5°C

LaLiga v pričakovanju: Löw začel s tečajem španščine

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
J.K. /
KOMENTARJI
3
Po tem, ko je postalo znano, da se selektor nemške reprezentance Joachim Löw po letošnjem Euru 2020 poslavlja od "elfa", se pojavljajo ugibanja, kje bo po kar 17-letni reprezentančni karieri Löw nadaljeval svojo trenersko pot.

Löw (na fotografiji) ob nedavnem obisku prostorov Nemške nogometne zveze (DFB) v Frankfurtu ob Majni, ko je postalo jasno, da se čez nekaj mesecev poslavlja od članske reprezentance.
Löw (na fotografiji) ob nedavnem obisku prostorov Nemške nogometne zveze (DFB) v Frankfurtu ob Majni, ko je postalo jasno, da se čez nekaj mesecev poslavlja od članske reprezentance.FOTO: AP

Kar 15 let boJoachim Löwvodil nemško reprezentanco, ko jo bo po koncu letošnjega Eura 2020 zapustil. Trener, ki je s svojim delom pri Nemški nogometni zvezi (DFB) začel dve leti prej kot pomočnik takratnemu selektorju članske reprezentance Jürgenu Klinsmannu, je v klubskem nogometu nazadnje deloval leta 2004 kot trener dunajske Austrie. Še pred domačim Stuttgartom je trenersko kariero začel v Frauenfeldu, nato pa vodil tudi Fenerbahče, Karlsruher, Adanaspor in Tirol iz Innsbrucka.

Po poročanju madridskega športnega dnevnika AS, ki se sklicuje (tudi) na poročanje nemških medijev, se vse zdi, da si bo Löw po koncu delovanja v nemški reprezentanci vzel nekaj počitka, nato pa, kot vse kaže, bi lahko pristal tudi v španskem prvenstvu.

Njegova naklonjenost Španiji ni skrivnost
"Njegova prihodnost ostaja uganka. Nemški trener je bil jasen le v tem, da bo 'Mannschaft' zapustil po poletnem evropskem prvenstvu in da bi rad svoj poklic opravljal tudi v prihodnje,"je zapisal AS.

Bildje namreč poročal, da je Löw začel z zasebnim tečajem španščine. ASdodaja, da ni skrivnost, da špansko prvenstvo godi nemškemu trenerju, ki so ga že večkrat povezovali z Real Madridom.

Real poklical takoj po zmagi na SP 2014
"Niti slučajno ne razmišlja, da bi končal s kariero na klopeh. Takoj po osvojitvi naslova svetovnega prvaka leta 2014 se je Real Madrid zanimal za Löwa, a njegova pogodba z 'Mannschaftom' je preprečila omenjeno možnost,"dodaja AS. "Reči se bodo poleti spremenile, takrat si bo Löw želel vzeti nekaj tednov premora, da bi se nato odločil, kaj si želi v prihodnje,"so še zapisali.

Omenjajo tudi njegov pogovor za radio Bayern1, v katerem je 61-letni trener dejal, da se želi španščine "resnično naučiti". Dodal je, da je "optimalen" naslednik na klopi Nemčije njegov nekdanji sodelavec Hans-Dieter Flick, ki je z njim v nemški reprezentanci sodeloval do leta 2014, zdaj pa uspešno vodi Bayern.

Koronavirus pasica nova