Nogomet

Juve v finišu do zmage v mestnem derbiju

Torino, 02. 10. 2021 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
3

Osrednja tekma uvodnega dne 7. kroga italijanske Serie A se je "zgodila" v Piemontu. Mestni derbi med Torinom in Juventusom je prinesel več zadovoljstva gostom. Črno-beli, ki so med tednom ugnali aktualne evropske klubske prvake iz Londona, so z zadetkom Manuela Locatelija v končnici tekme slavili z 1:0. Po slabšem startu v sezono je to za Torinčane tretja zmaga zapored.

Dejan Kuluševski
Dejan Kuluševski FOTO: AP

Nogometaši Juventusa so v sedmem krogu italijanskega prvenstva v mestnem obračunu premagali Torino z 1:0 in se po bledem uvodu v sezono počasi prebijajo proti vrhu lestvice. Salernitana slovenskega vratarja Vida Belca, ki je branil celo tekmo, je dosegla prvo zmago, potem ko je na kolena položila Genoo z 1:0. "Derby della Mole" v Torinu se je končal z zmago stare dame. V prvem polčasu so bili izbranci gostujočega trenerja Massimiliana Allegrija v podrejenem položaju, v drugi polovici tekme pa so zaigrali veliko bolje. Odločilni in zmagoviti gol je po natančnem in močnem strelu z roba kazenskega prostora dosegel Manuel Locatelli v 86. minuti. Salernitana je na današnji prvi tekmi premagala Genoo z 1:0, mož odločitve za prvo zmago v tej sezoni pa je bil Milan Đurić v 66. minuti. Cagliari in Venezia sta se že v petek razšla z nedoločenim izidom 1:1. Slovenski reprezentant Domen Črnigoj je igral v prvem polčasu za Venezio.

Torino vs Juventus
Torino vs Juventus FOTO: Sofascore.com

Milanski Inter je v sedmem krogu italijanskega nogometnega prvenstva v gosteh premagal Sassuolo z 2:1 in po nepopolnem krogu napredoval na drugo mesto. Zadnji prvaki v serie A iz lombardijske prestolnice so bili v Sassuolu v težavah, a so se izvili iz neprijetnega položaja. Gostitelji so povedli v 22. minuti po golu Domenica Berardija, "nerazzurri" pa so v drugem polčasu le strnili svoje vrste. V 58. minuti so izenačili po golu Bošnjaka Edina Džeka, zmagoviti zadetek pa je v 78. minuti zabil Argentinec Lautaro Martinez.

Sassuolo vs Inter Milano
Sassuolo vs Inter Milano FOTO:

Izidi, italijanska liga, 7. krog:
Cagliari - Venezia 1:1 (1:0)
(Domen Črnigoj je igral v prvem polčasu za Venezio) 

Salernitana - Genoa 1:0 (0:0)
Đurić 66.

Torino - Juventus 0:1 (0:0)
Locatelli 86.

Sassuolo - Inter Milano 1:2 (1:0)
Berardi 23./11-m; Džeko 58., Martinez 78./11-m
Samir Handanović (Inter) je branil vso tekmo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User792410
03. 10. 2021 13.47
Me zanima kakšne strokovne reference moraš imeti, da v primeru ko mestni derbi igrata najboljša kluba iz Torina zapišeš: "Po slabšem startu v sezono je to za Torinčane tretja zmaga zapored."??? Če bi identični stavek zapisali italijanski mediji, bi bili vsi tisti navijači, ki tekme niso spremljali in z rezultatom niso bili seznanjeni prepričani, da je zmagal F.C. Torino. Sicer pa je mestni derbi teh dveh tekmecev med navijači imenovan kot Derby della Mole. To ime je dobil po znameniti torinski stavbi Mole Antonelliani. Drugo ime, ki je bolj mednarodno uveljavljeno pa je Derby di Torino, oziroma po naše torinski derbi in ima že več kot stoletno tradicijo.
Iniesta
03. 10. 2021 12.24
Juve spet igra prepoznavno … zabije in potem bunker …
Uros Mlinar
03. 10. 2021 08.29