Nogomet

Junak Realove zmage Casemiro: Verjamemo, da smo lahko prvaki

Madrid, Valladolid, 21. 02. 2021 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Madridski Atletico je z nepričakovanim domačim porazom proti Levanteju (0:2) še dodatno odprl vrata tekmecem, ki ga lovijo na vrhu lestvice. Kot prvi je zdrs mestnih rivalov izkoristil Real Madrid, ki je tudi sam imel veliko težav na gostovanju v Valladolidu, kjer pa je poleg obramb Thibauta Courtoisa odločil gol vezista Casemira (1:0).

Casemiro (na fotografiji spodaj) proslavlja po zadetku proti Valladolidu.
Casemiro (na fotografiji spodaj) proslavlja po zadetku proti Valladolidu. FOTO: AP

Junak Realove zmage Casemiro je po tekmi v Valladolidu, kjer so se branilci naslova mestnemu tekmecu Atleticu približali na le tri točke zaostanka, dejal, da skupaj s soigralci verjame v skorajda že zgodovinski preobrat. Atletico s slovenskim vratarjem Janom Oblakom je deloval nepremagljivo, čeprav je še pred novim letom utrpel prvi ligaški poraz ravno proti Realu. A v zadnjih tednih je ekipa trenerja Diega Simeoneja začela opazno popuščati, Oblak pa je za nameček v soboto zvečer še drugič na zadnjih štirih tekmah ostal brez obrambe na svojem računu ter proti Levanteju, ki je že pred dnevi na zaostali tekmi vzel točki Atleticu (1:1), objokoval šele drugi ligaški poraz v zadnjem letu (0:2). Atletico je doma nazadnje izgubil decembra 2019.

Real je s četrto zaporedno zmago močno zmanjšal Atleticovo prednost, ki jo vztrajno topi tudi podprvakinja Barcelona. Realov junak Casemiro je po dvoboju dejal, da v slačilnici aktualnih državnih prvakov ni dvoma o tem, da so še povsem v boju za drugi zaporedni naslov. Na ta podvig Real čaka od leta 2008. 

"Ne gre le za to, da je Atletico Madrid izgubil. Verjamemo, da lahko osvojimo naslov," je po tekmi povedal Casemiro. "Mislim, da je na voljo še 42 točk, to je veliko. Vemo, da je do konca še veliko prvenstva. Vemo, da je težko, a verjamemo v naslov."

'Obrambe Courtoisa me ne presenečajo'
Poleg Casemira je v Valladolidu zablestel tudi vratar Thibaut Courtois, ki je z nekaj izvrstnimi paradami poskrbel, da je bil Casemirov gol z glavo po podaji Tonija Kroosa vodilni in ne izenačujoči ali celo častni. Brazilec je bil sicer kljub svojemu položaju na zelenici najnevarnejši mož v precej pisani zasedbi Reala, ki v skladu z napovedmi tokrat ni mogel računati niti na prvega strelca Karima Benzemaja.

"Veliko imamo odsotnosti zaradi poškodb, in to je težko. A današnja zmaga je plod celotne ekipe, trdega dela vseh. Thibaut s svojimi obrambami ... Ne presenečajo me, saj je izvrsten vratar, a moramo govoriti o delu vseh," je še povedal Casemiro.

Pasica osmina finala Lige prvakov

Courtois: Zmagovalec LaLige ne bo znan do maja
Courtois, nekdanji vratar Atletica, ki je z rdeče-belimi seveda proslavljal nepričakovani državni naslov leta 2014, je dodal, da prvenstvo ne bo odločeno vse do maja.

"Vedeli smo, da je današnja tekma ključna, da pritisnemo na 'Atlete'. Kmalu se bomo pomerili z njimi, mi pa se lahko zgolj še naprej osredotočamo nase in dobivamo tekme. Zmagovalec LaLige ne bo znan do maja. Moramo se še naprej truditi," je dejal Courtois.

Zidane brez novic o Benzemaju
Real sredi prihodnjega tedna, prenos bo na Kanalu A in VOYO, čaka prva tekma osmine finala Lige prvakov proti Atalanti. Trener Zinedine Zidane je bil tudi v aktualni sezoni že nekajkrat tarča hudih kritik, nazadnje po treh porazih na štirih tekmah po začetku novega leta in slovesu od obeh pokalnih tekmovanj. Po zmagi v Valladolidu ni želel potrditi, ali bo na novem pomembnem obračunu za lastno prihodnost lahko računal na rojaka Benzemaja. 

