Nogomet

Junak Mahrez: Lahko bi dosegli še kakšen zadetek več

Manchester, 05. 05. 2021 08.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nesporni junak povratnega polfinalnega obračuna Lige prvakov na Etihadu med Manchester Cityjem in Paris Saint Germainom (2:0) je bil napadalec sinjemodrih Riyad Mahrez. Že na prvi tekmi pred tednom dni na Parku princev je bil eden od najaktivnejših članov zasedbe Josepa "Pepa" Guardiole, tokrat pa je svojim odličnim predstavam v zadnjem obdobju dodal še dva zadetka za uvrstitev 'meščanov' v njihov prvi veliki finale najprestižnejšega klubskega tekmovanja na svetu.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Angleži z dvema zadetkoma ponovno premagali Paris Saint-Germain
    02:19
    Iz 24UR: Angleži z dvema zadetkoma ponovno premagali Paris Saint-Germain
  • Vrhunci tekme Manchester City - PSG
    06:30
    Vrhunci tekme Manchester City - PSG
  • Drugi gol Riyada Mahreza na tekmi Manchester City - PSG
    01:33
    Drugi gol Riyada Mahreza na tekmi Manchester City - PSG
  • Prvi gol Riyada Mahreza na tekmi Manchester City - PSG
    01:18
    Prvi gol Riyada Mahreza na tekmi Manchester City - PSG

 

Manchester City je na povratni tekmi polfinala na svoji zelenici prikazal eno od najzrelejših predstav v zadnjih letih. Ko je bilo treba, so se varovanci katalonskega stratega Josepa Guardiole znali braniti tudi z vsemi desetimi možmi na svoji igralni polovici, medtem ko so bili prek hitrih protinapadov na drugi strani zelo nevarni za gostujoča vrata.

Po velikem uspehu je junak dvoboja na Etihadu Riyad Mahrez izpostavil dva ključna dejavnika: "Tudi ko nismo igrali dobro, predvsem v prvem polčasu, smo se s kolektivno igro znali otresti njihovega pritiska. Precej lažje smo zadihali po vodstvu 1:0, takrat smo se dodatno sprostili in začeli igrati svojo prepoznavno igro. V nadaljevanju tekme smo si priigrali kar nekaj zrelih priložnosti, ki so dišale po novih zadetkih. Ko pa smo dosegli še drugi zadetek, se je obračun dokončno prevesil na našo stran." 

Statistika Riyada Mahreza na tekmi Manchester City – PSG
Statistika Riyada Mahreza na tekmi Manchester City – PSG FOTO: Sofascore.com

Mahrez je ob dveh zadetkih opravil levji delež tudi v obrambi, s čimer je malce olajšal delo svojim soigralcem v zvezni in obrambni vrsti. "To je ta naša enotnost v letošnji sezoni. Ne nazadnje pa o naši uspešnosti pričajo rezultati, tako v domači Premier ligi kot tudi v Ligi prvakov. Menim, da smo kot moštvo dozoreli za tisti zadnji korak v Ligi prvakov. Kdorkoli že bo naš nasprotnik v finalu, bo imel opravka z vrhunskim moštvom, ki v vsakem trenutku ve, kaj si želi. Verjamem, da lahko čez tri tedne v Istanbulu ponovimo zadnje predstave in visoko v zrak dvignemo najžlahtnejšo lovoriko," je prepričan napadalec Manchester Cityja.  

Če je bil Mahrez izjemen v napadalnem delu Cityjeve zasedbe, je v obrambi odlično delo opravil Kyle Walker. "Za dečka iz Sheffielda je igranje v finalu Lige prvakov kot izpolnitev otroških sanj. Naša obramba je bila na obeh tekmah na izjemno visoki ravni, in to proti moštvu, ki poseduje zelo nadarjene nogometaše. Vsi smo garali za skupen uspeh, resnično smo veseli uvrstitve v finale. To je plod večletnega kakovostnega dela," pa je bil po uvrstitvi v finale Lige prvakov vzhičen Walker. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LojzekBojzek
05. 05. 2021 12.53
Kaj pa ČE če bo Real zmagu če bo Real zgubu na koncu je zmeraj ČE
BellaCiao
05. 05. 2021 12.48
+1
Bili so boljši...pač pošteno. Upam pa še na Chelsea...kateremu želim končni uspeh!
tekač
05. 05. 2021 09.57
+0
Chelsea Real 2:1. Zaenkrat se obeta kar dober garden žur...
cripstoned
05. 05. 2021 12.08
-6
kaj pa ce bo 1:2 za real madrid...boste preziveli zur ali boste cakali na finalno tekmo da se odigra...kaj pa ce bo na koncu zmagovalec real madrid...boste imeli garden zur? ali bomo kot vedno zurali navijaci reaalaa...