Nogomet

Je Setien izgubil zaupanje slačilnice? Prva kritika Suareza

Barcelona, 28. 06. 2020 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š., J.K.
Komentarji
75

Trener Barcelone Quique Setien se je že znašel na "prepihu", saj rezultati in igra niso dosegli pričakovanj, vedno več je tudi kritik na njegov račun. Kot kaže, je komunikacija med njim in nogometaši pomanjkljiva. Prvo kritiko je po remiju v gosteh izrekel napadalec Barce Luis Suarez.

Quique Setien je januarja letos zamenjal Ernesta Valverdeja in prevzel mesto prvega trenerja pri Barceloni. Vsi so upali, da bo preporodil moštvo in ga popeljal do zmag in lovorik. A Barci ne gre po načrtih, zadnja slaba novica za navijače je bil le remi proti Celti Vigo (kar je bil drugi remi na zadnjih treh tekmah La Lige) in katalonska zasedba počasi izgublja boj za naslov španskega prvaka. Do konca so odprte še vse možnosti, a madridski Real ima zdaj boljše "karte", če galaktiki ne bodo grešili. 

Težava Barcelone je, da je izgubljala preveč točk na gostovanjih, kar v preteklosti ni bilo prav običajno in to so zapisali tudi pri Marci. Tako so na šestnajstih gostovanjih (možen izkupiček je bil 48 točk) osvojili le 23 točk, velika skrb privržencev kluba pa je neprepoznavna in medla igra. Večina je pričakovala, da bo ob premoru zaradi pandemije Setien izboljšal igro in moštvo s svojimi taktičnimi zamislimi, a rezultatov ni. Prva kritika je bila že javno izrečena, Luis Suarez je po zadnjem remiju dejal: "Na gostovanjih izgubljamo pomembne točke, kar se nam v prejšnjih sezonah ni dogajalo. Mislim, da so trenerji tisti, ki morajo analizirati takšne situacije. Mi moramo svoje dodati na igrišču." Setienova statistika na klopi je šest zmag, ter po pet remijev in porazov.

Quique Setien
Quique Setien FOTO: AP

Po pisanju Marce naj bi Setien že izgubil zaupanje slačilnice, kar se vidi tudi pri komunikaciji med njim in igralci že med samo tekmo, kar ne obeta dobrega nadaljevanja. Kot kaže trenutno, bi lahko njegovo službo rešil le uspeh v Ligi prvakov, kjer bo avgusta na sporedu zaključni turnir. Barcelono čaka povratna tekma z Napolijem, a to ne bo na njihovem Camp Nouu, temveč na prizorišču v Lizboni (prva tekma se je končala z remijem, 1:1).

AS: Slačilnica verjame v naslov
Drugi madridski športni časnik AS, ki nenaklonjenosti do Barcelone in Katalonije sicer nikoli ne skriva, je na svoji spletni strani v nedeljo postregel z informacijo o sestanku nogometašev Barce na letalu, kjer naj bi ključni člani moštva izrazili prepričanje, da bitka za naslov še ni odločena.

"Prvotna grenkoba zaradi remija z 2:2 na Balaidosu se je zelo hitro spremenila v jezo. Ekipa je imela občutek, da je tekmo dobro odigrala in da jo je pred vrati zmage ustavilo zgolj nekaj ključnih napak," poroča AS in dodaja: "Poleg tega so na dnevnem redu pogovorov v ekspediciji Barce ostale tudi sodniške odločitve, še posebej glede neobstoječega prekrška (Gerarda) Piqueja nad (Iagom) Aspasom (prekršek je sicer Pique storil nad Rafinho, op. a.), ki je privedel do drugega gola Celte. Med povratnim letom v Barcelono je prišlo do manjšega sestanka med različnimi ključnimi členi članske ekipe. Generalno gledano je bilo veliko jeze zaradi nekaterih ključnih situacij, a predvsem se je poskušalo druženje usmeriti v pozitivnejše vode. Kot prvo obstaja prepričanje, da LaLiga še vedno ni izgubljena. Res je sicer, da ekipa porablja vse svoje možnosti za napake, a še vedno je na voljo dovolj tekem in točk, da bi obrnili situacijo. Glede tega so prišli do zaključka, da če ekipa ne izgubi več nobene točke do konca sezone, bo osvojila naslov. 'Če ne bomo več delali napak v naslednjih šestih tekmah, bomo osvojili LaLigo,' so zatrdili."

'Prepričani, da bo Real Madridu slej kot prej zdrsnilo'
AS dodaja, da bo izziv "brez dvoma zelo velik", saj imajo Katalonci "naporen" razpored do konca sezone in še posebej v prihajajočem tednu, ko jo čakata dvoboja z Atletico Madridom doma in z Villarrealom v gosteh. Nato sledi, vsaj na papirju, lažji zaključek sezone z mestnim tekmecem Espanyolom, Osasuno (obe tekmi doma) ter z Valladolidom in Alavesom (obe v gosteh).

