Nogomet

LaLiga v pričakovanju: Löw začel s tečajem španščine

Berlin, 21. 03. 2021 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko je postalo znano, da se selektor nemške reprezentance Joachim Löw po letošnjem Euru 2020 poslavlja od "elfa", se pojavljajo ugibanja, kje bo po kar 17-letni reprezentančni karieri Löw nadaljeval svojo trenersko pot.

Löw (na fotografiji) ob nedavnem obisku prostorov Nemške nogometne zveze (DFB) v Frankfurtu ob Majni, ko je postalo jasno, da se čez nekaj mesecev poslavlja od članske reprezentance.
Löw (na fotografiji) ob nedavnem obisku prostorov Nemške nogometne zveze (DFB) v Frankfurtu ob Majni, ko je postalo jasno, da se čez nekaj mesecev poslavlja od članske reprezentance. FOTO: AP

Kar 15 let bo Joachim Löw vodil nemško reprezentanco, ko jo bo po koncu letošnjega Eura 2020 zapustil. Trener, ki je s svojim delom pri Nemški nogometni zvezi (DFB) začel dve leti prej kot pomočnik takratnemu selektorju članske reprezentance Jürgenu Klinsmannu, je v klubskem nogometu nazadnje deloval leta 2004 kot trener dunajske Austrie. Še pred domačim Stuttgartom je trenersko kariero začel v Frauenfeldu, nato pa vodil tudi Fenerbahče, Karlsruher, Adanaspor in Tirol iz Innsbrucka.

Po poročanju madridskega športnega dnevnika AS, ki se sklicuje (tudi) na poročanje nemških medijev, se vse zdi, da si bo Löw po koncu delovanja v nemški reprezentanci vzel nekaj počitka, nato pa, kot vse kaže, bi lahko pristal tudi v španskem prvenstvu.

Njegova naklonjenost Španiji ni skrivnost
"Njegova prihodnost ostaja uganka. Nemški trener je bil jasen le v tem, da bo 'Mannschaft' zapustil po poletnem evropskem prvenstvu in da bi rad svoj poklic opravljal tudi v prihodnje," je zapisal AS.

Bild je namreč poročal, da je Löw začel z zasebnim tečajem španščine. AS dodaja, da ni skrivnost, da špansko prvenstvo godi nemškemu trenerju, ki so ga že večkrat povezovali z Real Madridom.

Real poklical takoj po zmagi na SP 2014
"Niti slučajno ne razmišlja, da bi končal s kariero na klopeh. Takoj po osvojitvi naslova svetovnega prvaka leta 2014 se je Real Madrid zanimal za Löwa, a njegova pogodba z 'Mannschaftom' je preprečila omenjeno možnost," dodaja AS. "Reči se bodo poleti spremenile, takrat si bo Löw želel vzeti nekaj tednov premora, da bi se nato odločil, kaj si želi v prihodnje," so še zapisali.

Omenjajo tudi njegov pogovor za radio Bayern1, v katerem je 61-letni trener dejal, da se želi španščine "resnično naučiti". Dodal je, da je "optimalen" naslednik na klopi Nemčije njegov nekdanji sodelavec Hans-Dieter Flick, ki je z njim v nemški reprezentanci sodeloval do leta 2014, zdaj pa uspešno vodi Bayern.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
21. 03. 2021 11.22
-2
Vsi hočejo najboljše in to je le Real
TEDO84bv0MEDO
21. 03. 2021 11.28
+2
Brez podkupovanja bi bil Real na dnu primere division. Odkar obstaja VAR, Perez grozi Čeferinu, da naj ukine VAR, drugače bo naredil superligo.
User513426
21. 03. 2021 11.35
+1