Nogomet

Mourinho: Ni ga trenerja, ki zdravega Bala ne bi uvrstil v prvo postavo

London, 01. 03. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ali je od boga pozabljeni Gareth Bale ujel pravo formo, je vprašanje, ki si ga po nedeljski zmagi Tottenhama nad Burnleyjem zastavljajo angleški mediji. Valižan, ki je začel šele tretjič v tej sezoni Premier League, je na zadnjih štirih tekmah Tottenhama sodeloval pri kar sedmih zadetkih. Jose Mourinho je celo dejal, da ni trenerja, ki zdravega Garetha Bala ne bi postavil v prvo enajsterico. Bistveno hladnejši pa je bil Roy Keane, ki je mnenja, da nekdanji nogometaš madridskega Reala ni storil nič posebnega in je bil doslej upravičeno prikovan na klop.

Gareth Bale (levo) je v tej sezoni skupno dosegel osem zadetkov in tri asistence na 20 tekmah.
Gareth Bale (levo) je v tej sezoni skupno dosegel osem zadetkov in tri asistence na 20 tekmah. FOTO: AP

Gareth Bale je več kot očitno ujel pravo formo. Proti Burnleyju se je proslavil z zadetkoma in asistenco, podajo za gol je vknjižil tudi minuli krog proti West Hamu, vmes pa je na dveh tekmah Evropske lige proti Wolfsbergerju dvakrat meril v polno in dodal še eno asistenco. Velja poudariti tudi, da je Valižan od omenjenih štirih začel le dve preizkušnji. 

"Lepo je pomagati ekipi po najboljših močeh. Veliko časa sem porabil, da sem prišel nazaj v polno pripravljenost. Kritik sem vajen, ne smem se zmeniti zanje. Le nadaljevati moram s trdim delom," je po odlični predstavi, v kateri je do prvega zadetka prišel že v drugi minuti tekme, razlagal presrečni Bale. "Seveda je dober občutek, ko si v igri in imaš nanjo toliko vpliva. Odlično je biti na igrišču z nogometaši, kot sta Son in Kane, zato sem nenazadnje tudi prišel sem. Upam, da bomo po tej zmagi pridobili na samozavesti in to prenesli v zaključni del sezone." 

"Gareth je zelo izkušen, tako da svoje telo še kako dobro pozna. Zelo sem zadovoljen z njegovimi predstavami. Lahko bi dejal, da sem odlično ravnal z njim, ker sem ga vrnil v formo, a to ni bilo odvisno od mene. Ni ga trenerja na svetu, ki zdravega Bala ne bi uvrstil v prvo postavo. Videti je, da je pripravljen. Odigral je izvrstno," je svojega varovanca po zmagi pohvalil Jose Mourinho, ki je Valižanu predvsem v prvem delu sezone zelo malo zaupal. To je bila zanj namreč šele tretja tekma v domačem prvenstvu, ki jo je začel v prvi enajsterici. 

Keane: Bale je z razlogom na klopi
"Veseli so, ker so med prvimi sedmimi ali osmimi. S takšnim kadrom, kot ga imajo, pa bi morali biti med prvimi štirimi. Mourinho se tako pogosto odloča za spremembe v prvi postavi, ker svojim igralcem enostavno ne more zaupati. Če že govorimo o Balu, kaj je storil proti West Hamu? Pravijo, da je naredil razliko, v resnici pa je zgolj podal iz kota za zadetek," pa je bil bistveno hladnejši nekdanji kapetan Manchester Uniteda Roy Keane

Nekdaj vročekrvni nogometaš, ki se v zadnjem času pogosto pojavlja kot strokovni komentator na televiziji Sky Sports, je v svojem slogu dodal še: "Bale je prišel k Tottenhamu, da bi ga vrnil v Ligo prvakov, na koncu pa ne pride niti v prvo postavo. Mourinho te igralce še kako dobro pozna, vsak dan je z njimi, zato ima zagotovo dobre razloge, ko nekoga posadi na klop."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ddolores
02. 03. 2021 09.19
+1
Tottenham ima odlične napadalce Kane, Son, Delle Alli, Bale--- in bi morali biti pri vrhu lestvice, ker imajo pa glupega Murka za managerja, pa cepetajo 30 pik za Cityem!
delbond
01. 03. 2021 14.21
+4
Bale je car.....za odločilne tekme nimaš boljšega, če je seveda zdrav...hala madrid
TEDO84bv0MEDO
01. 03. 2021 13.43
-1
Bale je en drek, ker je pol sezone na bolniškem dopustu. Podobno kot Neymar.