Nogomet

Mourinho našel krivca za poraz s Cityjem: 'novodobne enajstmetrovke'

Manchester , 14. 02. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Londonski Tottenham je v soboto izgubil na gostovanju pri Manchester Cityju in s tem nadaljeval katastrofalno formo v domačem prvenstvu. Na zadnjih petih tekmah v Premier League so Spursi doživeli kar štiri poraze. Jose Mourinho pa je v svojem slogu kmalu po obračunu našel krivca za neuspeh – "novodobne enajstmetrovke", kot jih je poimenoval sam.

Ilkay Gündogan je v tej sezoni Premier League na 18 tekmah dosegel že 11 zadetkov.
Ilkay Gündogan je v tej sezoni Premier League na 18 tekmah dosegel že 11 zadetkov. FOTO: AP

Manchester City je na svojem Etihadu nadaljeval niz zmag, ki sedaj v vseh tekmovanjih obsega že kar 16 tekem. Četa Pepa Guardiole je bila proti Tottenhamu občutno boljša, glavni junak pa je bil zopet v zadnjem času super vroči Ilkay Gündogan, ki je dvakrat meril v polno. Še pred tem je nemški vezist izsilil tudi enajstmetrovko, ko ga je podrl Pierre-Emile Hojbjerg. Jose Mourinho pa je prav v tej sodniški odločitvi, ki je bila sicer resda sprejeta pri izidu 0:0, a je po mnenju večine strokovnjakov čista kot solza, videl glavni razlog za poraz svoje ekipe. 

"Kaj naj rečem o tekmi? Sveža ekipa proti izjemno izčrpani ekipi, a smo kljub temu odlično začeli. Nadzorovali smo potek, stresli okvir vrat, ko bi lahko povedli, kar bi nam zagotovo dalo prepotrebnega goriva. Nato pa smo prejeli eno od 'novodobnih enajstmetrovk', kot jim pravim sam, ki nas je postavila v sila zahteven položaj," je za Sky Sports takoj po tekmi začel Mourinho. 

Portugalec se v nadaljevanju seveda ni mogel izogniti vprašanju, kaj sploh pomeni njegova najnovejša fraza. "Novodobna enajstmetrovka je tista, ko se nekdo nogometaša dotakne z nohtom, a ta vseeno pade in za povrh še dobi najstrožjo kazen. Sodniška odločitev pa je odvisna tudi od tega, proti komu je uperjena. Dandanes se igralca dotakneš z nohtom, VAR pa gre vse skupaj preverit. In ker je seveda do dotika prišlo, je dosojena enajstmetrovka. Ne da se zanikati, da kontakta ni bilo, to pa je tudi vse," je svojo novo "iznajdbo" pojasnjeval izkušeni Portugalec. 

Povsem drugačnega mnenja je bil na drugi strani Guardiola, ki je Tottenhamu čestital za prikazano, a dejal, da nikakor ni šlo za sporno odločitev. "Zadeli so okvir vrat, takšne stvari pa lahko spremenijo potek tekme. Ampak mi smo še naprej igrali, tako kot smo si želeli, kar nas je pripeljalo do zmage. Tottenham ima posebne kvalitete, do priložnosti lahko pride praktično 'iz nič'. Mi pa imamo poseben način igre, s katerim bomo nadaljevali. Moramo biti potrpežljivi, ker bodo prave priložnosti zagotovo prišle."

"Enajstmetrovka? Jasno je, da je šlo za prekršek. Ni dvoma. Nato smo v drugem polčasu zadeli za 2:0 v prvem napadu, zaradi česar je bilo v nadaljevanju lažje," je zaključil nekdanji strateg Barcelone, ki kljub napovedim pred dnevi enajstmetrovke ni zaupal vratarju Edersonu. Strel z bele točke je izvedel Rodri, se je pa brazilski vratar v statistiko vpisal kot asistent pri tretjem zadetku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
14. 02. 2021 08.36
+6
Taki penali so vedno bili, edina razlika je v tem, da zdaj vse sporne situacije pregledajo z Varom, tako da ostane bolj malo skritega. Spomnimo se samo, kakšne polemike so šele bile v času pred Varom okrog spornih situacij, pa analize strokovnjakov, pa debate v studijih, pritožbe, razveljavljene tekme... kakorkoli obrnemo in se včasih jezimo na Var ostaja dejstvo, da je prinesel več dobrega kot slabega, čeprav tudi Var ni 100%, ker je vse prevečkrat odvisno od interpretacije in favoriziranja sodnikov v Var sobi in če ti niso pošteni, je vse skupaj itak brez veze.
Vladimir.Krutov
14. 02. 2021 08.50
+2
TEDO84bv0MEDO
14. 02. 2021 10.52
+3
Tudi VAR ne pomaga verno, ker sodnik velikokrat pokaže s taco drugam, kot bi bilo prav.
Sisoje
14. 02. 2021 08.21
+4
Samo se njega sem cakal da zacne jokat ....... da zacne se Klopp pa da v stereo zacneta ciukat cez sodnike, enajstmetrovke, travo, igrisce, vreme, cevlje, cistilke, stromarje......
MarKav
14. 02. 2021 08.19
+4
Nič novega od Murija, že viden scenarij. Samo ideje o tem, kdo je kriv za poraze so "nove".