest uvrščala v rubriko "znanstvena fantastika", očitno zapušča Barcelono. Po 34 osvojenih lovorikah, 634 doseženih golih in kar 737 odigranih tekmah v dresu blaugrane. Svetovni mediji kopljejo po drobtinicah, ki naj bi Argentinca popeljale do odločitve, da je tudi uradno zaprosil za slovo. Mogoče je glavni razlog odkril argentinski časnik Diario Ole, ki navaja, da je glavni krivec za predčasen odhod prav novopečeni trener katalonskega ponosa Nizozemec Roland Koeman ...

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Messi zapušča Barco
    02:55
    Iz 24UR ZVEČER: Messi zapušča Barco
  • Iz 24UR: Messi odhaja?
    02:43
    Iz 24UR: Messi odhaja?
  • Navijači Barcelone ogorčeni nad upravo
    01:00
    Navijači Barcelone ogorčeni nad upravo

 

Lionel Messi je vodstvu Barcelone po faksu poslal sporočilo, da želi enostransko odpoved pogodbe. 

Argentinec je razočaran nad številnimi neuspehi v evropskih tekmovanjih ter s smerjo, v kateri pluje Barcelona. Občutek je še dodatno okrepila katastrofa, ki jo je Barca doživela v četrtfinalu LP proti Bayernu. Bavarci so Messija in soigralce povozili z 8:2.

Messijevi odvetniki so katalonskemu velikanu po faksu poslali sporočilo, da njihov klient želi enostransko prekinitev pogodbe v skladu s klavzulo, ki se je iztekla 10. junija. V slovitem katalonskem klubu menijo, da ima 33-letni Argentinec veljavno pogodbo z njimi do 30. junija 2021. A duh je že ušel iz steklenice in zdi se, da je Messijeva odločitev dokončna. Južnoameriški nogometni čarodej v dresu blaugrane je že opravil pogovor z novim trenerjem Nizozemcem Ronaldom Koemanom in mu dejal, da svojo prihodnost v večji meri vidi drugod kot v katalonski prestolnici. 

Lionel Messi odhaja z igrišča po sramoti v četrtfinalu LP. Je poraz proti Bayernu (2:8) sploh zadnja Messijeva tekma v blaugrani?
Lionel Messi odhaja z igrišča po sramoti v četrtfinalu LP. Je poraz proti Bayernu (2:8) sploh zadnja Messijeva tekma v blaugrani? FOTO: AP

"Na to razmišljanje oziroma na to odločitev pa je vplival prav pogovor Koemana z Messijem, v katerem naj bi Nizozemec navrgel nekaj smernic, ki Messiju niso bile všeč," piše argentinski časnik Diario Ole. "Messi je ob začetku pogovora dal Koemanu vedeti, da je trenutno bolj zunaj kluba kot v njem, a takrat končne odločitve še ni sprejel. Ta je padla po Nizozemčevih besedah, ki so kapetana gavčev močno razjezile. Koeman naj bi mu dejal, da je, če bo ostal, konec z njegovimi privilegiji v slačilnici in da je treba gledati na klub in ne na posameznike. Zatrdil mu je še, da glede tega ne bo fleksibilen, saj bo gledal zgolj in samo interese ekipe in kluba," še sporoča argentinski časnik. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po navedbah nekaterih španskih medijev je Messi, ki je kar 20 let zvest Barceloni, razočaran nad številnimi neuspehi v evropskih tekmovanjih, njegovo razočaranje pa se je poglobilo po polomu na četrtfinalni tekmi Lige prvakov proti Bayernu, ki ga je Barcelona izgubila kar z 2:8. Govorice o odhodu Argentinca iz Barcelone so sicer že dolgo tema pogovorov v nogometnih krogih, po mnenju španskih medijev pa so kandidati za nakup zgolj trije, in sicer Manchester City, Paris Saint-Germain ter milanski Inter.

Ronald Koeman je novi trener Barcelone.  Na sestanku s kapetanom Lionelom Messijem naj bi dejal, da nihče ni nad ekipo.  Tudi Argentinec - ne.
