Nogomet

Gasperini o Iličiću: Če redno trenira in se ne vede kot stara mama, je pravi profesor

Bergamo, 04. 03. 2021 09.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Atalante so proti Crotoneju brez težav nadaljevali niz zmag v Serie A, ki zdaj traja že štiri tekme. Zadnjeuvrščeno moštvo italijanskega prvenstva so ugnali s 5:1, blestel pa je Josip Iličić, ki je podal za prvi zadetek in nato na mojstrski način dosegel tretjega. Poln hvale na njegov račun je bil po tekmi tudi trener Gian Piero Gasperini, ki ga je označil kar za "profesorja".

Gian Piero Gasperini je bil, kakopak, zadovoljen po novi zmagi.
Gian Piero Gasperini je bil, kakopak, zadovoljen po novi zmagi. FOTO: AP

Po prvi tekmi osmine finala Lige prvakov med Atalanto in Realom iz Madrida se je šušljalo, da na relaciji Gian Piero Gasperini Josip Iličić ni vse tako, kot mora biti. Italijanski strateg je Iličića ob igralcu manj v igro poslal na začetku drugega polčasa in ga nato še pred koncem srečanja zamenjal, ker ni bil zadovoljen z njegovim doprinosom. 

Iličić bi lahko zadel še drugič, a mu je strel s prostega strela odlično zaustavil nekdanji vratar Gorice v vrstah Crotoneja Cordaz.

Kljub namigovanju italijanskih medijev pa so odnosi v taboru Bergamčanov očitno le zglajeni, kar je dokazala sredina tekma proti Crotoneju. Nogometaši 'Boginje' so znova leteli po igrišču in nemočne goste razbili s 5:1. Slovenski as je prvič po 14. februarju začel v prvi postavi in bil eden najboljših posameznikov srečanja. Odlično je asistiral pri prvem zadetku in nato še lepše zaključil za 3:1, ko je v svojem slogu z roba kazenskega prostora matiral nemočnega Alexa Cordaza

"Odigral je izjemno tekmo. Če redno trenira in se ne vede kot stara mama, kot se pogosto šalim, mu lahko rečem zgolj  profesor," je predstavo slovenskega asa komentiral Gasperini.

Asistenco Iličića za vodstvo z 1:0 je v zadetek pretvoril Robin Gosens, ki je letos v Serie A dosegel že devet zadetkov, pa čeprav ima kot bočni branilec tudi precej obrambnih nalog. "Če bo dosegal po 30 zadetkov na sezono, bomo prvaki. Razvil je izjemno vrlino, da se redno znajde med strelci, ker odlično bere igro in zna biti ob pravem trenutku na pravem mestu," je 26-letnika pohvalil prekaljeni trenerski maček.

Prenosi povratnih tekem osmine finala Lige prvakov.
Prenosi povratnih tekem osmine finala Lige prvakov. FOTO: 24UR
Muriel je letos v vseh tekmovanjih pri 18 zadetkih, 15 jih je vpisal v Serie A. Odigral je 33 tekem, le 18-krat pa je začel v prvi postavi. 

Priložnosti, da se znova vpiše med strelce, ni izpustil niti Luis Muriel, ki pa bi lahko dosegel še vsaj en zadetek. V prvem polčasu se je namreč povsem sam znašel pred vrati gostov po sijajni Iličićevi asistenci, a je z zaključkom preveč okleval. Kljub temu je bil Gasperini zadovoljen z njegovim doprinosom."Muriel bi lahko dosegel še kakšnega, še posebej v prvem polčasu. Ko pa enkrat meri v polno, se mu dogaja, da se kar nekoliko umiri in je zato še bolj nevaren." 

"Odlična tekma. Priigrali smo si veliko priložnosti, v prvem polčasu smo bili konstantno nevarni in bi morali doseči še kakšen zadetek. Smo v dobrem momentu, v katerem bomo skušali nadaljevati. Položaj na lestvici izgleda dobro, čeprav je vse zelo zgoščeno, v trenutku si lahko izven mest, ki vodijo v Ligo prvakov," je še dodal 63-letnik. 

Atalanto, ki se je z zmago na tretjem mestu ob tekmi več izenačila z Juventusom, v naslednjem krogu čaka težko pričakovani derbi z vodilnim Interjem. "Za takšne tekme ni nikoli pravi čas. Vemo, da nas čaka izjemno močna ekipa, ki je v zadnjih krogih prestavila v višjo prestavo. Inter trenutno kaže, da si zaslužiti biti, kjer je, torej na vrhu in s kar nekaj točkami prednosti. Za nas bo to pravšnja preizkušnja." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PE PE BOLCEV
04. 03. 2021 12.54
Jao jao Jojo...
Sortegilio
04. 03. 2021 12.00
+3
Stara dama (Vecchia Signora) je ime za nogometni klub Juventus. Kaki izraz vi uporabljate no.
Siso142
04. 03. 2021 21.53
Armando
04. 03. 2021 11.56
+0
Naslednjo sezono u Milano
Hellsrael
04. 03. 2021 11.38
-2
Dobr se je pocajtal po tistem skoku cez plot njegove dame
Militos
04. 03. 2021 11.37
+2
Ni rekel stara dama, pač pa nona = babica, stara mama. Ni potrebe po olepšavi.
motorist_mb
04. 03. 2021 11.20
-4
Vun mora it ne moreta se več!
Uporabnik1888402
04. 03. 2021 11.15
+3
Ilicic res zna biti kot kaka teta ...