Nogomet

Juventus z zmago nad Monzo vsaj začasno na vrh Serie A

Monza, 01. 12. 2023 22.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Monze in Juventusa so s petkovo večerno tekmo otvorili 14. krog italijanske Serie A. Po razburljivi končnici tekme so zmago z 1:2 vknjižili gostje, ki so na vrhu italijanske prve lige za točko prehiteli Inter. Nerazzurri bodo svojo tekmo odigrali v nedeljo, ko bodo gostovali pri Napoliju.

Bianconere je v 12. minuti srečanja v vodstvo popeljal Adrien Rabiot, ki je popravil nekaj trenutkov pred tem zgrešeno enajstmetrovko Dušana Vlahovića. Nogometaši Monze so se borili za točko in v 91. minuti je za veselje domačih poskrbel mladi Valentin Carboni, ki je z velike razdalje premagal Wojciecha Szczesnyja

A Juventus se s točko ni sprijaznil. Gostje so pritisnili in znova se je izkazal Rabiot, ki je po desni strani prodrl v kazenski prostor Monze in podal v sredino, kjer je na podajo čaka Federico Gatti. Prvi poskus osrednjega branilca je obramba Biancorossov blokirala, odbito žogo pa je nato visokorasli branilec pospravil v nasprotnikovo mrežo.

Statistika tekme Monza - Juventus
Statistika tekme Monza - Juventus FOTO: Sofascore.com

Statistika tekme Monza - Juventus

Juventus (33 točk) je z deseto zmago v ligaški sezoni prevzel vodstvo na lestvici in ima po novem točko več od do sedaj vodilnega Interja (32 točk). Ta se bo sicer v nedeljo zvečer pomeril z aktualnim prvakom Napolijem, ki je s 24 točkami četrti. Na tretjem mestu jih ima Milan 26.

14. krog italijanske Serie A:

Monza - Juventus                   1:2 (0:1)

Rabiot 12., Carboni 91., Gatti 94.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.