Nogomet

Pri Liverpoolu 'kot na letališču': igralci sledijo oznakam na tleh

Liverpool, 12. 05. 2020 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Fizioterapevt nogometne ekipe Liverpoola Jose Luis Parada je razkril, da je klub poskrbel za prenosne prhe in stranišča, ki so jih namestili na igriščih klubskega centra v Melwoodu.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp spremlja ogrevanje varovancev pred lansko tekmo za evropski superpokal.
Trener Liverpoola Jürgen Klopp spremlja ogrevanje varovancev pred lansko tekmo za evropski superpokal. FOTO: AP

Vse skupaj naj bi predstavljalo "ekstremne ukrepe", s katerimi želijo še bolj uveljaviti socialno distanciranje in zmanjšati število okužb z novim koronavirusom. Vodilna ekipa Premier League se je minuli teden pridružila kolegom iz najelitnejšega otoškega tekmovanja pri delnemu odprtju klubskega centra za igralce, ki lahko, če to želijo, nadaljujejo s treniranjem tudi doma.

"Od začetka smo imeli zelo naporne treninge, misleč, da se bomo vrnili v dveh ali treh tednih, a ker so ukrepi ostali, smo zmanjšali intenzivnost treningov doma," je Parada dejal za španski radio Cadena COPE in nadaljeval: "Zdaj je nastopila naslednja faza, ki predvideva prostovoljne treninge, na igrišču trenira po en igralec in upoštevamo ekstremne ukrepe. Prenosna stranišča in prhe so postavili na igriščih, tako da nikomur ni treba v zgradbo."

 

Kliknite na zgornjo fotografijo in pošljite vprašanje našemu komentatorju Tomažu Lukaču.
Kliknite na zgornjo fotografijo in pošljite vprašanje našemu komentatorju Tomažu Lukaču. FOTO: 24ur.com

Obleke in hrana čakajo v avtu
Britanski premier Boris Johnson je v nagovoru državljanom sicer napovedal, da bo v tem tednu sledila sprostitev nekaterih ukrepov, med njimi tudi dovoljenje "neomejene" telovadbe na javnih površinah. A kot so že spoznali nekateri znani nogometaši, tovrstna vadba lahko hitro predstavlja nevarnost za kršenje pravil socialnega distanciranja, saj jih ljudje prepoznajo in se želijo z njimi fotografirati ali se jim kako drugače približati. Pri Liverpoolu lahko hkrati trenira zgolj pet nogometašev, ki jim želijo omogočiti možnost za ohranjanje telesne kondicije.

"Imamo štiri ali pet igrišč, zato imamo pet igralcev vsakih 45 minut. Dajo jim razpored in pridejo ob različnem času. Na tleh imajo oznake kot na letališčih," je še razkril Parada. "Igralec sledi tem oznakam, ko gre iz avtomobila, nato se preobleče v prenosnih slačilnicah, nato pride ven in trenira, teče, ko pa je opravil, sledi drugim oznakam in se na koncu usede v svoj avto. Nikoli se ne srečajo z igralci, ki prihajajo ali tistimi, ki so že tam. Ni nobene potrebe, da vstopajo v zgradbo. Ko se igralec enkrat usede v avto, ima tam že svojo hrano in obleke za domov. Športna oblačila jim nato pošljejo na dom."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Le vkup uboga gmajna
12. 05. 2020 10.13
+0
In o vsem tem ima največ za pripomnit človek, ki na letališču ni sposoben sam najti pot do terminala in iz njega!? Buthead, ne pa Ramzess.
RamzesII
12. 05. 2020 10.34
-3
Ne bi vedel, nimam izkušenj, gladko zagotovo ne bi šlo, to vem.
RamzesII
12. 05. 2020 09.27
-1
"Ko se igralec enkrat usede v avto, ima tam že svojo hrano in obleke za domov. Športna oblačila jim nato pošljejo na dom" Se pravi, če sem tole pravilno razumel, do avta gre nag oz. v kopalnem plašču ali čem podobnem.
RamzesII
12. 05. 2020 09.29
-2
Ko že misliš, da si doživel vse, te ta svet in pamet ljudi vedno preseneti s čim novim. Vprašujem se kaj na še čaka.
RamzesII
12. 05. 2020 09.24
-2
Ta je pa dobra,.tekma po oznakah na igrišču, wc in prhe na igrišču saj niso resno. Na koliko časa pa se bodo morali prhat in preoblačiti?
RamzesII
12. 05. 2020 09.25
-1
Ko že misliš, da prizori iz 'Policijske akademije' ne morejo biti resnični.