Nogomet

Junak Olimpijine zmage v hipu postal ljubljenec navijačev: Tudi jaz sem z 'ulice' ...

Ljubljana, 23. 07. 2021 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
8

Nogometaši ljubljanske Olimpije so odigrali prvo srečanje drugega predkroga kvalifikacij za novonastalo Konferenčno nogometno ligo. V Športnem parku Šiška so proti malteški Birkirkari zmagali z rezultatom 1:0. Junak zmage zmajev je bil Mustafa Nukić, ki je zeleno-bele okrepil v poletnem prestopnem roku. Rojeni Ljubljančan, ki je v preteklosti igral tudi za Ilirijo, Bravo in Radomlje, je v hipu postal ljubljenec navijačev ...

Olimpija bo v primeru napredovanja igrala proti makedonskemu Škupiju ali portugalski Santa Clari. Prvo tekmo so Portugalci na gostovanju dobili s 3:0, tako da so z nogo in pol v naslednjem krogu. 

Birkirkara pa je v prvem predkrogu kvalifikacij izločila La Fiorito iz San Marina s skupnim izidom 2:1. Če zmaji preskočijo Maltežane, jih v tretjem predkrogu (najverjetneje) čaka portugalska Santa Clara.

Ljubljančani so bili v prvem krogu kvalifikacij za novoustanovljeno evropsko tekmovanje prosti, v nedeljo, 18. julija, pa bi morali igrati prvi krog v domačem prvenstvu, a je bila tekma z Domžalami zaradi evropskih obveznosti tega kluba prestavljena. Zmaji so imeli s predstavnikom, ki prihaja iz Malte, kar nekaj dela, saj nikakor niso mogli prebiti obrambnega zidu tekmecev. Odločitev je tako padla šele v zaključku tekme, ko je v polno zadel novopečeni zmaj Mustafa Nukić. Slednji je preigraval v kazenskem prostoru, potem pa z natančnim strelom zatresel mrežo. 

Savo Milošević je na klopi Olimpije debitiral z zmago.
Savo Milošević je na klopi Olimpije debitiral z zmago. FOTO: Damjan Žibert

Nekaj minut kasneje je goste po strelu Aldairja rešila vratnica in končalo se je z minimalno zmago zmajev. "Gol? Je plod ekipne akcije. Seveda sem presrečen, da sem zadel in tako pomagal ekipi k zmagi. Upam, da bom še naprej razveseljeval navijače, kar je moj glavni cilj," je po zmagi proti Maltežanom povedal 30-letni napadalec, ki je v hipu postal ljubljenec ljubljanskih navijačev. "Prestop v Olimpijo je uresničitev otroških sanj. Sem Ljubljančan in vem, kaj je Olimpija. Podpora navijačev? To mi veliko pomeni. Čutim jih. Kako tudi ne, saj sem tudi jaz z ulice. Še naprej se bom trudil in jih razveseljeval," je povedal strelec edinega gola Olimpije. O tekmi proti Maltežanom pa: "Bila je zelo težka, saj je bila naša prva uradna v sezoni. Prijateljska in uradna srečanja so popolnoma nekaj drugega. Poskušali smo čim hitreje igrati. Naš cilj je bila zmaga in to smo izpolnili, zato sem zadovoljen."

Statistika tekme Olimpija – Birkirkara
Statistika tekme Olimpija – Birkirkara FOTO: Sofascore.com
Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
24. 07. 2021 16.05
-1
Daj trenirah da nebiš spet na ulici.....takih je ogromno....sedaj si navaden mustafffa...
Vladimir.Krutov
24. 07. 2021 16.02
-1
Treniraj....sicet boš spet na ulici....da boš pa spet na portali se pa sam potridi.....sedaj si....niko i ništa.....obični mustaffa...
ochi
23. 07. 2021 14.02
+6
Arogance mu ne manjka.
dajno
23. 07. 2021 14.01
+1
krojac
23. 07. 2021 13.27
+4
To pa je Olimpijin rezultat leta 2021
JAZsemTI
23. 07. 2021 13.19
+0
1:0 ??? Vrikverc bi moralo biti 3+
User792410
23. 07. 2021 13.05
+3
V bistvu sta Aldair in Nukić edini pravi okrepitvi, kvalitete Erika Glihe pa so ne dorastle ambicijam Olimpije kaj šele, da se je nekomu zdelo, da spada v prvo postavo.
OlalaKokoĐambo
23. 07. 2021 12.55
+2
Hooligans Fuzine GD LJ