Nogomet

Juve v hudih škripcih, Pirlo ostaja neomajen: Ne bom odstopil

Torino, 10. 05. 2021 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

S prepričljivim domačim porazom na sosedskem derbiju z AC Milanom v domačem Torinu (0:3) si je Juventus v italijanskem prvenstvu še dodatno otežil preboj v skupinski del Lige prvakov za sezono 2021/22. Prihodnost trenerja Andree Pirla še nikoli ni bila pod večjim vprašajem, a legendarni vezist vztraja, da ne bo odstopil.

Pirlo (na fotografiji) med nedavnim obiskom Vidma, kjer se je Juventus še uspel "rešiti" ...
Pirlo (na fotografiji) med nedavnim obiskom Vidma, kjer se je Juventus še uspel "rešiti" ... FOTO: AP
Po zadnjih informacijah z Apeninskega polotoka na klic vodstva Juventusa že do naslednje tekme s Sassuolom čaka hrvaški trener Igor Tudor, trenutni pomočnik Pirla. Vsaj tako je poročal dnevnik La Stampa, medtem ko se večina medijev strinja, da bo Pirlo v vsakem primeru izgubil službo, če ne do sredine tekme v okolici Modene, pa po koncu sezone, v kateri belo-črne sicer že naslednji teden čaka finale italijanskega pokala proti Atalanti v Reggio Emiliji.

Po dramatični zmagi nad Udinesejem, za katero je v zaključku tekme poskrbel prvi strelec kluba Cristiano Ronaldo, tokrat portugalski zvezdnik ni uspel rešiti svojega kluba na derbiju z AC Milanom. Dolgo časa vodilni Milančani, ki pa so v drugi polovici sezone močno popustili ter pomagali pri hitrem slavju mestnega tekmeca Interja, so zabeležili eno največjih zmag v Torinu v tem tisočletju, precej nevidni Ronaldo pa je s soigralci padel vse do petega mesta na lestvici.

Štiri tekme pred koncem Juventus torej zaseda položaj, ki ob koncu sezone prinaša zgolj nastopanje v Ligi Evropa, razpored pa še zdaleč ni enostaven, saj Torinčane, med drugim, čakata še obračuna z Interjem in Atalanto. Poleg Ronalda je po novem neuspehu številnih kritik deležen tudi trener Andrea Pirlo, ki je med večino navijačev že zdavnaj porabil vse "kredite", medtem ko mu klubsko vodstvo na čelu s predsednikom Andreo Agnellijem še naprej ponuja nove in nove priložnosti.

Pirlo: Sem na voljo
Agnelli je bil s predsednikom Real Madrida Florentinom Perezom v zadnjih tednih v osrčju pobude za ustanovitev nove evropske Superlige, v kateri bi lahko ne glede na uspešnost predstav v domačih tekmovanjih nastopali največji evropski klubi. Juventusu skupaj z Realom in Barcelono sicer grozi kazen Evropske nogometne zveze (Uefa), predsednik Aleksander Čeferin bi bojda lahko nekoč velikega zaveznika in prijatelja iz Torina skupaj s španskima velikanoma kaznoval celo s prepovedjo nastopanja v evropskih tekmovanjih za najmanj eno sezono.

Statistika tekme Juventus - AC Milan.
Statistika tekme Juventus - AC Milan. FOTO: Sofascore.com

"Da bi odstopil? Ne," pa je za Sky Sport Italia po visokem porazu z Milanom dejal Pirlo. "To službo sem prevzel z veliko vnemo, je težko, a moje delo gre naprej in sem na voljo. Mislim, da sem lahko boljši, in da se skupaj z ekipo lahko izvijem iz tega. Moramo gledati naprej, jaz bom še naprej opravljal svojo službo, dokler mi bodo dovolili. V bistvu smo precej dobro začeli tekmo, a nato izgubili našo usmeritev in končni rezultat je bil takšen. To je zdaj težko pojasniti. Veliko reči ni delovalo."

Capello brez milosti: Sta Juve in Milan sploh dovolj dobra za Superligo?
Za Milan so zadeli Brahim Diaz, Ante Rebić in Fikayo Tomori ter svoj rdeče-črni klub pomagali dvigniti do tretjega mesta na lestvici, kjer imajo Milančani ravno toliko točk prednosti pred Juventusom. Na družbenih omrežjih se je oglasil še Lapo Elkann, eden od dedičev družine Agnelli, ki je na Twitterju zapisal: "Srce boli, ko vidiš takšen Juventus. Zgodovina in ta dres si zaslužita ljubezen, spoštovanje, strast in profesionalizem. Zbudite se vsi skupaj!"

