Nogomet

Ibrahimović junak zmage Milana, Atalanta slavila brez Iličića

Bergamo, 21. 07. 2020 21.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
4

Nogometaši Atalante so v 35. krogu italijanske Serie A prišli do minimalne zmage proti Bologni. Edini zadetek je v 63. minuti dosegel Luis Muriel, ki je v igro vstopil ob polčasu. Josipa Iličića tokrat ni bilo v kadru domačih. Nogometaši Boginje so z zmago vsaj začasno skočili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice. Na drugi torkovi tekmi je Milan po dveh zadetkih Zlatana Ibrahimovića ugnal Sassuolo.

Statistika tekme Atalanta - Bologna
Statistika tekme Atalanta - Bologna FOTO: Sofascore.com

Atalanta za vodilnim Juventusom s tekmo več po zmagi proti Bologni zaostaja šest točk in ohranja minimalne upe v boju za naslov prvaka. Edini zadetek na današnji tekmi je z natančno odmerjenim strelom dosegel Kolumbijec Luis Muriel v 63. minuti. Že pred tem so nogometaši obeh moštev kot po tekočem traku zapravljali priložnosti, še najbližje zadetku pa je bil nekdanji član Atalante, ki zdaj igra za Bologno, Moussa Barrow. Ta je v prvem polčasu zadel vratnico, pripravil pa si je še nekaj priložnosti iz ugodnih položajev.

Vseeno varovanci Siniše Mihajlovića niso prišli do zadetka, s čimer ostajajo na 10. mestu lestvice. Dvoboj je sicer zaznamovalo tudi glasno prerekanje med obema trenerjema. Sodnik obračuna je stratega Atalante Gian Piera Gasperinija zaradi dveh rumenih kartonov izključil, Mihajlović pa jo je odnesel z rumenim kartonom.

Zlatan Ibrahimović proti Sassuolu.
Zlatan Ibrahimović proti Sassuolu. FOTO: Sofascore.com

Ibra odigral vso tekmo in dvakrat zabil 
Na stadionu Mapei smo vso akcijo med Sassuolom in Milanom videli v prvem polčasu. Goste je v 19. minuti v vodstvo popeljal Zlatan Ibrahimović, ki je z glavo unovčil natančno podajo Hakana Calhanogluja. Priložnosti so se na obeh straneh vrstile ena za drugo, do drugega zadetka pa smo morali počakati vse do 42. minute. Domačini so po posredovanju VAR-a dobili enajstmetrovko, ki jo je v zadetek pretvoril Francesco Caputo. A odgovor Milančanov je bil hiter. V sodnikovem podaljšku, ki je trajal kar šest minut, je za 1:2 še enkrat zabil Ibrahimović. Tudi v drugo je bil v vlogi asistenta Calhanoglu. Tik pred koncem prvega dela je drugi rumeni karton prejel Mehdi Bourabia. Sassuolu v nadaljevanju z igralcem manj ni več uspeli izenačiti. Z zmago je Milan skočil na peto mesto, domačini pa ostajajo osmi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Serie A, 21. 7., izida: 

Atalanta - Bologna 1:0 (0:0) 
Muriel 63.
Josip Iličić ni bil v kadru Atalante

Sassuolo - Milan 1:2 (1:2) 
Caputo 42. (11-m); Ibrahimović 19., 45. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
22. 07. 2020 08.38
+10
3. oktobra bo 39 let...Ronaldo lahko samo sanja ,da bo kdaj tako dober pri teh letih...
PieBaracus
22. 07. 2020 08.08
+4
Uradno:Pioliju podaljsali pogodbo do 2022, torej Ragnicka ne bo. Edina pametna poteza uprave Milana
motorist_mb
22. 07. 2020 08.00
+15
Upam da pade Liga EU...bravo Ibra!
rossonero.acm
22. 07. 2020 08.07
+1
Matematično so vsaj kvalifikacije že tu..