Ronald Koeman je novi trener Barcelone. Na sestanku s kapetanom Lionelom Messijem naj bi dejal, da nihče ni nad ekipo. Tudi Argentinec - ne. FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (321)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Homer.Simpson
27. 08. 2020 16.54
+4
Eden od faktorjev, da se je Messi odločil za Juventus je vrnitev Pogbaja, ki naj bi mu učinkovito kril hrbet, povzeto po Gezzetti Dello Sport danes. LP
AstonM
27. 08. 2020 11.13
+1
Obstajata dve vrsti trenerjev - tisti, ki superzvezdnikom omogočajo poseben status in pa tisti ta drugi, jaz jim rečem proletarski trenerji, kot je bil Katanec, ki je Zahovića teral, da isto dela 50 sklec kot vsi ostali. To je isto, kot da bi zdaj Ferrari F1 dirkalnik teral na Rally Pariz - Dakar, če pa ni narejen za to.
hajer66
27. 08. 2020 08.50
+3
koeman forsira ajaxove igralce. so pa vsi po vrsti bedni igralci. važno da si bo trr napolnil
hajer66
27. 08. 2020 08.47
-4
Koeman nima pojma. Barcelona je gotova. postala bo povprečen klub. vsi jo bodo nažigavali ha ha
fihner
27. 08. 2020 12.37
+0
lookaaa
27. 08. 2020 08.12
+18
Messi je izvenserijski, takih ne delajo vec. A zal ne more biti nad klubom. Klub mora preziveti tudi, ko Messija ne bo vec. A se bo to zgodilo ta trenutek ali cez leto, dve, je stvar dogovora. Barco so okoli Messija zgradili trenerji in takrat je bila to rusilna moc. Sedaj se pa vedno vec dogaja s samim pogojevanjem Messija kdo mora biti v ekipi, igrati... in to ni dobro ne za Barco ne za repko in ne za Messija. Nihce ne more biti nad ekipo, tudi Messi ne. Naj mu postavijo kip, on pa naj se odloči al bo sprejel pogoje kluba al pa sel. ČE bo znal >>ponizno<< sprejeti pogoje in ce zgradijo ekipo na novo, se zna Barci lepo pisati, ce bodo vztrajali vsak pri svojem, pa naj gradijo ekipo okoli drugega. Leu pa pac hvala za vse!
samomojemnenje
26. 08. 2020 21.11
+2
Barcelona se zaenkrat preko svojih kanalov ni odzvala na novico, da Lionel Messi zahteva odhod iz kluba. Je pa danes nekaj besed tej temi namenil novi tehnični direktor Ramon Planes in dejal, da v klubu nočejo videti, da bi Messi odšel drugam. Z odhodom športnega direktorja Erica Abidala je Planes prevzel naloge tudi za to zahtevno funkcijo. Problem z Messijem je zato nekaj, s čimer se mora takoj intenzivno ukvarjati oziroma ga reševati. "Lionela Messija zelo spoštujemo. Barca in Leo sta kot zakonski par, oba sta drug drugemu dala ogromno, oba osrečujeta navijače. Prihodnost je pozitivna. Sem optimist. Potrebujemo izkušene igralce, kot je Lionel Messi, pa tudi mlade, ki so prihodnost. Delamo vse, da bi Barcelona in Messi nadaljevala skupaj. Delamo vse, da bi ga prepričali." Že včeraj se je pojavila tudi vest, da se Messi v nobenem primeru ne misli pojaviti na treningu. Planes o tem ne ve nič. "Tega nam ni rekel. Vsakršna komunikacija med klubom in njim je interne narave. Iz spoštovanja do Messija in kluba ne bomo dajali izjav na to temo."
Homer.Simpson
27. 08. 2020 11.45
-2
Tudi tebi sporočam, ker se zmeraj sklicuješ na dan ali dva stare “novice”: Andres Iniesta je verjetno včeraj odigral svojo zadnjo tekmo za Kobe. Sredi prvega polčasa je zapustil igro, še pred koncem tekme pa je bil na letalu za Evropo. Naprej sklepaj sam. LP
samomojemnenje
26. 08. 2020 20.48
+2
Bartomeu teče voda v grlo in je prosil Messija, da se sestaneta na 4 oči, da bi mu Messi pojasnil, zakaj točno hoče oditi. Bi bilo pametno, da se res pomenita in da se pomenijo tudi o klavzuli, da ne bo vse skupaj šlo na sodišče.