Brez milosti je bil tudi legendarni trener Juventusa in Milana, Fabio Capello, ki je spregovoril za Sky Sport Italia: "Juventus je odigral sramotno, v prvem polčasu jih sploh ni bilo. Brez idej, tako kot prejšnji teden v Vidmu. Milan je opravil svoje delo, a brez da bi mu uspelo kaj zapletenega. Manjkalo jim je agresivnosti. Obe ekipi sta naredili toliko napak pri podajah v prvem polčasu, da sem se vprašal, če sta sploh dovolj dobri za igranje v Superligi."

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
12. 05. 2021 14.34
Napovedujem da bo Zidane naslednji trener Juveta drugo leto
stoj?kov
10. 05. 2021 20.28
+4
ko veš da jokica lih ne osvaja državne naslove s svojimi ekipami je tole nekaj normalnega...da se pa baje z najboljšim vseh časov boriš za nastop v lp za naslednjo sezono v neki povprečni ligi...neprecenljivo...
LojzekBojzek
10. 05. 2021 15.35
+4
kaj pa 8:2 ne komentira Rončija
Peter Selan 1978
10. 05. 2021 18.41
+1
matrix12
10. 05. 2021 13.31
+5
Res ne boš odstopil, ker te bodo prej odpustili.
modelx
10. 05. 2021 16.39
+2
ko jih zveza brcne iz serije A, gredo vsi skupaj na zavod
1muvwndr
10. 05. 2021 12.40
-1
In naši novinarji kar dalje in dalje uporabljajo besedo "derbi" narobe. "Derbi" je dvoboj med lokalnima, navadno mestnima, tekmecema, ne pa dvoboj najvišje uvrščenih ekip v danem krogu!!!!! Ignoranca najstarejših športnih komentatorjev in neumnost novejših je pripeljala do tega, da pri nas vsi mediji uporabljajo "derbi" narobe.
Škrinca
10. 05. 2021 13.18
+2
če ješ kokobanane derby je vsaka tekma derbi........breznik bi to znal bolje razložiti....
ata_jez
10. 05. 2021 13.18
+5
Tale definicija lokalnega je včasih relativna. A Ljubljana - Jesenice v hokeju je derbi? Lj MB v nogometu? Koliko bi dali mejo - 100km? 150km?
samomojemnenje
10. 05. 2021 19.37
+1
Beseda "derbi" se pogosto sliši v športnih novicah. Vendar pa pomen tega samostalnika ni lahko razumeti takoj, saj se ne uporablja samo, ko govorimo o timskih športih, kot so nogomet, košarka, hokej, ampak tudi ko gre za konjske dirke......Obstaja različica, da beseda "derbi" izvira iz imena mesta v Angliji, kjer se je od 18. stoletja, med nacionalnimi spomladanskimi praznovanji ob koncu zime (podobno kot na naši pustni prazniki), prebivalci razdelili v dve skupini, približno enako številu igralcev. Nekateri so si želeli, da bi žogo privedli do lokalnega samostana na vse možne načine, medtem ko je druga polovica tega poskušala preprečiti in v sovražnikovem konvencionalnem vrtu zabila, so bila vislice na južnem obrobju mesta. Boj za zmago je bil resen, saj so pogosto sodelovali v igri in se poškodovali. Vendar pa nekateri raziskovalci angleškega jezika trdijo, da se je izraz prvotno nanašal izključno na tekmovanja v konjeniškem športu na hipodromih, ki jih je v začetku 18. stoletja najprej organiziral grof Derby. To je pomenilo nagrado v dirkalnih in dirkaških testih za konje na dirkališču. Kasneje se je koncept spremenil v timske športe.
motorist_mb
10. 05. 2021 12.33
+6
Bravo Milan tak se špila!
MiskoPol
10. 05. 2021 12.23
+9
Juventus je izgubil motivacijo, ker se mu ni treba več boriti za uvrstitev v Euroligo. On bo odslej nastopal v Superligi in se bo tam redno uvrščal na eno od prvih treh mest. Nekoliko težje bo odslej v italijanski ligi, a tudi tam upa na uvrstitev med prvih deset ali dvajset.
mackon08
10. 05. 2021 16.31
-1
MiskoPol Ti živiš v kameni dobi , superliga je zgodovina.
stoj?kov
10. 05. 2021 12.20
+7
f.ake ronaldo v ligi europa naslednjo sezono?neprecenljivo
ledr
10. 05. 2021 12.17
+6
Kaj Ronaldo še vedno igra za Juventus??? Kje te je, nič ga ni videt ali slišat???
User1899173
10. 05. 2021 13.04
+1