Nogomet

Jordan Henderson: Velika čast je biti kapetan Liverpoola

Ljubljana, 14. 12. 2019 22.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./T.V.
Komentarji
2

Izjemen uvod v novo klubsko sezono je nogometaše Liverpoola vnovič 'izstrelil' med ožje favorite za naslov evropskega klubskega prvaka, ki ga branijo po lanskem zmagoslavju proti Tottenhamu. Ne le v najelitnejšem klubskem tekmovanju, temveč tudi v domači Premier league 'redsi' suvereno korakajo k tako želenemu naslovu državnega prvaka, na katerega čakajo od daljnega leta 1990.

Kapetan 'redsov' Jordan Henderson je v pogovoru z novinarskim kolegom Tadejem Vidrihom poudaril, da ga razne številke in podiranje rekordov ne zanimajo, saj je biti kapetan Liverpoola največja čast, ki te lahko doleti. 

"Zavedamo se, da smo v tej sezoni v obrnjenih vlogah. Zdaj je Liverpool tisto moštvo, ki ga konkurenti želijo vreči z evropskega prestola. Navsezadnje smo želeli biti v tem položaju, saj igramo za enega od največjih nogometnih klubov na svetu. Pritisk? Ne čutimo pritiska, zgolj veliko čast, da lahko zastopamo barve tako velikega kluba," je med drugim dejal vezist Liverpoola, ki v napovedih za dolgo pričakovani naslov državnega prvaka ostaja zelo previden. "Ničesar ne bomo prepustili naključju. Sezona je še dolga, vzponi in padci pa so neizogiben del vrhunskega športa. Odličen vstop v novo sezono je velik motiv za naprej, toda čaka nas še veliko dela, če se bomo na koncu želeli veseliti novega velikega trofeja v klubski zgodovini," z nogama trdno na tleh razmišlja Henderson.

Močna konkurenca kot dodaten motiv
Desna roka na in ob igrišču karizmatičnega nemškega strokovnjaka na klopi 'redsov' Jürgena Kloppa kljub zahtevnim izzivom v nadaljevanju verjame v še eno zelo uspešno sezono svojega moštva.

"V zadnjem obdobju smo preživeli marsikaj; od bolečih porazov do velikih zmag, a tako je to v velikih klubih, kot je Liverpool. Še naprej se bomo trudili ostati 'prizemljeni' in na vsaki tekmi skušali poiskati pot, ki nas bo vodila do novih uspehov," je zaključil Henderson.       

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mirhollio
15. 12. 2019 15.20
+1
Za ta klub navijam ze dolga leta. Vmes so bila krizna obdobja, se posebaj sedaj ko nazaj pogledam postavo od Roya Hodgsona... Letos upam,da jim uspe. Vsi vecalimanj upajo,da jim uspe,samo bahavosti njihovih navijacev se v angliji bojijo :) bojda smo neznosni ...
AS1983
15. 12. 2019 08.41
+4
2020 bo liverpool koncno osvojil lovoriko za premierligo