samomojemnenje
26. 08. 2020 20.34
+15
Ne vem, zakaj eni pljuvate Koemana, ko še sploh ni začel s treningi Barce. In eni pišete, da ni še nič osvojil. Res je, ampak človeku je potrebno dati čas. Tudi naprimer Zidan ni kot trener imel nobenih izkušenj, pa zelo dobro dela v Realu. In če je Messiju povedal, da ne bo več on glavni v garderobi, da bo to odslej trener, je to samo pozitivno ravnanje, kajti trener vodi ekipo in je posledično vedno najprej trener tisti, ki je na udaru, če ni rezultatov. Čeprav so se letos igralci Barce bolj kot ne samo sprehajali po igrišču, je prvi odletel Satien. Torej, če se Messi ne vidi v ekipi, kjer ima glavno besedo trener, pač naj gre. Želim mu še naprej uspešno kariero.
ehjaehja
26. 08. 2020 21.15
+1
Roglič šampion
27. 08. 2020 11.06
+4
no pod pepom messi glavni ni bil. Pa tudi v cityju ne bo ce gre tja. Pep je povsem drug karakter kot setien, valverde
Mladi? Plasto
27. 08. 2020 15.05
+3
hehehe .... tko kot bi lebronu rekl , da bojo rekonstruiral ekipo :D .... bi dobili samo lep pozdrav in adijo :D
KranjskoPivo
26. 08. 2020 20.17
+3
Mislim da gre le za vprasanje, ali je pripravljen poznejsa leta svoje vrhunske ravni podariti klubu, ki bo sel skozi remont(to se pa ne zgodi v enem letu). Ce ima namen ostati bo ze dosegel, da ne bo trenerja, ki ni njemu po godu.
cripstoned
26. 08. 2020 19.47
-4
najnovejsa novica je ta da naj bi messi zapustil barco tudi ce da bartomeu odpoved...torej messi gre 100%...city ali inter pa da vidimo ali bo caral se v 1. in 3. najmocnejsi ligi...v kolikor bo izbral psg bo izbral lazjo pot...messi je definitvno legenda nogometa ampak ker nonstop delamo primerjave z njim in ronaldom pa poglejmo ali lahko messiju uspe biti najboljsi strelec nove ekipe v sezoni, mvp igralec lige in prvak anglije ali pa italije...kolikor poznam karakter messija bo izbral na koncu psg...tam bo lahko zabijal po 50+golov na sezono in v ligi ne bo imel prave konkurence kar se kluba in posameznikov tice...nimes, brest, strasbourg, reims, angers...bodimo realni..messi lahko igra sam proti tem klubom pa bo naredil razliko...v angliji proti liverpoolu, unitedu, arsenalu, chelseaju, tottenhamu ima tezko pot...enako v italiji proti juvetu, napoliju, atalanti, laziu in nenazadnje milanu bo imel tudi tezko pot...messi je na potezi in upam da izbere anglijo ali pa italijo za nov dom...
Johnny_J
26. 08. 2020 20.14
+16
Lol... Ronaldo je tudi izbral lažjo pot? 7xzaporedni italijanski prvak...res si je izbral izziv. Edina resnica je, da odkar je Roni tam velik težje postanejo prvaki Italije in prej izpadajo v lp.
samomojemnenje
26. 08. 2020 20.15
+8
Cripstoned se hvali, da je navijač Reala, v resnici pa je tukaj zato, ker je največji hejter Barce in Messija. Pojavlja se tudi pod drugimi profili, ampak to je njegova stvar. Tudi v tem komentarju hinavsko piše, kam bo šel Messi in med vrsticami hoče hinavsko povedati, da lahko Messi igra samo v Francije in ne kot Ronaldo, ki je najboljši strelec Juveta. Ronaldo je pač izbral serijskega prvaka Italije, kjer so mu bila že vnaprej zagarantirana prva mesta v ligi. Pa še to so izgubili pokal in superpokal z Ronaldom. Jaz nimam nič proti Ronaldu, je super nogometaš, ampak samo toliko ga omenjam, ker je že Cripsi to hotel hinavsko povedati med vrsticami. Tudi nisem fan Messija, da bi zdaj jokal če bo odšel drugam. Je pa dejstvo, da so danes javili iz PSG, da niti pod razno ne bodo šli v boj za Messija. Torej Messiju ostane Inter ali City, ki pa nista serijska prvaka svojih držav. Inter bo imel hudo konkurenco v serijskemu prvaku Juvetu, Romi, Atalanti, Napoliju in City v Liverpoolu, ManU, ki se krepi in seveda v Chelsea-ju, ki se tudi krepi. Torej je razlika očitna. Če pa bi odšel v PSG, pa bi izbral isto pot kot Ronaldo, torej odhod v serijskega prvaka, ki je to že brez Messija ali Juve brez Ronalda.