"Ravno tako so prepričani, da bo Real Madridu slej kot prej zdrsnilo, saj je nemogoče, da bi po karanteni osvojil 33 točk, čeprav se je Pique močno trudil skeptično govoriti o tem, če ne bo LaLiga storila vse, da bi belim pomagala. Ekipa verjame v dve konkretni tekmi, kjer bi lahko belim zdrsnilo, ti pa sta na sporedu ravno v prihodnjem tednu: proti Getafeju v sredo v Valdebebasu in predvsem proti Athleticu na San Mamesu v nedeljo," je zapisal AS.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (75)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
02. 07. 2020 10.13
-1
Trditve Piqute so resnične in niso plod neke izmišljotine. Na vsak Realovi tekmi , se to očitno javno kaže , samo slepi tega ne more videti. Tudi Barce prot Atletici je bila sodniško oškodovana . Če je tako odločeno v naprej , vsaj dela se tako , potem pač naj postanejo državni prvaki in naj se kitijo in veselijo. Vedno je bolje biti pošten v tuji polni sobi ,kot nepošten v prazni sobi.
apodgra
02. 07. 2020 09.27
+1
Trener mora ugotoviti , zakaj na tujih igriščih igrajo slabo, modruje Suarez. Sam se mora vprašati , zakaj igra tako slabo in neučinkovito. Po igrišču skače brezglavo ,kot preplašena kura na cesti. Barca v napadu in v zvezni vrsti ima samo enega velikega igralca , vsi drugi več ali manj odpisani .Izjema , veliko upanje sta mlada Riqui Puig in Fati . Vse kar se bo zgodilo letos Barci ,nebo nobena tragedija , morda bo celo bolje . Sodniški "bogovi " so odločili , da na tron španskega prvaka posadijo ekipo Reala . Ni mi jasno , kako samozavestno in neodgovorno pred svetovnim občestvom , kršijo sodniško etiko in s tem uničujejo nogometno igro in zanimanje za to igro. Tako, kot jer španska madridska politika proti katalonski ne usmiljena , diktatorska in podcenjevalna , je tudi takšen odnos v športu do Kataloncev.
Trend01
28. 06. 2020 21.26
+0
Oba, Arthur in Pjanić sta danes naredila "medical". Oba v Torinu. Pjanič je imel kontrolo iz Barcelone. Pregled je trajal 6 ur!
apodgra
02. 07. 2020 09.29
Pregled je trajal 6 ur!!!!! Pomembna statiska ?
seloveroni
28. 06. 2020 18.02
+8
Pod Valverdejem po dveh sramotah u ligi prvakov ni nebon nic reku zdej pa lajajo, pa ne branim Setiena ocitno ni pravi za Barco
samomojemnenje
28. 06. 2020 17.40
+10
Off-topic...Calciomerato piše, da je Arthur prišel v Torino na zdravniški pregled in da se sploh ne želi več vrniti v Barcelono. Pišejo, da je tako jezen na Barco, ker ga je prodala, da sploh ne želi več nastopiti za barco v preostalih tekmah tekoče sezone.
Trend01
28. 06. 2020 17.55
+4
Je tako. Setién je pa izjavil, da je tako jezen na Arthurja, ker je šel v Juve, da ne bo nikoli več dobil možnosti igranja za Barcelono. P.s. - za ta odhod Setién uradno menda sploh vedel ni.
samomojemnenje
28. 06. 2020 18.05
+4
Veš kaj, da ne bi vedel, je pa malo mimo. Oz. če res "uradno" ni vedel, je pa še oliko bolj žalostno. In če je to res, smo lahko še bolj zaskrbljeni, da leva roka ne ve, kaj dela desna roka. Me pa ne bi čudilo, saj je Satien že večkrat izjavil, da njega sploh ne briga, kaj se dogaja v klubu, da on gleda samo zelenico in tudi spor Messija z Bartomejem je pospremil z izjavo, da nič ne ve o tem in da to ni v njegovi domeni. Ja počakaj no malo? A je človek lahko tako indiferenten? Ali se norca dela iz vseh nas?
Trend01
28. 06. 2020 18.24
+3
Ko bi vedel. Ampak tako je dejal. Intervju je imel. Res, noro. Ali se Setién dela norca iz vseh, ali pa vsi iz njega. Skratka, nekaj ne štima. Ko je želel Pérez pri Zizouju nekaj kupiti mimo njega, je Francoz znorel in skoraj odšel. Glej, trener je tisti, ki ima idejo, ki ve kako naj bi ekipa igrala. Če mu nekaj "uturijo", se stvari zakomplicirajo. Sploh, če ne paše v sistem. Ali, da se kupuje igralce za isto igralno mesto. pa, ker bo drag, bo seveda moral igrati itd., itd.
samomojemnenje
28. 06. 2020 19.10
+1
Normalno. Tudi, ko pride novi trener, pač prevzame, kar je na razpolago. In seveda se nato novi trener odloči, koga potrebuje in koga ne. In seveda cilj bi moral biti, da trener ostane tri, štiri leta. Prvo leto se itak treba navadit drug na drugega in nato šele lahko pričakuješ rezultate. Če bo naprimer Chelsea pameten in bo pustil Lampardu delat, zna biti dobra ekipa. Barca je naprimer zagovarjala majhne igralce, tehničarje in ko je zadnja leta vedno več ekip igralo popoln bunker, tehničarjev pa je skoraj zmanjkalo, se to zdaj pozna. Bunker moraš razbijati po bokih in potem uporabna žoga pred gol, tam pa nimaš človeka, da bi skočil in zabil. In potem to noro podajanje okoli obrambe in tu in kam kakšna globinska podaja, ki je ponavadi prestrežena. Semedo bi znal tako igrati, ampak nima komu podati visoke žoge. Skratka, remont in to popolen in štartat na novo. Tudi v Angliji se vedno več ekip poslužuje bunkerja proti Cityju, ampak City še ima tehničarje. Pri njih je zaenkrat še bolj problem obramba, oz. je postala obramba, saj golov zabijejo dosti. V bistvu je tudi Barca kar dosti zabila, manjkajo pa pokoronski goli Messija, da se prikrila slaba obramba in sredina.
