Nogomet

Gasperini hvalil Iličića: Ko napadamo, vemo, da bomo skoraj zagotovo prišli do zadetka

Benevento, 10. 01. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Atalanta je sanjsko vstopila v leto 2021. Tri tekme, tri zmage, 12 doseženih in le dva prejeta zadetka – to je njen izkupiček. Na vseh treh obračunih je od prve minute začel Josip Iličić, ki je več kot očitno našel staro formo. To je potrdil na sobotni tekmi z Beneventom, na kateri je briljiral, prispeval gol in asistenco, preigraval po mili volji in soigralcem ustvaril kopico zrelih priložnosti. Zato niti ne čudi, da mu je portal Sofascore namenil najvišjo možno oceno – 10. Nad slovenskim asom pa je bil po koncu navdušen tudi trener Bergamčanov Gian Piero Gasperini.

Josip Iličić je blestel v Beneventu. Koledarsko leto 2021 je začel sanjsko.
Josip Iličić je blestel v Beneventu. Koledarsko leto 2021 je začel sanjsko. FOTO: AP

"Odigrali smo izjemen prvi polčas, nato pa kmalu po začetku drugega prejeli zadetek, čeprav smo bili boljši. Takšne stvari lahko hitro obrnejo potek tekme, moji igralci pa so tokrat ohranili trezno glavo. Niso spreminjali pristopa, nadaljevali so s pritiskom, kar se je na koncu izplačalo. Uspelo nam je obdržati zmagovito miselnost, to je izjemno pomembna vrlina," je bil po novi zmagi pričakovano zadovoljen trener Atalante Gian Piero Gasperini.

Josip Iličić je prispeval levji delež k zmagi. Dosegel je prvi gol, podal za tretjega, prste pa je imel vmes tudi pri drugem in tretjem. "Jojo" je na zadnjih petih tekmah v Serie A vpisal kar šest asistenc, po domači tekmi z Romo pa je bil to zanj drugi zadetek. "Zagotovo individualna kakovost nogometašev poveča možnosti za dober rezultat. Iličić je bil tokrat neverjeten. Ko napadamo, vemo, da bomo skoraj zagotovo prišli do zadetka, saj imamo veliko število nogometašev, ki so tega sposobni," je nadaljeval Gasperini, ki ga lahko veseli tudi dejstvo, da je strelsko formo končno našel tudi prvi napadalec moštva Duvan Zapata. Kolumbijec je v letu 2021 prispeval že štiri zadetke, dodal pa je tudi dve asistenci.

Atalanta je vsaj začasno skočila na četrto mesto. Pred Juventusom, ki je odigral tekmo manj, ima točko prednosti.

S tem pa Gasperinijevih hvalnic na račun 32-letnega slovenskega reprezentanta še ni bilo konec:"Iličić ima sposobnost, da k sebi privabi več obrambnih nogometašev. Kar počne, je zares izjemno. Ampak ne bi bilo pošteno, da bi o njem govoril več kot o drugih. Tudi obramba in sredina sta v zadnjem času na visokem nivoju. Znova smo nazaj v prvenstvu."

Josip Iličić si je za predstavo proti Beneventu prislužil čisto desetko.
Josip Iličić si je za predstavo proti Beneventu prislužil čisto desetko. FOTO: Sofascore.com

Atalanta brez bivšega kapetana navdušuje
Odkar so se pri Atalanti odkrižali Alejandra Gomeza, je klub še brez poraza. Na zadnjih sedmih tekmah je petkrat slavil in dvakrat remiziral. "To odločitev so narekovali drugi dejavniki. Tako sem se odločil, ker sem potreboval drugačen slog igre. Bili smo v obdobju, ko nam ni šlo po naših željah, Papu pa se na spremembe ni privadil. Trpel je na sredini igrišča, medtem ko gre Remu Freulerju v tej vlogi bistveno bolje. Tudi v prejšnjih sezonah sem sprejemal takšne odločitve, a ker ni šlo za tako pomembne nogometaše, so jih ljudje lažje sprejeli," je povedal Gasperini.

Prekaljeni 62-letni trenerski maček je izjemno zadovoljen, da so njegovi varovanci zopet našli prepotrebno samozavest, kljub temu pa dvomi, da lahko v takšni formi nadaljujejo vso sezono. "Presrečen sem, da smo znova našli samozavest. Pozna se, da igramo z užitkom. In pri tem ne popuščamo, vselej igramo do 95. minute. Smo v nenavadni sezoni. Ne vem, ali lahko ohranimo takšno formo vse do konca, ko pa si tekme sledijo na tri dni. Lahko povem le, da je naša miselnost prava, kar nam bo pomagalo, ko se bo začela poznati utrujenost. Takšne predstave (kot proti Beneventu, op. a.) nam bodo le še dvigovale moralo."

Pasica osmina finala Lige prvakov
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.