Hej Slovani
26. 08. 2020 20.16
+10
Je napisal, kolikor poznam karakter Messija, hahahahaha. A sta skupaj gor rasla? Sta ga skupaj pila? Sta skupaj igrala nogomet? Hahahaha. Kavč poznavalec o Messijevem karakterju, hahahahahaha.
Konan
26. 08. 2020 20.19
+6
A ronaldo si je pa pa velik izziv izbral ko je sel v juventus ti djubre eno
cripstoned
26. 08. 2020 21.13
-7
ronaldo se je za razliko od messija dokazal ze v angliji nato je odsel v spanijo in tam pravtako bil uspesen...a moram se o portugalskem evropskem naslovu in pokalu narodov...ob vsem tem je najboljsi strelec reprezentanc vseh casov in lige prvakov pravtako z dvema razlicnima kluboma...kjerkoli je prisel je bil gonilna sila ekipe...tudi pri juvetu kljub 35 letom zabija v italiji po 30+...ima 5 evropskih naslovov z 2 razlicnima kluboma...kaj od tega ima messi? ali drugace kaj je messi osvojil izven barcelone in kje izven spanije je najboljsi strelec?
cripstoned
26. 08. 2020 21.14
-9
cripstoned
26. 08. 2020 21.15
-12
pa se nekaj mazda3...kaj ti ostane ko si pokoril 2 top ligi in ligo prvakov....italija in se 3 najtezja liga in letos je ronaldo tisti ki je z svojimi goli poskrbel za nov scudetto ....
samomojemnenje
26. 08. 2020 21.37
+9
Cripstoned po tem, ko hinavsko med vrsticami pljuva po Messiju in mu stopiš na prste, kot ponavadi našteva vse Ronaldove uspehe, ki pa jih tukaj v teh zgornjih postih nihče ne osporava. Ronaldo in Messi sta oba velemojstra nogometne igre, le da eni Ronalda ne sovražimo, Cripstoned pa Messija še kako.
Johnny_J
27. 08. 2020 08.07
+6
Kripl ti si samo hejter Messija nič druga in zakaj govor o ronaldu, to veš samo ti crlover. Pa dajmo. Ok treba mu je priznati uspehe z repko, vse ostalo je bolj tako tako. V unitedu je bil prav tako v eni najboljših ekip tistega časa in ob igralcih kot so bili scholes, giggs in ostali, je bil vsaj v njuni senci. V juvetu ni dal 30+ golov in najboljši strelec Italije je bil le prvo leto,pa še to je drugi najboljši strelec prišel do ne vem če 20 golov. Nisem preveril, ampak bolj bogo majo tam. V realu je imel enake možnosti kot Messi, pa kljub temu Messi drži rekord največ golov v sezoni in ima več pokalov kot on. Nehaj jokcat in se sprijazni že enkrat.
Kollerik
27. 08. 2020 09.23
+5
samomojemnenje +++++ Crips se je popolnoma izgubil v svojem hejtanju in res ne vem, kaj bo potem nabijal, ko in če Messi res oddide
samomojemnenje
27. 08. 2020 09.44
+6
Kollerik...Kaj bo nabijal? Iskal bo vsako napako Messija v novem klubu in hinavsko pisal še naprej. In še naprej hranil svojo razdvojeno osebnost z različnimi profili.
