Nogomet

Juventusu torinski mestni derbi, Cremonese do prve zmage v sezoni

Torino, 28. 02. 2023 22.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Odigrani sta bili še zadnji tekmi 24. kroga italijanske Serie A. Mestni derbi je pripadel Juventusu, ki je s 4:2 premagal Torino, pa čeprav so gostje vodili z 2:1. Po 315 dneh se je v dresu stare dame po daljši prisilni odsotnosti na nogometne zelenice vrnil francoski vezist Paul Pogba. Veliko presenečenje je pripravil Cremonese, ki se krčevito bori za obstanek v prvoligaški konkurenci, saj je doma ugnal Romo (2:1). To je za klub iz Cremone sploh prva zmaga v sezoni.

Cremonese vs Roma
Cremonese vs Roma FOTO: Sofascore.com

Juventus se je veselil ne le zmage proti Torinu, temveč tudi vrnitve francoskega vezista Paula Pogbaja na igrišče po 315 dneh. Potem ko sta v prvem polčasu obe ekipi zadeli po dvakrat, Torino je dvakrat vodil, pa je stara dama v drugem delu prišla do zmage po zaslugi zadetkov Bremerja in Adriena Rabiota v 71. in 81. minuti.

Do sploh prve zmage v sezoni je prišel Cremonese, ki je presenetil petouvrščeno ekipo lige. Frank Tsadjout v 17. in Daniel Ciofani z bele pike v 83. minuti sta bila strelca za Cremonese, medtem ko je za Romo v 71. minuti zadel Leonardo Spinazzola.

Juventus vs Torino
Juventus vs Torino FOTO: Sofascore.com

Že v soboto je Empoli s Petrom Stojanovićem izgubil proti vodilnemu Napoliju z 0:2, Lecce pa proti Sassuolu z 0:1. V soboto je Bologna premagala Inter Milano z 1:0, za slednjega Samir Handanović ni branil, Salernitana Domna Črnigoja je s 3:0 odpravila Monzo, Udinese brez kaznovanega Jake Bijola in s Sandijem Lovrićem, ki je podal za drugi gol, in Spezia, za katero ni igral Tio Cipot, sta se razšla z 2:2, Milan pa je bil z 2:0 boljši od Atalante. V ponedeljek je Verona doma izgubila proti Fiorentini z 0:3, Lazio pa je z 1:0 premagal Sampdorio, pri kateri Martin Turk ni branil.

Prvi strelec lige je Napolijev Victor Osimhen z 19 goli, prvi podajalec pa njegov soigralec Hviča Kvarachelia, ki je zbral devet asistenc.

Izida, italijanska liga, 24. krog:       
Cremonese - Roma  2:1 (1:0)  
Tsadjout 17., Ciofani 83./11-m; Spinazzola 71.         

Juventus - Torino 4:2 (2:2)
Cuadrado 16., Danilo 45., Bremer 71., Rabiot 81.; Karamoh 2., Sanabria 43.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.