Nogomet

Juve do popolnega preobrata v Liguriji, Štulac z golom pomagal Empoliju do zmage

La Spezia, 22. 09. 2021 20.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.G., T.Š.
Komentarji
0

Nogometaši Juventusa so v petem krogu Serie A vpisali svojo prvo prvenstveno zmago sezone, potem ko so prišli do popolnega preobrata na gostovanju pri Spezii. Po zaostanku z 1:2 so z goloma Federica Chiese in Matthijsa de Ligta vpisali zmago s 3:2. Nogometaši Empolija so slavili na gostovanju pri Cagliariju z 2:0, gol je dosegel tudi tudi Leo Štulac. AC Milan je na domačem igrišču premagal Venezio z 2:0.

Empoli je zmagal v Cagliariju. Federico Di Francesco je dosegel vodilni gol za Empoli v 29. minuti. V drugem polčasu pa je svoj delež k zmagi prispeval Leo Štulac. V igro je vstopil v 64. minuti, nato pa le pet minut kasneje dosegel gol za zmago Empolija z 2:0. Za Empoli je igral tudi branilec Petar Stojanović, ki je igral do 64. minute.

AC Milan je gostil Venezio, za katero igra Domen Črnigoj. Slovenski nogometaš je v igro vstopil v 53. minuti, toda zmage so se veselili domači, odločila sta gola Brahima Diaza v 68. in Thea Hernandeza v 83. minuti.

Milan - Venezia
Milan - Venezia FOTO: Sofascore.com

Juventus je gostovanje v La Spezii začel dobro, v vodstvo je prišel po zadetku Moisa Keana v 28. minuti, ko je sprožil z razdalje in zabil s pomočjo vratnice. A nato je že čez pet minut sledil šok, ko je domača zasedba zagrozila z ganskim napadalcem Emmanuelom Quartsinom Gyasijem. 27-letnik je z leve strani kazenskega prostora uprizoril pravcato mojstrovino, projektil z desnico, ki se je odbil od enega od Juvetovih branilcev, pa je povsem presenetil vratarja "stare dame".  Pod krasen zadetek se je v drugem polčasu najprej podpisal Janis Antiste. Vsega 19-letni napadalec Spezie je po lepi podaji 23-letnega italijanskega vezista Giulia Maggiora prebil Juventusovo obrambo in nato z desnico našel še vratarja Wojciecha Szczesnyja, ki je bil pri strelu mladega Francoza slabo postavljen.

V 66. minuti pa je Juventusu le uspelo izenačiti, in sicer po pravcati zmedi v kazenskem prostoru Spezie. Zmedo je izkoristil Federico Chiesa, do katerega je žoga prišla precej srečno, nato pa je izjemno preigral obrambo in matiral še nemočnega Jeroena Zoeta. Le pet minut pozneje pa je Juventus prišel do popolnega preobrata: po akciji iz kota – podajal je Paulo Dybala – je ob neposrečenem izbijanju Dimitriosa Nikolauja žoga prišla na nogo Matthijsa de Ligta, ki jo je spretno poslal za hrbet Zoeta. Prav gol de Ligta se je izkazal za odločilnega, Juventus pa se je tako dokopal do svoje prve zmage v aktualni sezoni Serie A. 

Moise Kean
Moise Kean FOTO: AP

Salernitana do prve točke
Salernitana, ki je bila do tega kroga brez točke na zadnjem mestu, je že po slabe pol ure prišla na rob novega poraza, potem ko je njeno mrežo dvakrat zatresel Nikola Kalinić. Belec je bil obakrat bolj ali manj brez moči. V igro pa se je vrnila ob koncu prvega polčasa, ko je zaostanek zmanjšal Cedric Gondo. V 76. minuti pa je domače razveselil še Mamadou Coulibaly, ki je poskrbel za izenačenje in prvo točko v sezoni.

Statistika tekme Juventus – Spezia
Statistika tekme Juventus – Spezia FOTO: Sofascore.com

Izidi:
Spezia – Juventus 2:3 (1:1)
Gyasi 33., Antiste 49.; Kean 28., Chiesa 66., de Ligt 72. 

Salernitana - Verona 2:2 (1:2) 
Gondo 45+2., Coulibaly 76.; Kalinić 7., 29.

Milan - Venezia                  2:0 (0:0) 
Diaz 68., Hernandez 82.

Cagliari - Empoli                0:2 (0:1)
Di Francesco 29., Štulac 69.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.