Roglič šampion
27. 08. 2020 11.11
+6
najboljsi strelci proti top 6 klubom v angliji(city, liverpool, united, chelsea, arsenal, tottenham): 1. Sergio Aguero, 2. Jamie Vardy, 3. LIONEL MESSI...toliko o tem da ne bi zabijal tem klubom...pa clovek sploh v angliji ne igra
Roglič šampion
27. 08. 2020 11.19
+3
cripsi...izven spanije je najboljsi strelec argentine vseh casov...reci da v dresu argentine igra slabo je pa neumno
Roglič šampion
27. 08. 2020 11.21
+3
johnny...napaka. Dal je letos ronaldo 30+ golov, najboljsi strelec serie a pa lani ni bil...bil je 4. z 21 goli, najboljsi strelec je bil fabio quagliarella.
Homer.Simpson
27. 08. 2020 11.50
+2
čez en teden se boš pa delal neumnega, ko bo objavljeno, da je Messi podpisal za Juventus. LP
Roglič šampion
27. 08. 2020 17.47
+4
cripsi...ti ves kaksen karakter ma messi? A ga mogoce poznas? Ne nakladaj
Homer.Simpson
26. 08. 2020 19.46
-1
Še en zanimljiv podatek: Ronald Koeman je svetovni rekorder po številu doseženih golov med obrambnimi igralci. Za Barcelono je zabil 90 golov. Ne pozabimo, da je legenda Barcelone in da je bil velik privrženec Johana Cruyffa. Tako lažje razumemo, da so mu dali v roke absolutno oblast. LP
ehjaehja
26. 08. 2020 19.54
-12
TEDO(uajtu)MEDO
26. 08. 2020 19.44
+1
Upam, da je Koeman kot Fergusson, ki ni prebavljal razvajencev. Ne rabiš imeti bogatašev za zmage, ampak usklajene dobre nogometaše.
Homer.Simpson
26. 08. 2020 19.34
-3
Upam, da se vsaj nekateri še spomnite, da sem že pred časom napovedal prihod Koemana. Nato sem napovedal odhod Suareza. In, ja, prvi sem napovedal odhod Messija. Skratka, vse moje dosedanje napovedi so se uresničile. Kot se bodo tudi tiste, ki se še niso zgodile. Namreč, prihodi novih igralcev. Začne se v petek in potem se bo dogajalo s svetlobno hitrostjo. LP
Kollerik
26. 08. 2020 19.38
+14
Daj povej nam prosim še nedeljsko loto dobitno kombinacijo, o vsevedni....
TEDO(uajtu)MEDO
26. 08. 2020 20.05
+6
Homer, ti res vse veš. Pazi, da te ne bo Marge sunila nekam.
Johnny_J
26. 08. 2020 20.11
+2
Katerega Slovenca so predstavili v ponedeljek?
samomojemnenje
26. 08. 2020 20.22
+8
Pred časom si napovedal prihod Koemana? Bravo. Sicer se o tem piše že dve leti, da bo prišel po koncu letošnjega EP, ki pa je žal odpadlo. Napoved odhoda Messija si tudi napovedal. Res je, vendar se je to že v vseh medijih špekuliralo že od prihoda Satiena na čelo Barce, kakor tudi za Suareza. In napovedal si tudi prihod Dybale, De Lighta, Halanda, P. Rodrigeza...popravi me če sem še koga pozabil.
Kollerik
26. 08. 2020 19.16
+3
Bartomelona press...
Kollerik
26. 08. 2020 19.22
+3
samomojemnenje
26. 08. 2020 20.50
+2
Kollerik
26. 08. 2020 21.59
+1
Hitri Jezek
26. 08. 2020 19.06
+3
ma ce jutri konca kariero ma kesa za 20 generacij...tko da boli njega...
PaJaDe
26. 08. 2020 18.53
-2
Hmmm....ce messi gre se bo koncno razcistilo, kdo so navijaci barcelone in kdo navijaci messija...to dvoje se pogosto spregleda, zdaj tisti ki navijate za enega igralca, namesto za 11, ki jih je na igriscu oz. klub, bi blo boljse da zacnete gledat sah..pa to...
Hitri Jezek
26. 08. 2020 19.04
-5
cripstoned
26. 08. 2020 19.09
-4
kollerik, samomojemnenje, darkhorse, apodrga, idiu3krasne, johnny, antijaz itd... so tukaj zaradi reala in ronalda... barca je samo krinka da lahko pljuvajo po realu... ko je barca prvak ne znajo biti veseli in cestitati barci za naslov... bolj pomembno jim je bilo to da se norcujejo iz reala... samo leto kasneje pa karma udari... barca brez lovorike, 8:2 efekt bayerna in adijo messi.... prazaprav je bayern samo demonstriral barci kaj pomeni ekipa in ne posameznik...enako je bilo proti psgju kjer so pravtako samo 3 pisamezniki ki delajo razliko...
