Nogomet

Juventusu derbi kroga proti Romi, Atalanta po zmagi spet bližje Evropi

Torino, 30. 12. 2023 22.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
2

Sobotni program v italijanski Serie A sta z nogometno matinejo v Bergamu odprla Atalanta in Lecce. Favorizirani črno-modri so se z gosti zelo mučili, slavili so s tesnim izidom 1:0, po tem, ko je edini gol na tekmi v nadaljevanju zabil Nigerijec Ademola Lookman. Atalanta po zmagi spet zaseda mesta, ki v prihodnji sezoni peljejo v evropska tekmovanja, Lecce pa je v coni klubov, kis e borijo za obstanek v ligi. Derbi kroga se je odvil v Torinu, kjer sta se udarila Juventus in Roma. Slavili so gostitelji, edini gol je na začetku drugega polčasa dosegel Francoz Adrien Rabiot (1:0).

Atalanta vs Lecce
Atalanta vs Lecce FOTO: Sofascore.com

Inter je v 18. krogu italijanske nogometne lige v gosteh pri Genoi iztržil remi z 1:1, a ostaja na čelu lige. 

Italijanski nogometni reprezentant Federico Dimarco je podaljšal sodelovanje z milanskim Interjem do leta 2027. Šestindvajsetletni levi bočni igralec je od leta 2018 član zasedbe iz lombardijske prestolnice, pred tem je kot posojen igralec branil barve Parme in Verone. Za Inter je na 83 tekmah dosegel devet golov, od lani je član tudi italijanske reprezentance. Za azzurre je na 16 tekmah dosegel tudi dva zadetka. 

Za goste je v 42. minuti zadetek dosegel avstrijski reprezentant Marko Arnautović, v sedmi minuti dodatka prvega polčasa je izenačil Romun Radu Dragusin, osrednji branilec domačih, ta čas 13. v ligi. Napoli se je z Monzo na domačem stadionu Diega Armanda Maradone razšel brez zadetkov. Gostitelji in aktualni italijanski prvaki so po četrtem remiju ostali pri osmih zmagah. Ekipa Walterja Mazzarrija je igrala brez kaznovanih napadalcev Mattea Politana in Victorja Osimhena. Obenem se lahko za remi zahvali vratarju Mariu Ruiu, saj je ubranil enajstmetrovko Matteu Pessini, ki je bila v 65. minuti dosojena zaradi igranja z roko. 

V Rimu je bil Lazio v 58. minuti že v zaostanku, ko je za Frosinone zadetek dosegel Argentinec Matias Soule. Dvanajst minut pozneje je izenačil njegov rojak Taty Castellanos, le dve minuti za tem je domače v vodstvo popeljal danski napadalec Gustav Isaksen. Končni izid, 3:1, je postavil Španec Patricio Gabarron Gil v 84. minuti. Matjaža Kamenšek-Pahiča ni bilo v ekipi Frosinoneja. Fiorentina je doma premagala Torino z 1:0, srečanje je za četrto mesto na lestvici odločil obrambni igralec Luca Ranieri v 83. minuti.

Milan vs Sassuolo
Milan vs Sassuolo FOTO: Sofascore.com

Juventusa je v zadnji tekmi 18. krogu italijanskega nogometnega prvenstva gostil Romo in zmagal z 1:0. Dvoboj je odločil francoski vezist Adrien Rabiot v 47. minuti. Juventus ostaja na drugem mestu lestvice. Nogometaši Milana so z 1:0 doma ugnali Sassuolo z golom reprezentanta ZDA Christiana Pulišića v 59. minuti. S tem je Milan ostal tretji na lestvici.

Juventus vs Roma
Juventus vs Roma FOTO: Sofascore.com

Nogometaši Udineseja, za domače je Sandi Lovrić igral vso tekmo, so Bologno dotolkli s 3:0. Vse tri gole sta zadela Argentinca. Roberto Pereyra v 23. in 52. minuti, vmes pa je bil uspešen še Lorenzo Lucca. Videmčani so šele drugič slavili v tej sezoni, a imajo še 11 remijev.

Z 1:0 je Salernitana v gosteh premagala Verono, a je kljub drugi zmagi in golu Francoza Louma Tchaouna ostala na repu prvenstva. Cagliari in Empoli sta se v derbiju začelja razšla brez zadetkov ter ostala le pred Salernitano.

Roma je sedma ekipa prvenstva. Mesto za Rimljani je Napoli, ki se je v soboto z Monzo na domačem stadionu Diega Armanda Maradone razšel brez zadetkov. Gostitelji in aktualni italijanski prvaki so po četrtem remiju ostali pri osmih zmagah.

Izidi:
Fiorentina - Torino      1:0 (0:0)
Ranieri 83.

Napoli - Monza         0:0
Pessina (Monza) je v 68. minuti zapravil 11-m.

Genoa - Inter             1:1 (1:1)
Dragusin 45.; Arnautović 42.

Lazio - Frosinone      3:1 (0:0)
Castellanos 71., Isaksen 72., Patric 84.; Soule 57./11-m

Atalanta - Lecce 1:0 (0:0)
Lookman 58.

Juventus - Roma 1:0 (0:0)
Rabiot 47.

Cagliari - Empoli           0:0
(Lovra Štubljarja ni bilo v ekipi Empolija)

Udinese - Bologna           3:0 (1:0)
Pereyra 23., Lucca 48., Payero 52.
(Jake Bijola zaradi poškodbe ni bilo v ekipi Udineseja, Sandi Lovrić je igral vso tekmo za Udiense, Davida Pejičića ni bilo v ekipi Udineseja)

Milan - Sassuolo            1:0 (0:0)
Pulišić 59.

Verona - Salernitana        0:1 (0:0)
Tchaouna 48.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fronza
30. 12. 2023 17.09
-1
A to je tista Evropa, kjer igra Iličić.
Chaparral
02. 01. 2024 13.06
+1
Uh, kako si pameten, da se kar cedi iz betice ....