Nogomet

Kakšna bo usoda Eriksena? Se bo kot prosti igralec preselil v Juventus?

London, 17. 08. 2019 17.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Christian Eriksen je bil na poletni tržnici eden izmed najbolj zaželjenih nogometašev. Kreativnega napadalnega vezista, ki je bil z dvanajstimi podajami za zadetek tretji najboljši asistent lanske sezone angleške Premier League, so si močno želeli pri Real Madridu, Manchester Unitedu in Juventusu. Slednji si zdaj želi poskusiti z že znanim receptom in Danca v svoje vrste pripeljati kot prostega igralca.

Christian Eriksen je v vsaki izmed zadnjih štirih sezon za Tottenham dosegel dvomestno število zadetkov in podaj za gol. Če je pri nizozemskem Ajaxu veljal za še enega v vrsti izvrstnih nogometašev z veliko potenciala, se je v zadnjih sezonah pri Tottenhamu prelevil v enega izmed najboljših napadalnih vezistov na svetu. Zato tudi ne čudi podatek, da so si ga letos poleti v svoje vrste želeli zvabiti največji klubi. Tudi Eriksen sam je v enem izmed intervjujev namignil, da bi si želel novega izziva. A tako želenega prestopa (za zdaj) še ni doživel. Pri njegovemu najresnejšemu snubcu, madridskemu Realu, še vedno bijejo "notranjo bitko", saj si predsednik belega baleta Florentino Perez želi Eriksena, trener Zinedine Zidane pa bi v svoji ekipi raje videl rojaka Paula Pogbaja. Ko je postalo jasno, da Paula Dybale ne bo na Old Trafford, so se za kratek čas za 27-letnega Danca močno ogreli pri rdečih vragih, a je bilo njihovo zanimanje zgolj površinsko. 

Trener londonskega kluba Mauricio Pochettino je Eriksena v prvem krogu angleškega prvenstva posadil na klop za rezervne igralce, igra Tottenhama pa brez najbolj kreativnega igralca ni imela ne repa ne glave. Ko ga je v 64. minuti vendarle poslal na igrišče, se je začel Tottenhamov preobrat, z golom novinca Tanguyja Ndombeleja in dvema zadetkoma Harryja Kanea pa so, sicer težje kot pričakovano, lanski finalisti Lige prvakov le vknjižili prve tri točke v sezoni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Argentinski strateg je na novinarski konferenci pred današnjim obračunom z Manchester Cityjem dejal, da ni prepričan, če bo Eriksen tudi v prihodnji sezoni tudi član Tottenhama. "Ne vem, kaj se bo zgodilo. Ne morem vam reči, da bo tudi v prihodnosti z nami, saj to ni v moji moči. Moja vloga tukaj je, da pomagam vsakemu igralcu doseči svoj potencial, nato pa je na igralcu, kako se odloči o svoji karieri. Z igralci moram imeti profesionalen odnos, včasih prijateljski, a njihove odločitve ne smejo vplivati na moja čustva," je bil skrivnosten Pochettino. Tottenham je v tem prestopnem roku sicer pripeljal igralca, ki bi lahko bil dolgoročna zamenjava za danskega vezista, saj se je za 65 milijonov iz Betisa na sever Londona preselil Giovani Lo Celso

Usoda Christiana Eriksena za zdaj še ostaja uganka.
Usoda Christiana Eriksena za zdaj še ostaja uganka. FOTO: AP

Pogodba do junija, kaj pa naprej?

V zadnjih dneh pa so se v Italiji pojavile špekulacije, da naj bi se za Eriksena močno ogreli tudi pri Juventusu, a so njihovi načrti bolj širokopotezni. Ker Juventus ne želi odšteti 100 milijonov evrov, kolikor zanj zahteva izjemno trmasti pogajalec Daniel Levy, si bodo pri stari dami prizadevali ponoviti stare uspehe. Ker Eriksena s Tottenhamom pogodba veže zgolj do konca junija prihodnje leto, bi se kaj lahko zgodilo, da bi se letošnjima "zastonj igralcema" Adrienu Rabiotu in Aaronu Ramseyju pridružil še Eriksen. Juventus bi se lahko z igralcem začel pogajati že z začetkom zimskega prestopnega roka, ki se prične 1. januarja.  A pri Tottenhamu se ne bodo tako zlahka predali. Svojemu najboljšemu igralcu zadnjih sezon (poleg Kanea) so namreč že ponudili novo štiriletno pogodbo, ki bi mu krepko izboljšala tedensko plačo. Ta bi iz "borih" 90 tisoč evrov na teden poskočila na 220.000 evrov. Eriksen si po neuspelem prestopnem roku zdaj želi ostati pri klubu, ki ga je izstrelil na svetovno sceno, zadovoljen naj bi tudi bil s ponujeno povišico, a pod pogojem, da višina odkupne klavzule ne znaša več kot 70 milijonov evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

katjarok
18. 08. 2019 07.38
+4
Nemogoče....že sedaj imajo 7 vezistev
Carrasco
18. 08. 2019 07.20
+1
24 ur in prestopi hahaha. Že letos vedo kaj bo čez 1 leto .Kako kaj Bale in njegova plača večja od Messijeve :)
Misko5990
17. 08. 2019 21.14
+2
Pakistanskiastronaut
17. 08. 2019 20.27
+0
kar vsi v juve ja
denis pohoric
17. 08. 2019 19.34
+1
pri realu vse novo rabijo hahaha
ehjaehja
17. 08. 2019 19.50
+1
Carrasco
18. 08. 2019 07.21
+0
adruiz ne igra za Bilbao. Se ti vidi da si trčen in to zelo
SAF1
17. 08. 2019 19.20
+3
Pri mufc-ju bi ga krvavo potrebovali, sredine praktično nimajo.
Brcavrit
18. 08. 2019 07.41
-2
SAF1
18. 08. 2019 12.11
-1
Ja, mufc si zasluži boljše, ampak dober bi bil.
ehjaehja
17. 08. 2019 19.09
+0
Pri barci bi ga rabli krvavo😂😂😂
Lessihinav?ek
17. 08. 2019 19.12
+5