Nogomet

'Kaj bom storil, če zabijem Realu ali Juvetu? To so sladke skrbi'

Madrid, 29. 01. 2019 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Po 12 letih se je španski napadalec Alvaro Morata vrnil v madridski Atletico, kjer se je naučil nogometne abecede, nato pa se uveljavil v vrstah mestnega tekmeca Real Madrida. Donedavnega člana Chelseaja čakajo razburljivi prvi tedni v rdeče-belem dresu, saj bi lahko na Wandi Metropolitano debitiral ravno proti Realu, v Ligi prvakov pa igral proti Juventusu, še enemu nekdanjemu klubu.

Več videovsebin
  • Madridski Atletico navijačem predstavil novega napadalca Alvara Morato
    01:01
    Madridski Atletico navijačem predstavil novega napadalca Alvara Morato
  • Alvaro Morata prvič treniral z novimi soigralci
    03:00
    Alvaro Morata prvič treniral z novimi soigralci

"To je igralec, ki perfektno pozna naš klub," je na torkovi predstavitvi o Alvaru Morati dejal predsednik Atletico Madrida Enrique Cerezo. Dodal je, da je bil član rdeče-belih že kot deček, v klub pa da je prišel prek Atleticove fundacije. Že takrat so v njem videli "poseben talent", s kakršnim se po mnenju Cereza ponašajo le redki nogometaši.

MORATA

Toda Morata je kot kadet odšel v vrste mestnega tekmeca Getafeja in nato, kar je za privržence Atletica najbolj boleče, storil še "prepovedani" korak in okrepil Real Madrid. A z goli mu bodo navijači ekipe slovenskega reprezentanta Jana Oblaka veliko lažje oprostili, tudi Cerezo je ob predstavitvi dejal, da bo Morata "izboljšal konkurenco" in Atleticu pomagal pri izpolnjevanju ciljev.

Morata (levo) se v Londonu ni najbolje znašel in v tej sezoni v vseh tekmovanjih zabil devet golov. To je vseeno veliko več kot Costa in Nikola Kalinić, ki sta jih za Atletico skupno dosegla vsega osem.
Morata (levo) se v Londonu ni najbolje znašel in v tej sezoni v vseh tekmovanjih zabil devet golov. To je vseeno veliko več kot Costa in Nikola Kalinić, ki sta jih za Atletico skupno dosegla vsega osem. FOTO: AP

Hvaležni dedku
"Tvoj dedek je velik navijač Atletica in hvaležni smo mu," je še dodal Cerezo. "Že od malega je nate prenesel naše vrednote. Z več nogometaši v naši ekipi te druži veliko prijateljstvo in oni so ti že govorili o zahtevnosti (trenerja Diega, op. a.) Simeoneja. Pripravljen si in želimo ti najboljše. Pozabi na govorice, tu zgolj igraj nogomet in zabijaj gole."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
O odnosu z Diegom Costo, s katerim se bo zdaj boril za mesto v prvi postavi Španije in Atletica, je Morata povedal: "Poleg tega, da je moj soigralec v reprezentanci, je izjemen nogometaš. Moj prijatelj je. Z njim sem govoril, ko sem bil v težkih trenutkih, on pa je z mano govoril, ko jih je preživljal sam. Zakaj pa ne bi mogla igrati skupaj? Vedno je lahko, ko te postavijo ob bok izjemnemu igralcu. Gotovo bom tarča katere od njegovih šal. Komaj čakam že današnje popoldne."

Nato je besedo dobil Morata, ki je dejal, da komaj čaka, da začne z delom z novimi soigralci, še posebej pa starim znancem, vezistom Kokejem. Igral bo sicer tudi proti zgodovini, saj dres s številko 22, ki jo bo nosil ob povratku domov, praviloma ni prinašal sreče njegovim predhodnikom pri Atleticu.

'Koke je bil nekoč višji od mene'
"Zakaj Atletico? Za menoj so naporni meseci, v katerih se je pojavilo veliko reči, a vse se je ustavilo, ko so mi povedali, da obstaja ta možnost. Vse skupaj je uspelo in to je prekrasno, komaj čakam, da začnem delati s soigralci, s Kokejem, ki je bil nekoč višji od mene ... Komaj čakam treninge in to, da zaigram," je bil dobro razpoložen Morata.

