Nogomet

Juventus doma nadigral Bologno

Torino, 02. 10. 2022 23.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
2

Nogometaši Atalante so v 8. krogu italijanskega nogometnega prvenstva doma premagali Fiorentino z 1:0. Po točkah so se zdaj izenačili z Napolijem na vrhu ligaške lestvice. Zadnja tekma današnjega dne je pripadla Juventusu, ki je na domačem terenu s 3:0 ugnal Bologno.

Edini zadetek za Atalanto je dosegel Ademola Lookman po asistenci Luisa Muriela v 59. minuti. Nogometaši Atalante tako ostajajo neporaženi v tej sezoni. Na osmih tekmah so vpisali šest zmag in dva remija.

Statistika tekme: Juventus vs. Bologna
Statistika tekme: Juventus vs. Bologna FOTO: Sofascore.com

Juventus te sezone ni najbolje začel in je trenutno šele sedmi. Do zdaj so štirikrat remizirali, danes pa so prišli do tretje zmage. Za staro damo je v prvem polčasu udarila srbska naveza. V 24. minuti je po podaji Dušana Vlahovića za vodstvo poskrbel Filip Kostić. V drugem polčasu je Vlahović asistenci dodal še gol in povišal prednost Torinčanov. Juventus je celotno srečanje prevladoval, vse dvome o zmagovalcu pa je tri minute kasneje razblinil Arkadiusz Milik.

Na prvi nedeljski tekmi je Lazio brez težav s 4:0 premagal Spezio. V prvem polčasu je že v tretji minuti najprej Ciro Immobile zastreljal enajstmetrovko, nato pa sta zadela Mattia Zaccagni in Alessio Romagnoli. V drugem polčasu je dva zadetka dodal še Sergej Milinković-Savić. Tudi Lazio se na začetku sezone nahaja visoko v serie A. Na tretjem mestu za tri točke zaostaja za vodilno dvojico.

Visoko domačo zmago so vpisali tudi nogometaši Sassuola, pet zadetkov so nasuli Salernitani. Novinec med elito, Monza, pa je danes zabeležil svojo drugo zmago. Na gostovanju je premagal Sampdorio s 3:0, ki tako ostaja na dnu lestvice še brez zmage in le dvema točkama.

Druga novinca v italijanskem prvenstvu pa je, da sta se Lecce in Cremonese danes razšla z neodločenim izidom 1:1. Tudi Cremonese še čaka na prvo zmago v sezoni. Zaenkrat so na osmih tekmah trikrat remizirali in petkrat izgubili.

Italijansko prvenstvo, 8. krog, izidi:
Napoli – Torino                  3:1 (3:1)
Inter Milano – Roma              1:2 (1:1)
(Samir Handanović je branil celotno tekmo za Inter.)
Empoli – AC Milan                1:3 (0:0)
(Petar Stojanović je igral celotno tekmo za Empoli; Lovra Štubljarja zaradi poškodbe ni bilo v kadru Empolija.)
Lazio – Spezia                   4:0 (2:0)
Sampdoria – Monza                0:3 (0:1)
Sassuolo – Salernitana           5:0 (2:0)
Lecce – Cremonese                1:1 (1:1)
Atalanta – Fiorentina            1:0 (0:0)
Juventus – Bologna               3:0 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambo153
03. 10. 2022 13.22
Ko se vrneta Pogba in Chiesa bo kar zanimiva ekipa..tudi Allegri je pogruntal da z defenzivnim nogometom ne prideš daleč, včeraj je igral z dvema klasičnima napadalcema Milik- Vlahović. FORZA JUVE!!!!!
Uros Mlinar
03. 10. 2022 10.04
+2