Nogomet

V Torinu brez golov, Juventus pa prvi pokalni finalist

Torino, 12. 06. 2020 21.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Juventus je prvi finalist italijanskega nogometnega pokalnega tekmovanja. V polfinalu v Torinu na povratni tekmi golov ni bilo (0:0), kar je stari dami proti AC Milanu zadoščalo za finale. Milančani so ov 18. minute igrali le z deseterico. Prva tekma se je končala z remijem (1:1). Druga polfinalista sta Napoli in milanski Inter.

V Italiji se nadaljujejo zaključni boji nogometnega pokalnega tekmovanja. V konkurenci so bila še štiri moštva, najprej je bilo na sporedu prvo polfinale. V Torinu sta se na povratni tekmi pomerila Juventus in AC Milan. Takole sta izgledali udarni enajsterici obeh moštev, pri Milanu: Gianluigi Donnarumma, Andrea Conti, Simon Kjaer, Alessio Romagnoli, Davide Calabria, Ismael Bennacer, Franck Kessie, Hakan Calhanoglu, Lucas Paqueta, Giacomo Bonaventura; Ante Rebić, pri Juventusu pa Gianluigi Buffon, Danilo, Leonardo Bonucci, Matthijs de Ligt, Alex Sandro, Miralem Pjanić, Rodrigo Bentancur, Blaise Matuidi, Douglas Costa, Paulo Dybala, Cristiano Ronaldo

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že v prvem polčasu je bilo precej burno, v 16. minuti je glavni sodnik (s pomočjo tehnologije VAR) dosodil enajstmetrovko za Juventus, ker je žoga v roko zadela Contija. Najstrožjo kazen je izvedel Cristiano Ronaldo, a je zadel le vratnico, mreža je ostala nedotaknjena. Le malce kasneje nova težava za Milančane, zaradi prekrška nad Danilom je rdeči karton dobil Ante Rebić in je v 18. minuti moral z igrišča. Gostje so vseeno zdržali prvih 45 minut in po prvem polčasu je bil izid brez golov. Tudi v nadaljevanju sta mreži mirovali, Juventusu pa je ta izid zadoščal za uvrstitev v finale, kjer še čaka tekmeca. Drugo polfinale bo na sporedu v soboto, pomerila se bosta Napoli in milanski Inter. Napoli je v rezultatski prednosti po prvi tekmi (1:0), pokalni finale bo 17. junija v Rimu.

Cristiano Ronaldo na tekmi Juventusa in AC Milana.
Cristiano Ronaldo na tekmi Juventusa in AC Milana. FOTO: AP

Izid:
Juventus - Milan 0:0 (0:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petarda10
13. 06. 2020 19.49
+0
prva tekma po karanteni in ze takoj penal, aja kristina je igrala :)
literca
13. 06. 2020 08.48
+10
Prvi milijarder v zgodovini nogometa, ki je zgresil penal... P. ENAL. DO. 🤣🤣🤣🤣
dark horse
13. 06. 2020 08.40
+9
Nč hvalospevov o goatu najboljšemu na svetu ko fali penal tekma pa na ravni slo lige