Nogomet

Juventus praznih rok, italijanski pokal Interju

Rim, 11. 05. 2022 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijansko pokalno lovoriko sta si skušala zagotoviti Juventus in Inter Milan. Ta je povedel že v šesti minuti srečanja – Nicolò Barella je s fantastičnim zadetkom poskrbel za zanimiv uvod. Tekma je postregla z veliko zadetki, Juventus je v začetku drugega polčasa napravil preobrat, toda na koncu so bili uspešnejši Milančani. Pokalno lovoriko so osvojili z rezultatom 4:2.

Ivan Perišić je bil ključni mož za zmago Interja v pokalnem finalu.
Ivan Perišić je bil ključni mož za zmago Interja v pokalnem finalu. FOTO: AP

Finale italijanskega pokala je pripadal milanskemu Interju in torinskemu Juventusu. Tekmeca sta se v finalu pokala udarila prvič po letu 1965. Fantastičen zadetek Barelle v šesti minuti srečanja je Interju zagotovil zgodnje vodstvo, po zadetku ekipe iz Milana pa se igra ni bistveno spremenila. Juventus je bil že takoj na začetku pod dodatnim pritiskom, kajti morebitna osvojena lovorika bi bila edina v tej dokaj neuspešni sezoni za staro damo. 

V 23. minuti je Dybala poskrbel za prvo nevarno akcijo, toda brez zadetka. Argentinec je v tej sezoni dosegel 15 zadetkov v vseh tekmovanjih in je v zadnjem času v dobri formi. Minuto zatem je bil nevaren Vlahović, toda na pravem mestu je bil Handanović. V 30. minuti so bili Torinčani znova nevarni, Matthijs de Ligt je imel priložnost, toda Slovenec je bil spet zanesljivo v vratih. Juventus je bil napadalnejši, toda izenačiti mu ni uspelo. V 41. minuti je pri Juventusu vstopil Morata, igrišče pa je zapustil Danilo. Prvi polčas se je končal z vodstvom Interja (1:0). 

Juventus – Inter
Juventus – Inter FOTO: Sofascore.com

Tudi v začetku drugega polčasa smo kmalu videli zadetek. V 50. minuti so do izenačujočega zadetka prišli Torinčani – uspešen je bil Alex Sandro, ki je v igro vstopil s klopi. V 52. minuti je do zadetka prišel še Vlahović in Juventus popeljal v vodstvo. Odlično mu je asistiral Dybala. Izjemen preobrat v Rimu, Inter je bil v položaju, ko je moral loviti zaostanek, to pa se je poznalo tudi na igri. Pri Interju so v igro v 63. minuti vstopili Correa, Dimarco in Dumfries. Pri Juventusu pa sta vstopila Bonucci in Locatelli. 

V 80. minuti je Calhanoglu zadel 11-metrovko, ki jo je priigral Lautaro Martínez, in izenačil rezultat na 2:2. Igra je bila spet odprta. Na igrišču smo poleg veliko zadetkov videli tudi kar nekaj vroče krvi. V 84. minuti je na igrišče vstopil Arthur, pri Interju pa v 91. Sánchez in Vidal. Redni del se je končal z rezultatom 2:2. 

Pred nami je bil podaljšek. V 99. minuti je 11-metrovko za Inter uspešno izvedel Perišić in Milančane popeljal v vodstvo (3:2). Sledila je ponovna napaka Juventusa v kazenskem prostoru. V igro sta pri Juventusu vstopila še Pellegrini in Kean, igro pa je presenetljivo zapustil Dybala. V 102. minuti je Hrvat z roba kazenskega prostora povišal vodstvo na 4:2.  Perišić je tako v le štirih minutah prišel do dveh zadetkov. Nato pa rdeč karton za Massimiliana Allegrija, ki je povsem izgubil nadzor. Za Inter je v igro vstopil še Bastoni, in sicer namesto Dimarca. Do konca srečanja nismo videli novih zadetkov, Inter je dobil tekmo z rezultatom 4:2. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matrax
12. 05. 2022 12.29
+2
Drimić kak kaj Messija statistika letos v fra ligi?😂😂😂😂 No saj skupna tud ni nič kaj boljša, pač povprečen fuzbaler🤭
drimtim
12. 05. 2022 10.03
+0
Juventus se nikakor ne more pobrati in začeti igrati kot včasih.Ronaldo jim je naredil veliko škode.Sedaj trpi MU.Lani drugi letos katastrofa.
kd29
12. 05. 2022 11.04
+0
Škodo je naredil le tebi in tvojim somišljenikom. Iz 10 si padel na 5 možganskih celic 😉
Iniesta
12. 05. 2022 11.51
+1
Ce bi igral CR, bi Juve osvojil lovoriko …
Iniesta
12. 05. 2022 11.54
+2
Problem Juveta je sredina … Miralema zal niso uspeli nadomestiti …