Liga prvakov

Obisk pri zvezdniku hrvaške lige: Mislim, da Barcelona dela napako

Koprivnica, 20. 02. 2020 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
7

Pred torkovo tekmo osmine finala Lige prvakov med Napolijem in Barcelono smo se v hrvaški Koprivnici pogovarjali z nekdanjim krilnim napadalcem katalonskega velikana Jeffrenom Suarezom, ki je z 32 leti nepričakovano oblekel dres hrvaškega prvoligaša Slavena. Venezuelec priznava, da Barcelona ne preživlja najboljših trenutkov, a dodaja, da je z njegovim nekdanjim soigralcem Lionelom Messijem mogoče prav vse.

Liga prvakov se na Kanal A in VOYO vrača v torek, 25. februarja, ko si boste lahko ogledali gostovanje Barcelone pri Napoliju (od 20.40 naprej). Ob isti uri se v sredo, 26. februarja, začne prenos spektakla iz Madrida, kjer se bosta v enem najtežje pričakovanih obračunov osmine finala pomerila Real in Manchester City.

Prihod Jeffrena Suareza v vrste Slaven Belupa je dokaz, kako kruta je lahko včasih kariera nogometaša. 32-letni Venezuelec je v vrstah Barcelone nekoč igral pod taktirko slovitega Josepa Guardiole in bil del morda celo najboljše generacije v zgodovini kluba, ki je v nekaj več kot enem letu osvojila vse domače in mednarodne naslove.

A Suarez se je po tem, ko v sedmih letih v Kataloniji ni dobil prave priložnosti (zablestel je sicer z golom na nepozabnem ligaškem "el clasicu" leta 2010, ko je Barcelona na Camp Nouu Real Madrid premagala z zgodovinskih 5:0), odločil poiskati srečo drugje, a jo je iskal zaman. Pri lizbonskem Sportingu, Real Valladolidu, Eupenu, Grasshopersih in AEK iz Larnake ni pustil vidnejšega pečata, zdaj pa je pristal v nogometno precej "anonimni" Koprivnici.

Jeffren Suarez (na fotografiji) med intervjujem z našim Maticem Flajšmanom.
Jeffren Suarez (na fotografiji) med intervjujem z našim Maticem Flajšmanom. FOTO: 24ur.com

'Tu nam lahko uspejo velike reči'
"Ni bilo nič nezemeljskega, toda poleti sem imel več možnosti, da bi igral na Poljskem in v Romuniji, a mi ti kraji niso 'klicali', nisem čutil tega, kar zdaj čutim tukaj na Hrvaškem. Če te neka stvar ne 'kliče', potem nimaš občutka, da se bodo reči dobro razpletle. Zdaj sem tu in sem super zadovoljen," je našemu Maticu Flajšmanu v Koprivnici zaupal Suarez.

"Že prvi dan sem se dobro počutil, zelo dobro so me sprejeli. Majhno je, kot pravite, zelo majhno, a želim si igrati, rad igram, moje življenje je nogomet. Mesto je majhno, a to je vseeno, saj se igra na igrišču. Res je, da so to velike spremembe: od Barcelone pa do tega, da sem tu na Hrvaškem pri Slavenu Belupu. Sprememba je velika, jasno, a dobro ... Zdaj sem v klubu, ki je nekoč igral tudi v pokalu Uefa, proti Bilbau ... Je majhen klub, a tu nam lahko uspejo velike reči."

'Upam, da se bo Barci uspelo izviti iz tega'
Suarez bo lahko zgolj kot gledalec spremljal torkov obračun njegovega nekdanjega kluba iz Barcelone, ki ga čaka gostovanje v vročem Neaplju pri Napoliju (prenos ob 20.40 na Kanalu A in VOYO). Nogometaš, ki si je nekoč delil slačilnico s trenutnima kapetanoma moštva Lionelom Messijem in Sergiom Busquetsom ter legendarnimi Ronaldinhom, Carlesom Puyolom, Xavijem Hernandezom in Andresom Iniesto, ni navdušen nad usmeritvijo Barce v zadnjih sezonah.

"Jaz sem to povedal že v večih medijih ‒ da Barcelona ne dela več toliko z La Masio in kupuje več tujih igralcev. Menim, da je to napaka, saj se s tem izgublja identiteta kluba. A to tudi razumem, saj veliko klubov kupuje veliko igralcev, Barca pa mora biti vedno najvišje. A dobro ... Mislim, da bi morali vključevati igralce iz La Masie," je še povedal Suarez.

"Barca vsako leto želi osvojiti tako Ligo prvakov kot prvenstvo. Zdaj jih čaka Napoli, eden najboljših klubov v Italiji, Barca pa zdaj ni v najboljšem trenutku za ta dvoboj ... A morda tudi je, vedno imaš Messija na igrišču, ki lahko reši tekmo. Upam, da se bo Barci uspelo izviti iz tega, saj je to klub, ki ga imam rad, sem njen navijač in upam, da se bodo reči malce spremenile. Vsakič, ko Barcelona osvoji Ligo prvakov, ohrani miselnost, da želi tudi naslednje leto osvojiti prvenstvo, pokal ... To miselnost sem ohranil in z njo se še vedno poistovetim."

Daljša pogovora s Jeffrenom Suarezom si boste lahko ogledali v petkovi večerni informativni oddaji 24UR in v oddaji pred torkovo tekmo med Napolijem in Barcelono.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
21. 02. 2020 21.43
+1
Očitno že vsak ki je kdaj povohal klop barce in sedaj nabija usnje v tretjem svetu, lahko soli pamet upravi barcelone.....24 ur pa itak ves šrot naprej nesejo.....
Carrasco
21. 02. 2020 10.07
+4
24 ur članki smo se že navadili da kritizirajo Barcelono in Messija saj je lukec igral za Real Madrid
samomojemnenje
21. 02. 2020 07.02
+5
Medtem, ko Barca nima napadalcev in dela takšne nakupe, je Perez bil edini strelec v Evropa ligi med Romo in Gentom 1:0...
Carrasco
21. 02. 2020 10.23
+3
Perez ni čisti napadalec ampak je winger(Messijeva pozicija) namesto njega so pripeljali napadalca(braitwaithe) ne wingerja .Perezu je Valverde dal priložnost pa ste kritizirali Valverdeja in Pereza da je Faty na klopi igra pa Perez :)
kajedaj
20. 02. 2020 19.52
+8
kdo je sploh ta?
dark horse
20. 02. 2020 19.47
+7
Pa kakšen zvezdnik😂😂😂
dajno
20. 02. 2020 18.12
-5
On pa res lahko sodi...