"Jutri (v nedeljo, op. a.) bomo videli. Ne moremo tvegati, veliko tekem je še ostalo. Če ne bo mogel biti z nami, z njim ne bomo tvegali," je dejal Zidane. "Nobena tekma ni lahka. Valladolid je ekipa, ki potrebuje točke. Vse tekme bomo morali odigrati na meji in od tu pa do konca sezone nas čakajo težke tekme. To vemo. Lahko smo zadovoljni z opravljenim delom in z rezultatom, še posebej pa s tem, da smo ohranili mrežo nedotaknjeno. Moramo se osredotočati nase in ne smemo pogledovati proti ostalim. Atalanta? Menim, da smo v dobri formi, imamo kontinuiteto rezultatov. Za nami so tri tekme brez prejetega gola, in to je pomembno. Vsa ekipa se dobro brani in menim, da z žogo vemo, da nam lahko uspejo določene reči."

Statistika Jana Oblaka na tekmi Atletico Madrid - Celta Vigo.
Statistika Jana Oblaka na tekmi Atletico Madrid - Celta Vigo. FOTO: Sofascore.com

Simeone: Cilj je zelo pomemben, a še pomembnejša je pot do tja 
Nekaj minut pred tekmo je iz domačega Madrida prišla spodbudna vest, da je Atletico Madrid po nedavnem remiju z Levantejem na drugem zaporednem obračunu z neugodnim moštvom iz Valencie celo izgubil (0:2). Moštvo trenerja Simeoneja je kljub popolni prevladi prejelo dva zadetka iz edinih strelov v okvir Oblakovih vrat na tekmi, enega celo v prazno mrežo s sredine igrišča, ko se je Oblak v zadnjih sekundah pridružil napadu. V prvem polčasu je njegovo mrežo zatresel soigralec Mario Hermoso, nato pa je po protinapadu globoko v sodnikovem podaljšku, kot že rečeno, v prazen gol žogo poslal Jorge de Frutos.

"Poskušaš najti pozitivne plati in bile so," je po tekmi dejal Simeone. "Ne v rezultatu, ki je najpomembnejši. Prvi polčas je bil počasen, z malo priložnostmi za oboje, ena (Pedro) Moralesova iz protinapada in druga Joaa (Felixa), ki je streljal prek vrat. A prvi polčas je bil brez življenja, brez hitrosti ... Brez vsega, kar se je videlo v drugem polčasu. Takrat se je prikazala ekipa iz letošnje sezone, pojavljati smo se začeli na boku in nizati predložke, prihajali v situacije za zadetek ... Oni so se dobro branili, njihov vratar je bil izjemen," je nadaljeval Argentinec.

"Če je to poraz, ki skrbi? Cilj je zelo pomemben, a še pomembnejša je pot do tja. Na poti so postaje, ovire, sreča, smola, dobra igra, slaba igra, in vse to je treba prebroditi, da prideš do cilja. Smo na tej poti, na kateri bomo naleteli na ovire, s katerimi se moramo čim bolje spopasti. Da so za padec forme odgovorne okužbe? Ne iščem izgovorov, mi smo prvi, ki moramo dati orodja nogometašem, da lahko najdejo rešitve, kot se je zgodilo v drugem polčasu, ne glede na to, koga imamo na voljo. Prvenstva so vedno izenačena, trenutki, napori, ovire ... A to velja za vse. Tisti, ki bodo najtrdnejši v težkih trenutkih, bodo imeli največ možnosti za dosego cilja, ki ga imajo v mislih."

Najboljši igralec tekme, vratar Levanteja, navija za Real
Levantejev vratar Dani Cardenas, produkt mladinskih šol katalonskih mestnih tekmecev Barcelone in Espanyola, je po izvrstni predstavi na Wandi Metropolitano odkrito priznal, da si v tej sezoni želi, da prvak postane Real Madrid.

