Nogomet

'Juve' ugnal zadnjeuvrščeno Sampdorio, presenetljiv poraz Rome

Rim/Torino, 12. 03. 2023 23.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Nogometaši Rome so v 26. krogu italijanskega prvenstva doživeli nepričakovan poraz na domačem terenu proti Sassuolu s 3:4 in zdrsnili s četrtega mesta, ki kot zadnje vodi v elitno Ligo prvakov v prihodnji sezoni. V večerni tekmi pa je torinski Juventus na domačem igrišču težje od pričakovanj odpravil trenutno zadnjeuvrščeno Sampdorio (4:2).

Roma je imela priložnost, da se z zmago priključi drugouvrščenemu Interju, ki je v petek izgubil s Spezio, vendar brez kaznovanega stratega Joseja Mourinha na klopi in z vsega desetimi možmi na zelenici v drugem polčasu zaradi izključitve Marasha Kumbulla ni bila kos razpoloženim gostom.

Sassuolo je v 18. minuti vodil že z 2:0, ob izteku prvega polčasa je bilo 3:1, v 75. pa 4:2. Roma je končni izid postavila v četrti minuti sodnikovega podaljška. Na četrtem mestu je zdaj AC Milan, ki bo v ponedeljek zvečer končal 26. krog s tekmo proti Salernitani.

Statistika tekme: Roma vs. Sassuolo

V nedeljo je Verona igrala neodločeno z Monzo (1:1), Fiorentina je proti Cremoneseju vpisala peto zaporedno zmago (2:0), Torino je v Lecceju vpisal deseto zmago v sezoni (2:0), Juventus pa se je moral krepko potruditi za zmago s 4:2 proti zadnjeuvrščeni Sampdorii.

V dresu Sampdorie je debitiral 19-letni slovenski vratar Martin Turk, ki je januarja letos prišel v Genovo kot posojen igralec Parme.

Italijansko prvenstvo, 26. krog, izidi nedeljskih tekem:
Lecce - Torino                           0:2 (0:2)
Verona - Monza                           1:1 (0:0)
Cremonese - Fiorentina                   0:2 (0:1)
Roma - Sassuolo                          3:4 (1:3)
Juventus - Sampdoria                     4:2 (2:2) 
(Martin Turk je branil vseh 90 minut za Sampdorio).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.