-11
Haha uefalonarji so res smesni ze kr 5trener zapored je zanic ne vejo pa da vse vodi barabon mali messi ki je zanic in ima zgreseno politiko
Trend01
28. 06. 2020 16.53
+5
Off topic: kot kaže je začel Zidane tudi mladini zaupati. V ekipi proti Espanyolu bosta tudi Javi Hernandez (CB, 22 let) in Miguel Gutierrez (18 let, LB). Oba iz Castille. Miguel je ravno iz U19 prišel v Castillo. Tako, da tokrat Mendyja in, in bo Miguel "kril" Marcela. Sicer pa polna zasedba.
Trend01
28. 06. 2020 16.54
+1
Trend01
28. 06. 2020 16.54
+2
samomojemnenje
28. 06. 2020 17.02
+3
Bo pa moral real kljub vsemu grizti. Mislim, da se kljub temu, da je Espanyol "prijateljski" klub z Realom, predvsem politično, pa mislim, da se kar predali ne bodo. In tudi mislim, da kar se tiče borbe na igrišču, v Španiji ni nekih takih klubov, ki bi prodajali ali predajali tekme. In če še nadaljujem o tem, seveda to izhaja še iz Jugo lige, ko so bili bratski klubi in so se podarjale tekme. Če bi lahko kaj takega pričakoval v Španiji, bi človek pomislil, da bi naprimer Baskovski klubi kdaj podarili kaj bratskim Kataloncem v boju proti Španskemu Realu, pa temu ni tako. Na zelenici grizejo tako proti Realu in proti Barci. Kar je pravilno. Kot Ramos in Pique, na zelenici "sovražnika", v medijih zbadanja, v real lifu prijatelja.
samomojemnenje
28. 06. 2020 17.05
+1
P.S. tiskarski škrat. Prvič zapisano Real z malo, ni poniževanje, kot mi je že bilo servirano, samo tiskarski škrat. Tudi Barca sem že napisal z malo. Včasih prenežno pritisnjen Shift.
Trend01
28. 06. 2020 17.26
+1
Se popolnoma strinjam. Takšnih tekem ni več. Moje predidevanje za postavo. Carvajal - Ramos - Varane - Marcelo, Fede - Casemiro - Kroos, Hazard - Benz - Vinícius. Želim si pa 4-2-3-1 (ali 4-3-1-2; 1-Hazard, 2- Vinícius in Benzema) . Hazard se MORA navadit, da je "Play maker". Da je "prosti" igralec.
samomojemnenje
28. 06. 2020 17.46
+3
Za Play makerja moraš biti dober v skoraj vseh prvinah nogometne igre. Se pravi, moraš znati zadržati žogo, seveda, ko je potrebno, pregled nad igro, preigravanje, asistence in še sam kdaj zabiti. In mislim, da je hazard že dokazal v Chelsea, da vse to premore. V bistvu sem bil "fouš" Realu, ko je kupil Hazarda. In sem mu "fouš" Viniciusa.
Trend01
28. 06. 2020 17.53
+3
samomojemnenje
28. 06. 2020 18.00
+2
V bistvu zaenkrat fedeja ne toliko. Da ne bo pomote, zaenkrat Fede dobro igra, je atlet, borec, meni se zdi tudi zelo fer igralec in nič domišljav, je seveda dopadljiv za oko, ampak veliko njegovega teka je tudi jalovega. Včasih deluje tako,kot, da po nepotrebnem izgublja moč. Če ga recimo primerjaš z Kroosom ali Casemirom, ki to vse počneta bolj umirjeno in rutinirano. Je pa res, da je Fede še mladič in bo tudi na tem področju še dozorel. Moje skromno mnenje. Ampak malo sem ga pa tudi "fouš". Da ne lažem.👍😊
igyyp
28. 06. 2020 19.31
+1
Samomoje: Fede je odličen, res, da je mlad včasih tudi kakšna mala neumnost, je pa kreativen, zelo dober pregled nad igro, ni umazan igralec, in lepo igra, Real ga je zelo dobro postavil, zadnjič ga ni mogel ker je igral praktično pozicijo Casemira, ki je bil skartoniran, drugače pa mladenič super igra. Vini je pa tudi pokazal, sam zaključki mu včasih ne grejo, je pa priden v napadu in obrambi, preteče vse, ko ima pa žogo, kot, da bi ga sršeni preganjali,saj go nobrn ne ulovi.
samomojemnenje
28. 06. 2020 19.48
+2
Očitno ima Real zadnje čase dobre skaute, ki na daleč zvohajo talente. Da pa za 3M dobiš takega igralca, je pa že terna. Itak pričakujem od Fedeja, da bo čez 2-3 leti eden od glavnih nosilcev Realove ekipe. Vini pa mislim, da bo zasenčil tudi Mbappeja. Rodrygo je tudi dober nakup, le da se je on še najmanj izkazal od teh mladcev. Ampak je imel tudi najmanj minut. Vezna linija bo dobra. Casemiro bo še nekaj let igral, pa poleg še Fede in Odegard in boste zelo nevarni. Edini kiks je bil Jović, ampak jbg, tudi vam se mora kaj ponesrečiti, če sem malo žleht. 😜😊
igyyp
28. 06. 2020 20.22
+2
Ma saj tudi Jović bi bil ok sam njega bol zanimajo žurke pa neumnosti, kot da bi se ekipi posvetil, pa tudi Zizu, bi mu dal kakšno minuto več, vendar sam neumnosti počne. Sicer mu je vseeno glavno, da se trr polni. Čimprej stran z njim pol pa naj fešta.