"Prejšnjič smo remizirali in si dejali, da smo odščipnili točko vodilnemu, danes pa je bila 'bomba'," je dejal 23-letnik iz Terrasse v okolici Barcelone. "Imeli smo nekaj sreče, a to je plod dela celotne ekipe. Ni bilo naključje. Koga bi izbral v boju za naslov? To je neugodno vprašanje, toda upam in želim si, glede na moja otroška leta, da bo to Real Madrid, bom kar izbral. Moja družina je bolj za bele, so Katalonci, toda beli. Od malih nog sem bil pri Barci, nato sem imel pri preskoku iz kadetov k mladincem možnost izbirati med Barco in Espanyolom. Izbral sem Espanyol, nato pa pristal pri Levanteju," je še dodal Cardenas.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (105)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
26. 02. 2021 09.14
Če bodo sodniki sodili tako, da bo nasprotno moštvo igralo samo z desetimi igralci , pa še takrat bodo težko osvojili kaj dosti več.
Kollerik
23. 02. 2021 16.24
Tole z Realom še kar visi tu gor?
kampasutra
22. 02. 2021 08.11
-2
cripstoned
21. 02. 2021 19.10
-5
in spet dragi hejteri ima cripsi prav...kot sem povedal par sezon nazaj da bodo v prihodnosti bolj odlocali madrilenhi kot pa elklasiki...in ravno temu smo danes prica...elklasiki so lazji za real kot pa tekme z ekipami iz dna lestvice...cudno ampak resnicno...komaj cakam madrilenho potem pa se elklasiko....vamoooooos campeeeeeeeones...to leto bo se najbolj pekoce v kolikor real dvigne kanto-- za vse ki ste ustvarili po 10profilov in vedno znova jocete pod mojimi komentarji...
HALAcR7
21. 02. 2021 19.37
-4
Profili za barce so tukaj le 2 realna samo in Kollerik ostalo je vse od njih,,,in vse isto delita,najbolj smešno je ko si en z istim profilom dopisuje
Od Halerja ati
21. 02. 2021 19.54
+6
Kako SPET prav? Joj no pa saj veš da ta tvoj ciciban ima večino časa narobe. Že to da je bilo napisano da nekdo nekomu odčita nogometno LESTVICO je malo smešno. če kaj ne veš lahko vprašaš z veseljem pomagam ❤
dejvid04
21. 02. 2021 18.16
+5
Če atletico. Letos ne bo prvak ne bo nikoli
Madridista1902
21. 02. 2021 18.13
+5
Glede na to kako postavo mamo je tole zelo dobra igra Reala...zmaga na el madrileñu je nujna ce hocmo razmislat o naslovu
Vladimir.Krutov
21. 02. 2021 18.03
+5
Upam da se poleti znebijo griza..martina..lengleta busqeca..miralema...umtiti...kod da greš v vsako tekmo z dvema igralcema manj....noro kake neumne menjave pa sledijo v sami tekmi...
HALAcR7
21. 02. 2021 19.31
-4
Jaz upam da ostane enaka ekipa in da se vrne bartomeu da skupaj z messijem spravita barco v bankrot
dark horse
21. 02. 2021 17.32
+2
Hejterji kje ste bili ko je ta isti Cadiz premagal real sredi Madrida?? V temni luknji
Vladimir.Krutov
21. 02. 2021 17.39
-2
Ma to itak pozabijo kot vso svojo zgodovino...kaj češ...
Lukas92
21. 02. 2021 18.30
-3
Zgodovina nebo pozabljena sigurno ne 😃samo mi ne napovedujemo pred zacetkom vsake sezone da bomo osvojil neki cesar nismo sposobni 😃
Vladimir.Krutov
21. 02. 2021 17.29
+2
Kakšno srečo moraš imeti da najdeš takega trenerja....pogoj je da imaš nesposobnega predsednika....
denis pohoric
21. 02. 2021 17.29
+8
igra za pozabo, lenglet iz tekme v tekmo z vecjimi bedarijami...je pa cadiz letos se nepremagan proti barci in reali, za kar pa vsa cast...z izjemo atletica je tale laliga ena velika zalost v primerjavi z ostalimi top ligami.
cripstoned
21. 02. 2021 17.22
-6
6 cripstoned 21.02.2021, 9:21:47 -2 danes nov kiks barcelone... cadiz bo pretrd oreh..
cripstoned
21. 02. 2021 17.22
-4
Od Halerja ati
21. 02. 2021 17.23
+3
