Nogomet

Kaj bo s Contejem? 'Če se ga Abramovič želi znebiti, bo mastno plačal'

London, 14. 06. 2018 10.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski strateg Antonio Cionte je uradno še naprej trener Chelseaja. Nekdanji selektor Azzurrov ima z Londončani veljavno pogodbo, pa čeprav otoški mediji, prikimavajo jim tudi italijanski, že nekaj časa pišejo, da je bolj ali manj na izhodnih vratih. Je res?

Antonio Conte in slovenski sodnik Jure Praprotnik
Antonio Conte in slovenski sodnik Jure Praprotnik FOTO: AP
Italijan Antonio Conte, ki je v sezoni 2016/2017 s Chelseajem prepričljivo osvojil angleško Premier League, ima še vedno veljavno pogodbo s klubom, julija lani ga je klub nagradil s podaljšanjem sodelovanja za novi dve sezoni in je nima namena prekiniti, a otoški in tudi italijanski mediji poročajo, da je uprava kluba iz angleške prestolnice pod pritiskom in želi čim prej razrešiti situacijo okoli italijanskega strokovnjaka.
Najresnejši kandidati za klop Chelseaja so Maurizio Sarri, Laurent Blanc in Jorge Sampaoli.
"Vodstvo kluba čaka do konca pogajanj izjemno zahtevno delo. Tu ni nobenega dvoma. Če bo lastnik Chelseaja Roman Abramovič odpustil italijanskega strokovnjaka, bi mu moral plačati več kot 11 milijonov evrov za predčasno prekinitev pogodbe, a Italijan ni pokazal namere, da bi odšel iz londonskega kluba," med drugim piše Gazzetta Dello Sport. Chelsea se še vedno ni odločil ali bo zadržal trenerja, ki je klubu predlani prinesel domačo lovoriko, na drugi strani pa je 48-letni Italijan sporočil, da je pripravljen na vodenje Londončanov tudi v prihodnje.

Pep Guardiola in Antonio Conte
Pep Guardiola in Antonio Conte FOTO: AP
"Vodstvo Chelseaja Conteju najbolj zameri, da se ni uvrstil v Ligo prvakov, kar je hud udarec za klub," trdi Gazzetta, ki dodaja, da so najresnejši kandidati za klop Chelseaja Italijan Maurizio Sarri, Francoz Laurent Blanc in Argentinec Jorge Sampaoli, lastniku Abramoviču pa je zelo všeč tudi Juventusov Massimiliano Allegri.
Roberto Mancini je novi italijanski selektor. Kandidati za selektorsko klop azzurrov so bili še Carlo Ancelotti, Claudio Ranieri, Paolo Maldini in vnovič tudi Antonio Conte.

"Če bo v klub prišel Sarri, utegne konico napada okrepiti Gonzalo Higuain," trdi milanski rožnati časnik. "Uradna prekinitev pogodbe s Contejem bo v vsakem primeru za Chelsea draga, veliko pa lahko Londončani izgubijo tudi, če ostane na klopi. Belgijski superzvezdnik Eden Hazard po vsej verjetnosti ne bo podaljšal pogodbe s Chelseajem, če na klopi ostane Italijan, podobno pa velja tudi za Brazilca Davida Luiza in Williana in še koga. Utegne se zgoditi, da bi izpisnico zahtevalo "pol ekipe". Za Williana, na primer, naj bi se med drugim močno zanimala tudi Barcelona, a tudi ostali zvezdniki imajo lepe ponudbe," še poroča Gazzetta.  

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nebi
14. 06. 2018 12.47
Menjajte z Juvetom. ;D