samomojemnenje
28. 06. 2020 20.59
+2
Podobno bi bil tudi Dembele OK, če bi normalno treniral. Ampak ne. Bolj pomembne so žurke s prijatelji pozno v noč z video igricami in pijačo. Potem pa na trening ali tekmo. In kot nepripravljen, sledijo poškodbe. Poglej kakšen talent je bil tudi Balotelli, pa kaj je dosegel z neresnostjo. Problem pri teh mladih fantih je, da ko začnejo dobivati denar, se je treba upreti nočnemu življenju in naprej trdo delati. In ravno tu nekaterim ne uspe.
apodgra
02. 07. 2020 09.30
cripstoned
28. 06. 2020 16.40
-4
bolje ce bi setien ostal na kmetiji z svojimi kravami kot pa da je odsel v barcelono...za neuspeh so v prvi vrsti krivi igralci in nihce drug...zdaj pa bo on crna ovca in celotna gnojnica se bo zlivala samo po njemu.....ze videno pri valverdeju in njegovim predhodnikom...mediji imajo to moc da te ustvarijo pa tudi unicijo...setienu barcelona v karieri ni bila potrebna...
-16
Karma je hudic ker mali messi je total zanic
igyyp
28. 06. 2020 15.01
+18
Najbolj neumna izjava Setiena je bila, da čaka na kiks Reala, če tako vodiš ekipo potem res nimaš kaj iskat pri Barci. Je pa eno dejstvo kot ga je že trend napisal, treba je igrat 90min + dodatek, pol polčasa, težko zmagaš, Barca včeraj začela super, potem polom. Ni čisto vse Setien kriv, treba je igrat intenzivno na polno 2x45 min. Zdaj al nimajo kondicije al pa res ne vem kaj? Ja dejstvo en Simeone bi jih v garderobi v rit nabrcal pa nagnal na igrišče.
Dany75
28. 06. 2020 16.31
+6
Trener je kriv toliko,da z svojo karizmo in ne/avtoriteto ne zns motivirat igrslcev,ali sestavit ekipe,da bi naredili vse za osvojitev prvenstva... igrajo,vendar ne tako kot bi morali,oz ne tako kot bi vsaka tekma bila finale...ce jim to po koronski pauzi ni blo jasno,potem so se res sami predcasno predali...Messi nima pomoci,in sam ne bo osvojil prvenstva..cudim se le,da se sploh vztraja pri Barci... trener ps vsekakor ni pravi... ni taksen kot npr Simeone ...in prav taki kaliber trenerja rabi Barca..ne pa penzionista ki bo le sedel na klopiin se cohal po glavi...
samomojemnenje
28. 06. 2020 17.16
+2
dany75. Zakaj vztraja? Take plače ne bi imel nikjer drugje. V klubskem nogometu je osvojil vse, že večkrat. Če ne bi bilo Ronalda, bi bil tudi z že zdaj osvojenimi kantami zadovoljen. Ampak še vedno ga žene Ronaldo. Kot Ronalda Messi. Čeprav osebno mislim, da bi mu v angleški ligi šlo še bolje. Tam se ne igra toliko binkerje, kot v Španiji. Ampak, kako bi bilo dejansko, ne bomo nikoli izvedeli, ker po mojem se bo upokojil v Barci ali mogoče Miami in kakšnoi leto v Rosariju, če bo še volja in predvsem zdravje.
Dany75
28. 06. 2020 18.00
+4
Hja..to je res kar se tice place...vendar vseeno je on taka znamka da bi drugje kljub manjsi placi pokasiral dovolj tudi iz drugih virov... ce mu je pr teh letih denar problem,pol res ne vem... jaz se vedno mislim da on kariere nebo koncal v Barci... mogoce pa se motim
Lima33
28. 06. 2020 14.57
+13
Ne rabiš bit nek stručko, da si ugotovil, da tale pastirček ni trener za Barco... Smešno res... Mislim za nas, ki navijamo za Real in za drugo konkurenco je to dober... Edini trener, ki lahko Barco dvigne je njihov Pep... Xavi mogoče ampak ko bo on na klopi Messija nebo v ekipi in veliko vprašanje je kako bo Barca takrat delovala brez tega čarovnika...
Trend01
28. 06. 2020 15.10
+4
Kar nekaj tekem so morali odigrati brez njega. Zaradi poškodb seveda. In kakšna je bila igra? (se ne zafrkavam) Hitrejša. Bolj direktna. Bolj všečna. Sistem poznamo kako poteka. Levo, desno, malo naprej, malo nazaj, in nato do Messija. Potem pa na Messiju - ali solo ali prosti sredini in spet dvojna podaja in nato spet na Messiju kam bo šla. Ali na Suáreza ali pa nekomu, ki bo spet nazaj podal. Včasih Rakitiću. Tudi Fatiju pomaga. In konec. Tako pač je. Kdor ne verjame, naj malo pobrska po netu. Vse se najde. Tudi kdo komu žogo poda in komu ne. Spoštovani navijači Barcelone - ne mi zamerit za te "bogokletne" besede. A to so dejstva.
