Nogomet

Kako je Osimhen proti Spezii presegel celo Cristiana Ronalda

La Spezia, 07. 02. 2023 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Victor Osimhen je na dobri poti, da se okiti z nazivom najboljšega strelca sezone v italijanski Serie A. V nedeljo je za zmago Napolija proti Spezii dosegel dva zadetka, še posebej pa je izstopal prvi, ko je z nebeškim skokom preskočil celo domačega vratarja. Ob tem je nigerijski napadalec izboljšal rekord Cristiana Ronalda iz leta 2019.

Zadetek Victorja Osimhena proti Spezii, s katerim je podrl rekord Cristiana Ronalda:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Številni se verjetno še spomnite izjemnega zadetka Cristiana Ronalda izpred štirih let v majici Juventusa, ko je z nebeškim skokom preskočil enega od branilcev Sampdorie in zabil za zmago stare dame v Genovi. Portugalcu so takrat izmerili, da je pri odrivu z glavo dosegel višino 256 centimetrov. Ronalda so takrat razglasili za neuradnega rekorderja "v skoku v višino" med italijansko nogometno elito.

Ta naziv pa mu je v nedeljo odvzel Victor Osimhen, ki je pri zadetku za vodstvo Napolija z 2:0 v La Spezii skočil še dva centimetra višje. Njegov odriv je bil dovolj visok, da domači vratar Bartlomiej Dragowski žoge ni uspel doseči niti z rokami. 

'Polet' Cristiana Ronalda proti Sampdorii leta 2019: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na koncu je Napoli prišel do nove zanesljive zmage (3:0), s čimer je tudi po 21. krogu zadržal ogromno prednost 13 točk pred najbližjim zasledovalcem Interjem. Tako se vse bolj zdi, da bodo v mestu Diega Armanda Maradone letos prvič po davnem 1990 slavili Scudetto. Eden glavnih razlogov za imenitne predstave Neapeljčanov pa je nedvomno prav nigerijski napadalec, ki je v Serie A na 17 nastopih že 16-krat meril v polno, ob tem pa zbral še tri asistence.

Na lestvici najboljših strelcev ima Osimhen pred najbližjima zasledovalcema – Lautarom Martinezom iz Interja in Ademolo Lookmanom iz Atalante – štiri zadetke prednosti. 

Victor Osimhen je eden glavnih razlogov za sijajne predstave Napolija v tej sezoni.
Victor Osimhen je eden glavnih razlogov za sijajne predstave Napolija v tej sezoni. FOTO: AP

Bo Osimhen poleti podrl še en rekord? 

Enzo Fernandez je s selitvijo iz Benfice v Chelsea za 126 milijonov evrov pred dnevi postavil nov rekord za najdražji prestop v zgodovini britanskega nogometa, a bi lahko, kot poroča La Gazetta dello Sport, že poleti ostal brez tega naziva. Odvzel naj bi mu ga prav Osimhen, za katerega se bojda zelo resno zanimajo pri Manchester Unitedu. 

Rdeči vragi sicer še čakajo na nove lastnike, potem ko je družina Glazer javno naznanila, da želi prodati klub. Če bo do prodaje prišlo še pred poletnim prestopnim rokom, potem bi se znalo zgoditi, da bodo na Old Traffordu za nigerijskega napadalca na široko odprli svoj mošnjiček. Omenja se odškodnina prek 120 milijonov evrov, ki bi, kot smo že omenili, pomenila tudi nov britanski prestopni rekord. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mackon08
08. 02. 2023 13.02
+4
Ronaldo je edini na svetu dosegel gol, da se žoge ni dotaknil ja to je po portugalskih pravilih.
Pagliaccio 46
07. 02. 2023 17.05
-8
Mene bolj skrbi to, da je že 2 dneva mimo od njegovega 38. rojstnega dne...pa nobene njegove gole slike v ospredju in z družino daleč v ozadju
Pagliaccio 46
07. 02. 2023 16.24
-9
Crispi omenja , da je doseženo višino Ronalda ,neuradni rekord , presegel za 2 cm....in to nižji igralec...
seloveroni
07. 02. 2023 13.20
+6
A unega tipa v kamelski ligi? Pa koga on briga
Pagliaccio 46
07. 02. 2023 16.29
-10
Če je stadion Al Nassra nabito poln ...20.000 ljudi ( če gostujoča ekipa ne dobi nobene vstopnice za svoje navijače, ki ponavadi vpijejo Meeessiiii, Meeesiiii)
RUBEŽ
07. 02. 2023 12.50
+5
Rekordi Rončija padajo, tako kot pada on sam. Že zdaj se vidi, da je "tam za hribom" v pozabi Evrope. Kar naj ostane tam, mogoče bo dosegel do konca prvenstva 8-10 golov. Mogoče.