Pa neverjetno v Cicibanu so bili podatki pravilni. Pohvale uredniku. Čeprav moramo priznati da je vseeno Barcelona odčitala pravo nogometno LESTVICO Cadizu.
Kollerik
21. 02. 2021 17.58
+4
Uh, al si dober.... Če ni belo je pa črno... Le kje spiš, da te ne ukradejo.... 😁😆🤣
Kollerik
21. 02. 2021 17.58
+3
dark horse
21. 02. 2021 17.21
+0
Tega kar Bartomeu ni uničil bo dokončno Koeman. Me pa veseli dejstvo da so otroški barca hejterji srečni ko posije luč v njihova bedna temna življenja ko barca ne zmaga
cripstoned
21. 02. 2021 17.24
+0
mi se samo smejimo vasim komentarjem... pollnih nemoci in obupa... barcelono spostujemo ne spostujemo pa vas "navijacev" ki ste sa. o hejteri reala... v jok
dark horse
21. 02. 2021 17.34
+3
Mi govoriš v imenu svojih 6 profilov kajne. Ti je igyyp zadnjič lepo povedal hejterček
Vladimir.Krutov
21. 02. 2021 17.12
+5
Barca gladko.....sramota od sramote....koeman prosim pojdi domov....
HALAcR7
21. 02. 2021 19.31
-2
Kollerik
21. 02. 2021 16.54
+0
Škoda za točke. RM včeraj z veliko sreče nezasluženo do treh točk, Barca z veliko smole in čudno dosojenim penalom v zadnjih minutah za Cadiz .... samo do remija. Oboji pa z nikakršno igro. Še vedno si -glede igre naspošno- pokal zasluži ATM. Koeman je definitivno navaden be*dak od trenerja, zdaj smo to lahko vsi 100%. Grizmann, Braithwath, Lenglet.... najboljši igralci nasprotnika, neučinkovit balast na telesu Blaugrane.
Lukas92
21. 02. 2021 16.58
-2
Zasluzeno nezasluzeno 3 tocke so 3 tocke ce ti je prou al pa ne😃
Od Halerja ati
21. 02. 2021 17.02
+0
Mario je bolsi pa če ti je prou al pa ne 😔 sam ne jezi se. Kr ti nočem spet prit do živega. Bodi močen prijatelj
HALAcR7
21. 02. 2021 17.10
+0
Ahahahab slamnati bedak,,,skos samo iz penala in sodnikov zmagujete,,,,karma vam se je vrnila PSG
Kollerik
21. 02. 2021 17.59
+1
MesOjediPinGvin
21. 02. 2021 19.35
+1
Če imaš 80% posest žoge, 20 strelov na gol, pa zadaneš iz penala... Noben klub si ne zasluži zmage s tako statistiko.
HALAcR7
21. 02. 2021 16.08
-6
Derby se je končal z 1:1,,škoda,,barca kaže svojo pravo formo,povprečnega kluba,brez sodnikov,nebi nikoli dosegli to kar so,messi=penalesi...slamnati bedaki pa malo mišjo luknjico,kje ste zdaj????
Lukas92
21. 02. 2021 16.13
-4
Cakajo na sredo k Real igra.... 😃da bojo mel razlog pljuvat po Realu k ta viknd jim je spodletel
ehjaehja
21. 02. 2021 16.14
-5
no upam si staviti da tudi če Real izgubi proti Atalanti bo izgubil z manjšo gol razliko na dveh tekmah kakor oni.
Lukas92
21. 02. 2021 16.17
-7
Res da bo tezko proti Atalanti ampak tud oni popuscajo bomo dons vidl kako bojo odigral proti Napoliju mislm pa da nebo Benzemaja ceprou upam da bo igrou ker Mariano ni za taksne tekme.... 😃
HALAcR7
21. 02. 2021 16.36
-4
Z manjšo,,to itak,,sploh nevem če je kdo zmagal real z takšno razliko,,kakšno ponižanje bi to bilo
Od Halerja ati
21. 02. 2021 17.03
+4
Borusia sinko. Lewandowski 3 gole. ti ti moj pozabljivček
Od Halerja ati
21. 02. 2021 17.05
+2
no tudi Ajax 4:1 ampak nočem da si spet jezen. nic hudega se zgodi ❤
HALAcR7
21. 02. 2021 17.11
-4
Tudi sam bom gledal atalanto,,upam da bodo imeli slab dan
Od Halerja ati
21. 02. 2021 17.21
+3
Če ne boš priden ti z mami ne bova pustila in pika. Najprej domača naloga pri slovenščini (uporaba vejice), šele nato nogomet. Priden sinko
cripstoned
21. 02. 2021 17.27
-7
Od Halerja ati
21. 02. 2021 17.46
+5
Še kr jezen naš Krispi 😔 Res nisva kriva midva s cicibanom da narobe prepisuješ. Pač sem te samo popravljal da nisi taval v temi. Vem da globoko v sebi si mi hvaležen. In ni za kaj ❤