Trend01
28. 06. 2020 15.12
+2
Je pa res, da bodo sezono, dve, morda tri trpeli. Zaradi odvisnosti od Messija. Logično.
igyyp
28. 06. 2020 15.26
+4
Lima33: oni rabijo igralce ne lenuhe, saj Realno gledano, kar se mene tiče je vse ok. Pogovarjamo se samo o nogometu, dejstvo.
samomojemnenje
28. 06. 2020 17.11
+3
igyyp...ja, rabijo igralce, ne lenuhe. Mislim pa, da rabijo predvsem kemijo med sabo. Te pa je vedno manj. Ko ni rezultatov, se začne domino efekt. Tudi ko je Ronaldo igral za Real, nisem zasledil, da če bi koga kupili, da bi se spraševalo Ronalda ali, da bi kje zasledil, da bi Ronaldo pametoval Perezu koga kupiti in koga ne. Zato me to moti tudi pri velikemu Messiju. Igraj, dobro, predobro si plačan in upoštevaj nasvete in taktiko in koncept trenerja.
Roglič šampion
28. 06. 2020 17.38
+3
Trend01...morda. A vsaj letos rezultatov pac ni bilo brez messija. Tudi lani na koncu ne.
samomojemnenje
28. 06. 2020 17.54
+3
12345fcb...Žal, bo treba začeti delati Barco po Messiju. Takšnega genialca še ni bilo in ga dolgo ne bo več, ampak vse ima svoj konec. Se spomniš v tem prvenstvu, ko je bil Messi poškodovan, predvsem v prvem delu sezone, je Grizmann ingral. sicer nikoli na nivoju iz Atletica, ampak je igral. Zdaj po novem začetku po koroni pa ga sploh ni več Ne igra, tudi, ko je na igrišču. Razen malo v obrambi. To pa je vse. In je tudi logično, saj je Messi javno povedal, da ne želi Griezmanna v ekipi. In to se pozna. Vsaj za mene, je Messi postal prevelik. Večji od kluba.
Trend01
28. 06. 2020 18.00
+4
@samo - "Més que un club" = Méssi que un club
Roglič šampion
28. 06. 2020 19.43
+4
Samomoje to imas povsem prav. Igralec ne sme nikoli biti vecji od kluba. Je pa tu v barci trenutno tako kot je obrez povedal. Da to ni vec mes que un club ampak "fc messi y nada mas"
samomojemnenje
28. 06. 2020 19.59
+2
V bistvu mi ga je težko gledati, ker se trudi, asistira, podaja, sam pa ne zadene in potem tisti obupni pogledi, ko se sprašuje, zakaj spet mimo gola. Včasih pa je šlo veliko teh prilik v gol. Iz vseh pozicij. Zato pa je bil vedno žna 40+ golov. Letos bo, kot kaže, težko dosegel 30.
Roglič šampion
28. 06. 2020 20.45
+3
Je tezko priznati da ceprav je se vedno izjemen se njegova era pocasi koncuje. Enako velja za ronalda. Smo lahko navijaci hvalezni da smo ziveli v obdobju ko sta igrala oba najboljsa nogometasa v zgodovini.
apodgra
02. 07. 2020 09.37
Trend Ne vem , kaj tu ni verjeti in kaj je treba poiskati za nazaj. Odkrivaš toplo vodo . Tudi po realovih ceveh se pretaka topla voda, ki jo na delovno temperaturo dodatno segrevajo sodniki .
AtleticoSLO
28. 06. 2020 14.48
+10
Jasno je da Setien ni za Barco...on je bolj za ekipe, kot so Betis..zato se je tam znašel...in ja čevlji so preveliki...je pa tudi res, da kaj drugače kot Valverede ekipe ne vodi
Trend01
28. 06. 2020 15.55
+0
Daj mi nekaj povej. Razliko med vodenjem Guardiole, Valverdeja, Setiéna? OK. Vsi poskušajo oponašati Cruijffa. A z eno razliko. Veliko. Guardiola je imel na razpolago ekipo: Puyol, Piqué, Abidal, Alves, Xavi, Iniesta, Yaya Touré, Messi, pa seveda Ronaldinho... Na špico pa vseeno koga postaviš. Ali v gol. Pepa imajo za genialca, ker je dal ven lažno 9ko (false 9). Pa sploh ni res. To je pogruntavščina Messija. On je to pogruntal. Pep je bil le toliko pameten, da je to upošteval. Pa še nekaj. Povejte mi koliko je Pep menjal začetno enajsterico? Igralce? Zelo, zelo malo. Ker so igrali tika-tako, ki ne potrebuje preveč tekanja. So pa nekaj delali. Visoko so pokrili, in takoj žogo priborili. Valverde in zdaj Setién (in ostali vmes), so pa "povirbali" postarano ekipo (kot United po Fergusunom. Kaj je zapustil? Nobenega mladega) + igralci, ki ne znajo tika-take. OK. Morda bi Pep še kakšnega iz La Masie ven potegnil. Morda, a malo dvomim. Tudi pri Cityju tega ne dela. Tudi pri Bayernu ni. Ali po slovensko: "S tujim ..... potem pa koprive sledijo". Pep je pač vodil eno najbolj - če ne celo najbolj - nadarjeno nogometno klubsko generacijo vseh časov. Še pokojni dr. Elsner ali dr. Verdenik bi znala tisto ekipo vodit. Kaj šele Oblak.
