Nogomet

Juve po Ronaldovih taktih do novih treh točk

Torino, 22. 02. 2021 22.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
4

Zadnja tekma 23. kroga italijanskega nogometnega prvenstva je bila na sporedu v Torinu. Juventus je gostil moštvo Crotoneja in gostitelji niso imeli veliko težav, da vpišejo tri točke. Velik delež k zmagi s 3:0 je prispeval Cristiano Ronaldo, ki je dosegel dva gola.

Cristiano Ronaldo in Dejan Kuluševski
Cristiano Ronaldo in Dejan Kuluševski FOTO: AP

Trener domačih Andrea Pirlo je na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Gianluigi Buffon, Danilo, Merih Demiral, Matthijs de Ligt, Alex Sandro, Federico Chiesa, Rodrigo Bentancur, Aaron Ramsey, Weston McKennie, Dejan Kulusevski, Cristiano Ronaldo.

Juventus je po prvem polčasu vodil z 2:0, v drugem pa dodal še en gol za visoko zmago. V prvi polovici tekme je oba gola dosegel zvezdnik moštva Cristiano Ronaldo, prvega po strelu z glavo v 38. minuti, nato pa je bil uspešen še enkrat na podoben načni v sodnikovem podaljšku v 46. minuti. Portugalec je imel nato izjemno priložnost, da doseže "hat trick", a mu ni uspelo. Ronaldo je tako že pri 18-ih doseženih golih in je na lestvici strelcev prehitel Interjevega napadalca Romela Lukakuja. V drugem delu je končni izid v 66. minuti postavil Weston McKennie.

Torinčani so tako trenutno na tretjem mestu lestvice Serie A, zbrali so 45 točk, vodilni je milanski Inter (53 točk). 

Statistika Cristiana Ronalda na tekmi Juventus - Crotone
Statistika Cristiana Ronalda na tekmi Juventus - Crotone FOTO: Sofascore.com

V nedeljo so nogometaši Milana in Interja s Samirjem Handanovićem so igrali derbi kroga. Precej bolj zadovoljni so ga zapustili slednji, saj so zmagali s 3:0 in se utrdili na prvem mestu lestvice. Atalanta je brez pomoči Josipa Iličića ugnala Napoli s 4:2 in je s 43 točkami peta, točko za četrotuvrščeno Romo.

Parma je brez Jasmina Kurtića gostila Udinese in igrala 2:2, Benevento in Roma sta se razšla z 0:0, že v soboto pa so nogometaši Genoe gostili Verono in igrali 2:2. Miha Zajc, ki je igral v prvem polčasu, in soigralci so tako neporaženi že sedem tekem zapovrstjo. Lazio je z 1:0 ugnal Sampdorio, Sassuolo in Bologna pa sta se razšla z 1:1. Že v petek je Fiorentina s 3:0 ugnala Spezio, Cagliari pa je z 0:1 izgubil proti Torinu.

Koronavirus pasica november

Izid:
Juventus - Crotone 3:0 (2:0)
Ronaldo 38., 45. +1, McKennie 66.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
23. 02. 2021 18.42
+0
brez ronalda juve lansko sezono ne bi bil prvak in letos ne bi bil v igri za naslov...to so dejstva...najstarejsi pa se vedno najvec golov...seria, liga prvakov, pokal...zadetki so redno na sporedu..
Roglič šampion
23. 02. 2021 19.58
+0
Brez Ronalda lani Juve ne bi bil prvak pomojem. Vsa cast mu, da pri 36 letih tako zabija. Najboljsi strelec serie a, 4 goli tudi v ligi prvakov letos. Res, globok priklon enemu od 2h GOAT-ov. Masina
dark horse
23. 02. 2021 21.02
-2
Hahhahaha brez njega serijski prvaki kje so sedaj v LP polfinale in finale kje so sedaj 😂🙈
dark horse
23. 02. 2021 09.38
+4
Vau proti zadnjemu crotoneju 🤣😂🙈