"Najpomembneje je, da sem tu, včeraj (v ponedeljek, op. a.) sem prišel in podpisal, a že nekaj tednov se spet počutim kot del te ekipe. To je najpomembneje. Ne počutim se kot novinec. Soigralci so se potrudili in mi pisali, zato se zdaj že dva tedna počutim kot del te ekipe, ko še ni bilo nič gotovega. Zaradi tega sem zelo zadovoljen." 

Simeone ga je že pred leti 'povabil' k sebi
Španski mediji niso pozabili na "pogovor" Morate in trenerja Atletica Diega Simeoneja med enim od madridskih derbijev, ko naj bi Simeone španskemu napadalcu kar med tekmo z roko prek ust prišepnil, da naj se mu pridruži na drugi strani mesta. Nekaj časa je trajalo, a zdaj je Morata res pristal v rdeče-belem dresu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kaj mi je takrat rekel Simeone? Dobro, to bo ostalo med nama, je lepše. Lahko uporabite domišljijo. Zdaj sedim tukaj in z nekaj predvidevanja si lahko predstavljate, kaj je bilo ... Kar ne morem čakati, da začnem trenirati s soigralci in 'El Cholom' (Simeonejem, op. a.), tako da si lahko mislite ..." je nadaljeval 26-letni Madridčan, ki se bo novim (starim) navijačem očitno predstavil ravno na derbiju z Realom.

Razmišljanja o načinu proslavljanja golov so 'sladke skrbi'
"Kaj bom storil, če zabijem gol Realu ali Juventusu (na tekmah osmine finala Lige prvakov, op. a.)? To so sladke skrbi ... Upam, da bi bile vse težave tega tipa, da bi moral razmišljati o tem, kaj bom počel po tem, ko dosežem gol. Upam, da bom moral o tem velikokrat razmišljati. Reči se zgodijo spontano in nimam veliko za razmišljati," je dodal Morata.

Videoposnetek s predstavitvene slovesnosti, ki je ganil Morato ‒ pri Atleticu so se spomnili njegovih prvih nogometnih korakov v rdeče-belem dresu:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ne bom vam govoril, kaj si mislim o Juvetu in kaj mislijo igralci Juveta," dodaja postavni napadalec. "Gre za velik klub, ki je naš nasprotnik. Res je, da sem govoril z njimi, a nič o nogometu. Z nekdanjimi soigralci govorim o življenju. Od zdaj pa se osredotočam na igranje. Zdaj mi ni potrebno govoriti o mojih občutkih. Če sem tukaj, je to zato, ker želim biti tukaj. Dobil sem priložnost, da pridem sem, obljubil sem, da bom, ko bo za to možnost, prišel sem. Moram govoriti na igrišču, le tam je pomembno."

ATLETIREAL

ATLETIJUVE

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JackSparowww
29. 01. 2019 22.57
-5
Tudi če Real zgubi letos vse tekme , bo še vedno kraljevski klub, najboljši nogometni klub na svetu vseh časov. Barcelona pa je in bo ostala klošarski klub.
idiu3krasne
30. 01. 2019 09.53
+4
spet klošariš naokoli...olike se nauči...no zdaj pa kr nazaj v luknjo...in pssssst.
Kollerik
30. 01. 2019 09.56
+5
klasična tolažba luzerjev, ki si grejejo prste z "dobrimi, starimi časi"....
idiu3krasne
29. 01. 2019 20.36
+7
Realu zabija vsak ki ima 5 minut cajta..nazadnje celo čistilka zabila...
Houdor
29. 01. 2019 16.01
+8
rejal ni več rejal..... brez Ronaldota....
elperdido
29. 01. 2019 15.12
+12
Dober igralec. Upam, da zaigra tako kot zna... in najde svoj prostor v klubu.
Kollerik
29. 01. 2019 15.04
+11
Morato seveda res srčno podpiramo v njegovih plemenitih namenih zabijat tako Realu, kot Juvetu.... Go Morota, Go...
šumar
29. 01. 2019 14.59
+8
realu res ni teško zabit haha