Roglič šampion
28. 06. 2020 16.08
+7
Je pa dejstvo da je ista ekipa imela za sabo 2 sezoni brez lovorik pod rijkaardom. Nato pa je prisel pep. Ki je po mojem le se nadgradil cruyffovo tikitaka igro. Je dejstvo da so pod vodstvom pepa stevilni igralci napredovali(messi, xavi, iniesta, pique, pedro, busquets, dani alves...). Potem pri bayernu mislim da se je se najmanj izkazal. Pa je osajal prvenstvo in vsako leto igral v polfinalu LP. No pri cityju sem pa veckrat povedal kaksen je bil city pred pepom in kaksen je v zadnjih 3h letih. Prvo sezono sicer se ni proslavil. Zadnje 3 sezone pa je citizense uzitek gledati. Jd pa res tudi da je porabil precej denarja
Roglič šampion
28. 06. 2020 16.11
+7
Razlika med pepom in valverdejem in setienom je tudi odnos do igralcev. Sterling je naprimer povedal da ko je enkrat igral slabo mu jih je pep po tekmi tako napel da je mislil da ne bo nikoli vec igral. Pa ga je to le se spodzgalo. Trener mora tudi znati povzdigniti glas in obvladovati velike ege teh zvezdnikov, kar pa pepu odlicno uspeva
Roglič šampion
28. 06. 2020 16.14
+5
Pa glede ronaldinha? Poletje ko je pep prevzel barco je odsel v AC Milan.
Trend01
28. 06. 2020 16.31
+4
Ja, tudi to je res. Guardiola je izkazoval samozavest. Valverde, Setién pa želita pokazati samozavest, a je ne moreta. Pep je imel "cojones", da je koga ven brcnil, ta dva ne (razen Valverde 1x). Ja, hudič je v malenkostih. Kar se tiče Rijaarda (dokaz kakšna ekipa je bila). Celo Rijkaardu je uspelo osvojiti nekaj pokalov kot trener. In ti trdim, da bi tudi dr. Verdenik kaj osvojil. Če bi bil Rijkaard res dober trener, ne bi nadaljeval kariere v Turčiji in nato kot selektor Savdske Arabije! Pa še tam so ga nagnali. Evo, tako strašno močna je bila takrat Barcelona. Oz. lahko rečemo, da se je ta generacija začela v sezoni 2005/06. Nekako je bila skompletirana (vsaj delno). Nekaj izkušenih + nekaj talentov in 1 supertalent. Mi pa dejansko ni jasno, kako jo je uspel v naslednjih dveh letih tako "uničiti". S prihodom Pepa in 5 odličnih igralcev se je potem dinastija dokončno "rodila" oz. utrdila..
Roglič šampion
28. 06. 2020 16.41
+5
No znano je da so bile napetosti med takrat prvima zvezdnikoma ronaldinhom in samuelom eto'ojem. Tako da slabi odnosi v slacilnici? Rijkaard pa se s tem preprosto ni znal spopasti.
samomojemnenje
28. 06. 2020 16.43
+4
V bistvu Barca že od Crujffa naprej ni bila neka "tekaška" ekipa, sploh pa od pepa naprej ne, saaj je bilo toliko kvalitete, da so podajami "ubijali" nasprotnike. Še največja atleta sta bila Alves in Alba. In seveda visok presing in hitro odvzete žoge, močna sredina, zato tudi obramba ni toliko trpela. In vse je delovalo tako enostavno in samoumnevne so bile visoke zmage. In posledič smo bili vsi preveč razvajeni.
Roglič šampion
28. 06. 2020 17.25
+5
Kot je trend dejal tu so igralci ki vecinoma ne znajo igrati tikitake. A jaz mislim da bi bilo drugace ce bi pep bil na setienovem mestu. Argument? Tudi cityjevi igralci pred pepom niso igrali tikitake. Pa poglej kaj se je zgodilo potem. Je pa res da so rezultati prisli v drugi sezoni
Roglič šampion
28. 06. 2020 17.26
+4
Seveda mislim da je eden od razlogov za to krizo barce tudi slaba fizicna pripravljenist igralcev.
apodgra
02. 07. 2020 09.56
Trend Glavni problem pri Barci je samo zvezna vrst, ki ne zna oziroma ne more žogo čimprej pripeljati v napadalno vrsto. Torej ni problem v igri Tik-Taka ? Danes se nogomet ne igra več tako, kot pred desetini in več leti. Nabiti žog v polje ali visoki predložki v kazanski prostor. Vse ekipe igrajo danes več ali manj podoben sistem . Barce predolgo drži žogo na svoji polovici in preveč jalovo kombinira. Kar se pa tiče preveč pogosto spreminjanje začetne postave , pa je slabo za uigranost ekipe. Vedno sem trdil in od tega ne odstopam , da igrajo nogomet le igralci in sami odločajo o svojih uspehih in rezultatih. Kdaj je še kakšen direktor odločal o proizvodnem artiklu , o ceni tega izdelka in končno o prodaji. Brez dobrega izdelka in primerne cene in kvalitete ,se prodaja ne bi odvijala po željah direktorja oziroma njegovih sposobnostih vodenja .
AtleticoSLO
28. 06. 2020 14.48
+4
Jasno je da Setien ni za Barco...on je bolj za ekipe, kot so Betis..zato se je tam znašel...in ja čevlji so preveliki...je pa tudi res, da kaj drugače kot Valverede ekipe ne vodi
Fuzbaler
28. 06. 2020 14.29
+8
Setien pac ne more voditi tako velikega kluba, to je jasno in Bartomeu mora cimprej stran. Ima pa danes Espanyol priloznost, da popravi odnose z Barcelono...hehe malo za hec. Vrjetno čaka Reala danes najlazja tekma sezone, saj bi bil ekstra presenecen, ce bi jim Espanyol nudil kakrsen koli odpor, pa ceprav bi jim poraz vrjetno ze zagotovil izpad.
