Nogomet

Je Mourinho našel odrešitelja? Zlatan bi se lahko vrnil na Old Trafford!

Manchester, Los Angeles, 12. 10. 2018 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Manchester Uniteda so letošnjo sezono začeli v izjemno klavrni formi. Po osmih krogih zasedajo skromno osmo mesto v angleški Premier League. Za nameček so že na prvi stopnički izpadli iz angleškega ligaškega pokala. Zaradi slabih rezultatov in neatraktivne igre je pod vse večjim pritiskom strateg vragov Jose Mourinho, ki bi se lahko v iskanju na boljše rezultate obrnil na dobrega prijatelja Zlatana Ibrahimovića.

Bosta Zlatan Ibrahimović in Jose Mourinho znova združila moči v Manchestru?
Bosta Zlatan Ibrahimović in Jose Mourinho znova združila moči v Manchestru? FOTO: AP

Štiri zmage, en remi in kar trije porazi - to je izkupiček Manchester United v uvodnih osmih krogih angleške Premier League. Vragi so zbrali 13 točk, kar je 7 manj od vodilne trojice Manchester City, Chelsea in Liverpool. Navijači niso razočarani zgolj zaradi slabih rezultatov, temveč tudi zaradi neatraktivne igre, ki jo na začetku letošnje sezone goji njihov klub pod vodstvom karizmatičnega Joseja Mourinha. Branilci delajo 'osnovnošolske' napake, napadalci pa so nerazpoloženi. Otoški mediji veliko pišejo tudi o razkolu med igralci in trenerjem, najbolj odmeven je zagotovo ta med Paulom Pogbajem in Mourinhem, ki naj ne bi imela nikakršnega odnosa več. Mnogi rdečim vragom očitajo tudi to, da v slačilnici nimajo pravega vodje, tistega, ki bo povzdignil glas, ko je to potrebno in motiviral soigralce, ko izgubijo tekmo. Po poročanju ameriškega ESPN, naj bi se Mourinho že sestal z vodstvom kluba in jih zaprosil, da storijo vse, da v januarskem prestopnem roku nazaj na Old Trafford pripeljejo Zlatan Ibrahimovića. Spomnimo, Šved je med leti 2016 in 2018 že igral za rdeče vrage in v 33-ih nastopih dosegel 17 golov, ter bi eden ključnih igralcev, da so nogometaši Uniteda v prvi sezoni, od kar je na klop sedel Mourinho, osvojili tri lovorike. V sezoni 2016/17 so namreč osvojili angleški superpokal, ligaški pokal, ter Ligo Evropa in ponovno uvrstili v Ligo prvakov. Ibrahimovićev doprinos bi bil bistveno večji, če se sedaj 37-letni Šved, ne bi poškodoval ob koncu omenjene sezone. Na tekmi četrtfinala Lige Evropa si je namreč strgal kolenske vezi in bil skoraj pol leta odsoten z zelenic. Po poškodbi se ni uspel vrniti v začetno enajsterico in je sporazumno prekinil pogodbo s klubom in se podal onstran Atlantika, kjer je okrepil Los Angeles Galaxy.

Zlatan je za United zabil 17 golov na 33-ih tekmah in je še vedno ljubljenec navijačev rdečih vragov.
Zlatan je za United zabil 17 golov na 33-ih tekmah in je še vedno ljubljenec navijačev rdečih vragov. FOTO: AP

V ZDA se je Šved odlično znašel. Na 25-ih tekmah je zabil 21 golov in je trenutno drugi strelec lige MLS. In prav zaradi odlične forme, karizme in vodstvenih sposobnosti, je Mourinho prepričan, da je Zlatan pravi nogometaši, ki bi dvignil tudi njegovo moštvo na želeno raven. Nogometaši Manchester Uniteda so sicer večkrat zatrdili, da je bil Ibrahimović v času, ko je še branil barve za klub z Old Trafforda, prvi vodja v slačilnici in Mourinhova desna roka na zelenici in prav to naj bi letos manjkalo rdečim vragom. Niti ni skrivnost, da je Zlatan še vedno tesno povezan z 20-kratnimi angleškimi prvaki in da še vedno redno spremlja njihove tekme. "Mourinho je sposoben osvojiti Premier League z Manchester Unitedom. Prepričan sem, da je pravi trener za klub in to skupino nogometašev. Toda na koncu dneva, je trener zgolj tako dober, kot je dobro njegovo moštvo. On ni sposoben delati čudežev, če mu ekipa ne stoji ob strani. Moje mnenje je, da je moštvo dobro in na pravi poti, ves čas napreduje. To je tretje leto, od kar je Jose trener in igralci točno vedo, kaj pričakuje od njih," je dejal Zlatan, ki sicer ni spregovoril o tem, ali bi se res lahko vrnil na Old Trafford. Zaenkrat so to zgolj govorice, če pa bo do prestopa res prišlo, bomo morali počakati do januarja, ko se nogometna tržnica v Evropi znova odpre. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
13. 10. 2018 11.28
Bi bistveno raje ob Lewandowskemu videl Icardija in ne Ibrahimovica. Slednji je že imel priložnost pa je ni izkoristil, Icardiju pa je potrebno priložnost dati.
saturnsky23 saturnsky23
12. 10. 2018 16.44
-12
Ko vidiš tega nosonjo, doživljaš, prikaz Bosne v slabšalnem pomenu. Narobe svet pa, ko negdo reče Šved Ibrahimović.
JanezBos.
12. 10. 2018 19.10
+12
Ta bosanec nosonja je eden boljših igralcev nogometa na svetu.
Mcmrtfg
12. 10. 2018 16.28
+9
včeraj je iskal odrešitelja na tekmi črna gora Srbija,bog pomagaj Manchestru.
poserjemsenavas
12. 10. 2018 16.14
+5
ibrakadabra++
265004
12. 10. 2018 13.37
-8
če ne pride z avtobusom ki se ga da parkirat pred gol,gre z raketo in dolgim nosom nazaj v Ameriko.......
kameltrajbar
12. 10. 2018 12.40
+4
Nor je....)))))
Maxx365
12. 10. 2018 12.18
+20
Muri si predvsem želi enega močnega egota, ki bi mu pomagal obvladati neubogljivega Pogbaja in ostale "puntarje", ki jim sam ni več kos, saj je očitno, da se mu ekipa razpada.
joze1962
12. 10. 2018 12.10
+17
Abra kadabra je najboljši igralec
pokercat912
12. 10. 2018 12.00
-10
Njega ne res niti buh
HouseBeatz
12. 10. 2018 11.53
+7
PL je za njega, vsaj v teh letih, prenaporna. s tem lahko samo tvega novo poskodbo ali pa obnovitev stare.