Nogomet

Negativen rekord Oblakovega Atletica, Simeone 'tako miren še ni bil'

Vigo, 02. 09. 2018 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Jan Oblak je odigral vseh 97 minut težkega gostovanja v Vigu, kjer se je Atletico s porazom podpisal pod najslabši začetek ligaške sezone, odkar ga kot trener vodi Diego Simeone (0:2). Oblak se bo lahko po zavrnitvi reprezentančnega vpoklica s soigralci povsem osredotočil na odpravljanje pomanjkljivosti, ki jih na začetku nove sezone ne manjka.

Slavje po zmagi nad Realom v evropskem superpokalu je bilo nepopisno, a se je hitro razvodenelo.
Slavje po zmagi nad Realom v evropskem superpokalu je bilo nepopisno, a se je hitro razvodenelo. FOTO: AP

To ni začetek nove sezone, kakršnega so si po velikih vložkih v okrepitve in trenutni igralski kader predstavljali navijači in vodilni pri madridskem Atleticu. Ekipa slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki je kljub bolečinam odigral kar 97 minut vedno napornega gostovanja v Vigu, je s porazom proti Celti sezono odprla najslabše v eri trenerja Diega Simeoneja. Vsega štiri točke s treh tekem sicer niso nič dramatičnega, a že predstavljajo velik zaostanek za še vedno brezhibnim mestnim tekmecem Realom, ki se mu lahko na vrhu lestvice z zmago nad novinko Huesco pridruži tudi Barcelona.

Atletico je bil v minuli sezoni nepremagan do 17. kroga, zdaj je izgubil že v tretjem. Porazi v gosteh so bili v zadnjem času res redkost za rdeče-bele, ki so tako fantastično odprli novo sezono z zmago nad Realom v evropskem superpokalu (4:2), a je povratek na domače zelenice prinesel že kar nekaj razočaranj. Simeone je za nameček ob tekmi v Vigu, kjer zaenkrat blesti njegov prijatelj in vrstnik iz Buenos Airesa Antonio Mohamed, na klopi pustil vse novince, ki so klub skupno stali več kot 116 milijonov evrov. V drugem polčasu so sicer vstopili Thomas LemarNikola Kalinić in Santiago Arias.

Simeone: Najboljša stvar, ki se nam je lahko zgodila
"Malce natančnosti nam je zmanjkalo v zaključku akcij, zaradi tega nismo prihajali v priložnosti za gol," je o tekmi, ki so jo rdeče-beli sklenili celo brez enega samega strela v okvir vrat, povedal Simeone. "Povsem jasno mi je, da je bila to najboljša stvar, ki se nam je lahko zgodila. Nikoli ne želimo prehitro ocenjevati zadev. Ker je tekma zadnja, ki smo jo odigrali, se zdi, kot da je najslabša. Kljub temu si je Celta zaslužila zmago," je dodal prekaljeni Argentinec.

"To ni bila dobra tekma, ne smemo se slepiti z nobeno akcijo, niti s tem, da je bil nad Kalinićem najbrž prekršek za enajstmetrovko. To je opozorilo, v prvi vrsti zame. Že proti Rayu namreč nismo odigrali dobrih deset minut na koncu tekme, absolutno pa sem odgovoren za vse, kar se je zgodilo, v začetku gotovo nisem bil dovolj jasen, kot tudi pri informacijah, ki sem jih želel prenesti za drugi polčas. Ne skrbi me, tako miren še nisem bil. To pa zato, ker je to opozorilo."

Gole Diega Coste (drugi z leve), sploh v prvenstvu, Atletico močno pogreša.
Gole Diega Coste (drugi z leve), sploh v prvenstvu, Atletico močno pogreša. FOTO: AP

Pohvale te oslabijo
Tudi španski mediji premlevajo nepričakovano slabe rezultate Madridčanov, ki so jih nekateri videli celo kot glavne kandidate za šampionski boj z Barcelono. Rdeče-bela družina seveda vneto pričakuje tudi finale aktualne sezone Lige prvakov, ki se bo zaključila ravno na njihovem stadionu Wanda Metropolitano.

