Nogomet

Jeza v Dortmundu: Sodnik je bil aroganten

Dortmund, 05. 12. 2021 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
9

Borussia Dortmund je v soboto izgubila že sedmo zaporedno tekmo proti Bayernu iz Münchna (2:3). Dortmund po domačem porazu ostaja na drugem mestu v Bundesligi in za Bayernom zaostaja za štiri točke. Po tekmi so številni igralci Borussie svojo jezo usmerili proti sodniku srečanja Felixu Zwayerju: "Kaj ste pričakovali, ko ste največjo tekmo v Nemčiji dodelili sodniku, ki je v preteklosti prirejal rezultate tekem."

Felix Zwayer je v 77. minuti po pregledu počasnega posnetka ob igrišču dosodil enajstmetrovko za Bayern. Po njegovem mnenju je branilec Borussie Mats Hummels pri izidu 2:2 v domačem kazenskem prostoru igral z roko. Dosojeno enajstmetrovko je uspešno izvedel nekdanji igralec Dortmunda Robert Lewandowski in Bayernu zagotovil enajsto zmago na štirinajstih bundesligaških tekmah.

Mladi Bellingham brez zavor

S sodnikovo odločitvijo se številni domači igralci niso strinjali. Po srečanju sta svoje frustracije najglasneje izrazila najboljša igralca Dortmunda na srečanju. Komaj 18-letni Anglež Jude Bellingham je bil podajalec pri obeh zadetkih, a njegova odlična predstava zanj ni bila zadostna tolažba po porazu. "Po mojem mnenju to ni bila enajstmetrovka. Hummels pravzaprav ni gledal žoge, ampak se je zanjo boril in zadela ga je v roko. Ogledate si lahko številne odločitve (sodnika) med tekmo," je svoje mnenje o sporni odločitvi podelil Bellingham. 

Nato pa se je sodnika lotil še bolj odločno: "Kaj ste pričakovali, ko ste največjo tekmo v Nemčiji dodelili sodniku, ki je v preteklosti prirejal rezultate tekem." Zweyerju je namreč nemška nogometna zveza leta 2005 prepovedla sojenje na nogometnih tekmah za obdobje šestih mesecev, ker je sodeloval pri prirejanju rezultatov. 

Jude Bellingham je na tekmi proti Bayernu znova blestel
Jude Bellingham je na tekmi proti Bayernu znova blestel FOTO: AP

'Sojenje je bilo škandalozno'

Tudi prvi zvezdnik Dortmunda Erling Braut Haaland po srečanju ni bil zadovoljen s sojenjem Zweyerja. "Sojenje je bilo škandalozno," je strelec Dortmundovega drugega zadetka po srečanju povedal novinarju Viaplaya. V 54. minuti je napadalec Borussie Marco Reus padel v kazenskem prostoru ob Lucasu Hernandezu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Po Haalandovem mnenju je bil je Hernandez Reusa zaustavil s prekrškom in bi sodnik moral dosoditi "jasno enajstmetrovko". A Zweyer si spornega dogodka ni ponovno ogledal. "Vprašal sem ga: "zakaj si niste ogledali prekrška?" On mi je odgovoril, da  ni bilo potrebe. Bil je aroganten in več od tega ne bom rekel," je bila jeza Norvežana več kot jasna.

Borussio že v torek čaka tekma v skupini C Lige prvakov proti Bešiktašu. Bayern pa se bo v poslastici sredinega večera pomeril z Barcelono, ki se bori za napredovanje iz skupine C.

Liga prvakov_ zadnje kolo skupinskega dela_pasica
Liga prvakov_ zadnje kolo skupinskega dela_pasica FOTO: 24ur.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lbenc
05. 12. 2021 13.11
+5
Spoštovani, prvo kor prvo bi sodnik že v prvem polčasu moral pokazati kakšen rumen karton rumenim za nešportne prekrške. Kasneje tudi rdečim. Penala za Dortmund ne bilo , saj j epo ogledu in posnetku pred tem tako gobezdavi Haland v nedovoljenem položaju. V kolikor gremo analizo je imel Bayern več priložnosti za gol, sploh v prvem polčasu. Zaslužena zmaga bavarcev
JustSimpleMind
05. 12. 2021 13.08
+4
jaz ne vem a tukaj komentirate sami taki ki hocte pozornost, vem da navijate za bayern, meni je bilo vseno kdo zmaga dobra gledljiva tekma je bila in sojenje je bil kar ok... nikoli ne morea biti 100 posto ampak tisti penal pa nebi smel biti dosojen. to je to...
Hellsrael
05. 12. 2021 12.32
-6
😂😂ceste gledali tekmo potem je jasno da bvb boli poraz. Sojenne cisto ok. Lucas je posredoval dabolje ne bi mogel. Kapa dol
PIERREBRICE
05. 12. 2021 11.13
+7
FC Bayern München v dobrem in slabem že od polnoletnosti leta 1979 naprej. MIA SAN MIA
baynybluff
05. 12. 2021 11.08
+8
Kollerik
05. 12. 2021 11.03
-3
Dvomljivi penal in sreča za Bayern tudi pri izvedbi le tega.
RUBEŽ
05. 12. 2021 12.02
-3
Malo se pojdi z mrzlo vodo štuširat. Pogooglaj malo in boš videl več posnetkov glede penala. Boš spremenil mnenje. Pri penalu je bil golman blizu, se dotaknil žoge, ki pa je končala v golu. In to šteje še vedno gol.
Kollerik
05. 12. 2021 12.14
+3
A bejž..... tebi zgleda mrzla voda zelo pomaga...
Vladimir.Krutov
05. 12. 2021 10.36
+1
Zelo slabo sojenje....po dolgem času sem gledal nemško ligo...