Trend01
28. 06. 2020 14.52
+6
Bo treba počakati do 2021, ko so volitve. Do takrat pa... preživeti. Da ne bo na koncu dobil celo podporo. Če se bodo protikandidati med sabo udarili, bo pa spet Bartomeu zmagal. Je čisto možno. Ker? Zadržal, podaljšal z Messijem, verjetno tudi Ter Stegnom. Dobil De Jonga. Puig, Fati iz La Masije. Pridružil sem jim bo Todibo, Cucurella, Wagué, Busquets... In bo dejal, da so vključili LA Masijo. To bo 5x prodal, 50x okrog obrnil, in dobil nov mandat. Ej, to je politika.
samomojemnenje
28. 06. 2020 16.54
+2
Trend...Tudi to je čusto možno. Trije iz uprave, ki se z njim niso strinjali, so itak že odstopili. Ostali so verjetno njegove ovce, saj ni videti nekih kritik s strani ostalih mož iz uprave. Mislim, da je trenutno najboljši predsednik, če gledamo vse klube iz petih lig, ravno Perez. Čeprav sem že za njega napisal, da nečedne posle spretno prikriva in to zelo uspešno. Morda tako mislim tudi zaradi tega, ker je gradbeni mogotec, pa smo bili dolgo časa priča mogotcem iz Vegrada in STC. 😊🤣Pač stereotip. Brez zamere.
Trend01
28. 06. 2020 17.47
+1
Ja, možno. A Pérez se je spremenil. Končno. V zadnjih 2,4-5ih letih. Vsaj glede nogometa. Tudi uradno je povedal, da ne bo in ne sme niti eno samo podjetje, ki ima vezo z njegovim gradbenim konglomeratom (Groupo ACS), sodelovati pri izgradnji štadiona ali karkoli s štadionom. Človek je težek 2 milijardi evrov. Mislim, da se mu res ni potrebno cufati za "drobiž". Kot podizvajalec mislim. Ga bodo novinarji dobili in do golega "slekli". Tudi besednjak je umiril. Nikoli ne skače ven z izjavami. Nazadnje, ko se je kregal, je bilo morda leto in še malo nazaj (še pred Aleksandrom) z Uefo in kasneje z vodstvom LaLige. Tudi toliko je pameten, da ne gre v "vojno" z Bayernom (Lewa; za 20M bi ga lahko kupil), PSG-jem (Mbappé, Ney; ni šel mimo uprave). Enako ima dobre odnose z Juvetom, BvB-jem (Jadon, Hakimi), Bayerjem04 (Havertz), Lyonom, Rennesom (Camavinga), angleškimi klubi. Ni več tisti buldožer, ki bi šel čez mrtve. Morda je razlog, ker se končno "njegovv" spomenik gradi. Santiago Bernabeu. Ko se bo zapisal v zgodovino in verjetno dobil spomenik.
samomojemnenje
28. 06. 2020 19.21
Ja, v bistvu je to res. Če si "težek" 2 milijardi in se greš spuščati v nečedne ali sumljive posle, potem moraš biti popolnoma nor. Ker tudi najmanjšo sumljivo stvar potem novinarji prekuhavajo do vrelišča.
Trend01
28. 06. 2020 20.10
+1
Da bi pa še lastno firmo namočil (in Real zraven), ACS Group, ki je lani obrnil 39 milijard evrov, bi bila največja neumnost kar jih lahko naredi. "Umazal" bi sebe, firmo in klub! A celotna obnova štadiona stane cca. 600M. Torej 1,5% njihovega letnega prometa. Firma ima več dobička kot stane celotna obnova štadiona. Nekaj manj kot milijardo. Uf, cifre!
apodgra
02. 07. 2020 09.57
Trend Vedeževalske napovedi brez honorarja.
AtleticoSLO
28. 06. 2020 14.07
+3
Bar in največji problem je, psiha ...češ lako ceno....kar poglejte kako derbije resneje igrajo...pa še to se mi samo zdi ali Barca čez dan ne zna igrati ampak izključno v večernih terminih, pokažejo kar znajo
-16
Vse vodi mali messi prevarant laznivc manipulator prpv mu je karma je hudic ker messi je zanic
AtleticoSLO
28. 06. 2020 14.06
+10
Matt ti maš pa probleme s abo in ne tok z Messija kot si kdo misli
igyyp
28. 06. 2020 15.02
+5
AtmSlo: pusti njega izguba časa. Oz tipkanja.