Johnny_J
21. 02. 2021 16.04
+6
Žalostno je gledati kako uničujejo barco. Sramota za igralce, sramota za sodnike in največja sramota koemanu. Tip resnično deluje v škodo klubu.
ehjaehja
21. 02. 2021 16.05
-6
nisem gledal tekme ampak vam so vedno krivi sodniki je že kar smešen postal tale izgovor...vas človek sploh nemore več jemati resno za debato.
Lukas92
21. 02. 2021 16.09
-5
Kaj je sodnik kriv spet tle? Penal k ste ga dobil je bil cisti kot solza.... parkrat je pisku ofsajd k je tud bil če ma pa ekipa 25 strelov pa od tega samo 1 zadane so pa nesposobni cist.... s tem da je Cadiz meu 2 strela samo al pa se to ne.... problem je u trenerju .... 😃 karma je spet vrnila svoje je blo pa fajn slisat jokanje Obreza spet 🤣🤣
HALAcR7
21. 02. 2021 16.09
-6
Johnny_J
21. 02. 2021 16.16
+4
V 88min poiskati tak penal je smešno, druga ni bilo sporno. Sem pa napisal, da je največja sramota Koeman in tudi igralci. Sem želel tudi dodati, da bi jim bilo treba penale na plače dati za takšne nonšalantne predstave, ampak nisem šel tako daleč. O kakšni karmi ti to mali mariov brat?
igyyp
21. 02. 2021 16.17
+0
Johny: ej danes je pa bilo bat za bat. 11m vi, 11m cadiz, pa oboje ni bilo za eno ali za drugo. Koeman pa uničuje Barco, hoče obdržat 1:0 sam pol še moraš imet obrambo, dejstvo. Tko, da danes vas pa res niso sodniki uničili.
Lukas92
21. 02. 2021 16.21
-4
A si mau zivcn? 🤣🤣sej bo sej boste pa drugo sezono premagl Cadiz no ce bojo obstal u ligi na 2 tekmah so vam uzel 5 pik 😃😃🤣
igyyp
21. 02. 2021 16.56
-1
Johny: vsi iščejo penal v zadnjih min, al se pa mečejo, za moje pojme ni bilo niti prvega niti drugega, je pa res, da več ne vem kaj sodijo, kar neki. Tko, da ne bomo nič rešli.
Kollerik
21. 02. 2021 16.59
-1
Iggy... ko že o sodnikih. Manuera je brez dvoma odlično sodil srečanje. In penal za Barco je bil pravilno dosojen, medtem ko nad "panalom" za Cadiz visi senca dvoma. Morda gre spet za madridsko VAR kuhinjo, kot že večkrat to in vsa prejšnja leta.
Kollerik
21. 02. 2021 18.02
+1
carpinho
21. 02. 2021 18.08
-1
Pa kaj je vam res vedno nekdo drug kriv...
HALAcR7
21. 02. 2021 19.33
-1
Zakaj šalostno jaz sem imel osmeh od uha do uha,pa še ene par ki jih poznam
HALAcR7
21. 02. 2021 19.35
+1
Aha nisem vedel da se penali ne piskajo po 88minuti igre,slamnati bedaki
ehjaehja
21. 02. 2021 15.59
-7
BRAVOO CADIZ. POLEPŠAN VIKEND. 0:1 pomeni dosti za Real za vse kritike:)
HALAcR7
21. 02. 2021 16.09
-6
Ob takem lepem soncu še tako lepo darilo,ti privoščim
Lukas92
21. 02. 2021 15.55
-7
Barca v boju za naslov? Hmm ja u Bangladeški 5 ligi ja🤣🤣🤣
HALAcR7
21. 02. 2021 16.37
-6
Od Halerja ati
21. 02. 2021 16.43
+4
oj prijatelj končno si malo vesel tako kot moj sinko. Naj traja si zaslužiš po vseh travmah od Barcelone in Super Marjota. Samo ne se več jezit pa malo pozabi name, saj veš da ti nočem nič hudega in te imam rad ❤ lp
Dany75
21. 02. 2021 15.54
-2
FcB vs C 1:1 😳😳😳 Čuden vikend 🥴😳😳🙈
MesOjediPinGvin
21. 02. 2021 15.58
+8
Sploh ne. Vsaj glede Barce ne. Pririnejo do kazenskega prostora, potem pa si morajo še trikrat podat, da potem streljajo na gol. Igra nič od nič v zadnjih nekaj mesecih. Proti PSG-ju so še malo izgubili.... Čestitke Cadizu za hrabro igro.
HALAcR7
21. 02. 2021 14.59
-5
Munuera sodnik,vse mi je jasno....drugače nemorejo zmagat,drugače nemore penalessi dati gol....slamnati bedaki
Kollerik
21. 02. 2021 15.04
+3
Dva zadetka Barce upravičeno razveljavljena, kot je bil upravičeno dosojen tudi penal. Upam, da te ati tudi danes za ušesa... 😁
fihner
21. 02. 2021 15.09
+3