Kollerik
26. 08. 2020 19.16
+2
Hejter Barce in Messija cripsy ves v mazohističnem užitku ob težavah Barce..... tudi Lahoz & co. ne bodo večno... :))
cripstoned
26. 08. 2020 19.35
-3
Kollerik
26. 08. 2020 19.39
+2
Boli bolj tebe kot pa mene, samo da tega še ne veš... :))
samomojemnenje
26. 08. 2020 20.53
+1
Kollerik, zanimivo, da dotični vedno povdarja neko bolečino in trpljenje. A misliš, da s tem projecira svojo bolečino na druge? Ker če kar naprej govoriš o bolečini, pomeni, da jo dobro poznaš, ali kako?
Lucky
26. 08. 2020 21.23
+2
Mah pusti ta 2 smeškota pod 100 in enim nickom, ki non stop pišeta traparije in v masi traparij tu in tam kaj prav poveta. Vidiš da skozi bluzi o tretjerazredni francoski ligi, a imeli so 2 polfinalista. Tam igra Mbpape o katerem sanjata noč in dan, pljuvata po Neymarju, ki ne zabije ena na ena, a na isti tekmi Mbpape ne realizira enake situacije. Ljudje stoterih meril, kakor jim pač paše, ki sodijo druge po sebi. Mislita, da če sta onadva predvsem hater-ja Barce, da smo potem vsi navijači Barce samo zaradi Reala. Trenutno jima je top Bayern, ki je sam bil pred nekaj meseci v težavah. Lani sta prisegala na Liverpool.
samomojemnenje
26. 08. 2020 21.40
+3
Kollerik
27. 08. 2020 09.26
+3
To on projecira na druge.... cripso je razdvojena osebnost s skrivno pripadnostjo Messiju,... zato zaradi globoko slabe vesti muči samega sebe in še bolj druge s to svojo veliko bolečino.
Kollerika
26. 08. 2020 18.23
-20
iskreno nevem zakaj se tolko obremenjujete če gre al ne? sej ste prau z njim u postavi zgubili 2:8 je tako? saj ste že4 leta zapored z njim zgubljali u ligi prvakou je tako?saj ste zmagali real5:0 brez njega je tako?tako da neka prava dodana vrednost že leta ni.realno
Johnny_J
26. 08. 2020 18.37
+7
Uporabnik19912
26. 08. 2020 18.20
-6
Kaj vam ni jasno? Messi bo uzaljen zaradi novega trenerja, ker naj bi mu rekel, da se mu ne bo nihce podrejal? Lepo vas prosim no, Messi bi ga samo grdo pogledal pa ga ne bi bilo vec v Barceloni.
Johnny_J
26. 08. 2020 18.14
+11
Hahaha hahaha hahaha, kako ste bedni novinarji. Messijev edini razlog za odhod je bartomeu in dokler ne slišim drugačne uradne izjave iz njegovih ust, lahko vi brskate in iščete kar hočete, vendar izpadate vedno večji be.daki. In tudi, če bartomeu gre, bo Messi ostal!
Kollerik
26. 08. 2020 18.24
+0
Brainkiller
26. 08. 2020 18.11
+10
jaz pa pravim tako, karkoli je, trener je trener, igralec je pa igralec. šPredaleč je šlo to v športu, v vseh športih, saj ko si enkrat tako veliko ime kot je Messi ali Ronaldo, lahko delaš kaj ti paše. V nekaterih primerih je že tako, da igralec komandira trenerja, zato ker je vreden toliko milijonov. to je narobe v športu. Recimo F1, ko Hamilton diktira in hoče vse po svoje, to se ne bi smelo dogajati. Igralec je igralec (pa če so zanj dali 100 miljonov), trener pa bi moral ostati tisti, kateri ko poči po mizi mora biti red, konec. Na koncu pa en messi in takšni, diktirajo vse po spisku itd....