AtleticoSLO
28. 06. 2020 15.48
+2
Trend01
28. 06. 2020 13.31
+20
To, da je Barcelona po 25ih minutah tako popustila, zanesljivo ni krivda Setiéna. Je v samih igralcih. Naj namesto njih teče po igrišču? Barcelona ima kapetane, ki na igrišču prevzamejo delo trenerja. In to sta - v bistvu dva - Messi ter Piqué. Pa še nekaj ste pozabili nekateri. Kot se opazili, so igralci Reala naspidirani in tečejo celo tekmo. Ali drugače - v času, ko tekem ni bilo, so doma garali. Igralci Barcelone? Kot vse skupaj deluje - "malo" manj. Ko vse skupaj sešteješ, pač prideš do razlike, ki je nastala po "restartu". Pa še ena. Na sredini igrišča Barça nima igralca, ki bi fante "teral". V času Inieste, Xavija, Alvesa, Puyola... tega sploh ni bilo potrebno, ker je bila stvar samoumevna. Kdo ja zdaj tisti ki "ganja"? Rakitić? Ne. Vidal? Ga nimajo za resnega. Puig? Pramlad. Arthur? Premlad in odhaja. Busquets? Tudi pod razno ne. De Jong? Morda nekega dne. Zakaj igrajo zdaj? Hmm, verjetno le za denar. Včeraj sta bila le dva, ki sta nekako vse skupaj terala - Messi in Puig dokler je lahko. Vse ostalo je bilo na "slow motion". Real ima več takšnih igralcev, ki delajo, delajo: Ramos, Mendy, tudi Modrić, Casemiro, Marcelo, Fede, Hazard, Mariano kadar igra in seveda neumorni Vinícius Júnior. Tu je pa še druga razlika. Messi je sicer fantastičen igralec, a ni rojeni kapetan.
Trend01
28. 06. 2020 13.34
+11
No, še to. Kdor je pa Setiéna postavil za trenerja, je pa tudi... (vstavi po želji). IN še za včeraj; da postavi v ekipo psihično uničenega Umtitija in destruktorja Vidala?
samomojemnenje
28. 06. 2020 14.15
+9
Trend...In kot je to pri ljudjeh normalno in nekaj ne "laufa", se začnejo obtoževanja sem in tja. Kdo je kriv,kdo ni kriv, domine pa se še kar podirajo ena za drugo. Žal. Res je, da je na koncu tunela vedno svetloba, je pa odvisno, kako dolg bo tunel. Poleg slabih iger, je tudi finančna situacija slaba. Pa saj ni prvič v zgodovini. In tudi Real je že imel kritična obdobja, pa se je pobral. In tudi Barca se bo, je pa vprašanje kdaj. In kako dolgo bo trajalo in ali bodo dobili prave ljudi, da naredijo novo Barco. Zdaj so (upam), ugotovili, da na silo ne bo šlo. Čeprav je tudi zdaj nakup Pjanića na silo. Meni osebno dol visi, če dve-tri leta nič ne osvojijo, le, daa bodo naredili obnovo, počistili vse ščurke v klubu in začeli ustvarjati novo Barco. In pozabili, končno, na tika-tako, ker je to preživeto in tudi ni igralcev, da bi to še lahko igrali. Sem bral, da je Pique spet nekaj mutil, da je bil prekršek za prosti strel Aspasa(izenačenje) prestrogo piskan. In tudi s te strani imam počasi dovolj Piqueja in njegovih strupenih puščic. Saj ne rečem, je borec in ia dobre tekme, ko pa on sam kiksa, pa naj takrat še govori o sodnikih.
Trend01
28. 06. 2020 14.27
+7
Pa imaš sliko (npr. na "AS-u") kako je s podplatom na napadalčevemu gležju. Nič posebnega, groznega. a prekršek - vsekakor. A za gol je kriv Ter Stegen, ko je narobe "živi zid" postavil. Naj njega klinca. Ne Rafinho. Rafinha je štart izkoristil, Aspas zakoličil.
apodgra
02. 07. 2020 10.00
Trend Strokovna analiza ,ki jo moraš spraviti do ustreznih ljudi pri Barci. Morda se pa bodo le zbudili in neka spremenili v tvoji smeri.
JOSEPH HAYDN
28. 06. 2020 13.16
+18
Še ena burleska Bartomeua, če Barca želi ostati med najboljšimi, za nekatere najboljša, naj se čimprej znebijo tega predsednika. Kar dela on je uničevanje kluba in tudi Setien je povsem mimo, on lahko vodi betis ali podobne klube, Barcelona pa je zanj enostavno prevelik izziv
Trend01
28. 06. 2020 13.39
+12
Zanimivo. Pa tako je bil hvaljen, ko je prevzel Barcelono. "Končno nekdo, ki razume koncept Blaugrane, "tika-take". Tako super igro je z Betisom gojil. Ta bo pravi..." Tako nekako so bili odzivi, ko je prišel. Pa so (tudi sam sem; velika večina kritik je prihaja prav z Realovega "bazena") opozarjali, da Setién ni nič v karieri naredil. Verjetno dela in pleše kot Bartomeu žvižga. Vsa čast tistemu prihodnjem predsedniku, ki bo ta puzzle nazaj sestavil. Kdor sploh upa. Kandidati bodo, a se bojim, da bolj zaradi politike kot samega nogometa, športa.
samomojemnenje
28. 06. 2020 16.31
+0
Trend, ne vem no, če je bil ravno tako zelo hvaljen. Se spomnim, da je Bartomeu nekaj filozofiral o tem, pa katalonski mediji nekaj malega in seveda tukaj gor par komentatorjev. Ostala stroka pa je že takrat dvomila, da bo kaj iz tega. Je pa tudi dejstvo, da verjetno ni trenerja, ki bi letos na njegovem uspel kaj več. Dobro, mogoče bi lahko kakšen trener vplival na borbenost, ki je res ni videti. Morda Simeone.
Trend01
28. 06. 2020 16.36
+0
Na temu forumu? Uf. Setién? Ta pa je. Poglejte kaj vse je z Betisom dela. Kaj bo šele z Barcelono. In podobno se je pisalo tu. Kako žoga teče od igralca do igralca. Kako žogo skrijejo pred nasprotnikom... Takšne so klobasali. Na polno.