Dnevnik MARCA kot enega od razlogov za slab začetek sezone navaja pretirano samozavest, saj da je Atletico poleti poslušal številne pohvale na svoj račun, potem ko je klubsko vodstvo pripeljalo odmevne okrepitve in uspelo zadržati Antoina Griezmanna.

"Val se je še povečal po zmagi nad Real Madridom v superpokalu. Kritiki so ekipo postavili za enega od favoritov za vse naslove. Toda številke danes kažejo drugače. Pravijo, da te pohvale oslabijo, Atletico pa ni izjema. Ekipa se mora spustiti na tla, če si želi spet na pravo pot," piše MARCA.

Ko ne rešuje Oblak ...
Oblak, ki je tik pred tekmo razkril, da že dlje časa brani s pomočjo protibolečinskih tablet, je bil nemočen ob strelih Maxija Gomeza in Iaga Aspasa. Atletico je v 70. minuti ostal še brez izključenega Stefana Savića in bi lahko izgubil tudi z večjo razliko, sodniki so z uporabo sistema VAR namreč en gol sinje modrih razveljavili.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prav v zadnji vrsti se zdi, da imajo rdeče-beli enkrat za spremembo trenutno največ težav. Nasprotniki so se naučili, kako sicer vedno zanesljivo zadnjo vrsto "Atletov" vreči s tira, dodaja MARCA, ki našteva, da je to uspelo tako Celti kot pred njo Valencii in Rayu Vallecanu, ko je na domačem stadionu Wanda Metropolitano v zadnjih minutah zmago rešil prav Oblak.

Kdo bo novi Gabi ali novi Torres?
Kritikam ni ušel niti Simeone, ki se ni izkazal z zadnjimi odločitvami. Savić se namreč ni znašel na desnem boku, v oči pa je seveda močno bodla tudi zvezdniška zasedba, ki jo je Argentinec pustil na klopi. Prav nič Atleticu ne pomaga niti strelska suša napadalca Diega Coste, ki je blestel na superpokalni tekmi z Realom v Talinu, a v prvenstvu zdaj ni zadel že 12 krogov zapored.

Opaziti je tudi pomanjkanje vodij, dodaja MARCA, potem ko sta klub zapustila legendarna Fernando Torres in Gabi Fernandez. Oblak, ki naj bi si po poročanju nekaterih slovenskih medijev močno želel postati kapetan slovenske izbrane vrste, zaenkrat ni v kombinacijah za kapetanski trak v svojem klubu.

"Figura enega takšnih karizmatičnih igralcev je več kot potrebna v takšnih trenutkih, ko se reči ne razpletajo tako, kot pričakuješ. V tem primeru je ključnega pomena enotnost ekipe," še piše MARCA, ki opozarja, da so Atleticovi nogometaši s priprav prišli utrujeni, številni so seveda igrali tudi izločilne boje svetovnega prvenstva. Podobno neprepričljivi so bili sicer Simeone in njegovi varovanci že v minuli sezoni, ki so jo nato zaključili v izjemnem slogu z naslovom v Ligi Evropa. A letos je cilj Liga prvakov, v lovu na tako želeni naslov pa se bo moral Atletico hitro izboljšati, še dodajajo v madridskem športnem časniku. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
02. 09. 2018 18.36
+4
Gledal sem tekmo, nogometaši Atletica niso niti enkrat dobili žoge pri skoku. Atletico ne zna nič narediti, če druge ekipe igrajo bunker, ker Atletico deluje uspešno v napadu samo, če igra protinapad.
ehjaehja
02. 09. 2018 18.02
+0
Vse se vrača vse se plača:)
fihner
02. 09. 2018 19.35
+0
Maxx365
05. 09. 2018 07.48
kaj človeka boli, da so jih naprali v superpokalu
Car 1976
02. 09. 2018 15.52
+4
Oblak je dober ampak prvi prvem golu bi mogoce lahko bolje posredoval. Zadnjic sem gledal posnetke s treningov in niso bili nic lepi. Res je pa da je igra vceraj bila KATASTROFALNA!!!