Nogomet

Kampl ekskluzivno za Fuzbal: Nikdar nisem rekel, da nikoli več ne bom igral za Slovenijo

Ljubljana, 23. 11. 2020 19.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Božidar Bulat
Komentarji
64

"Hvala za poslano prošnjo. Kevin je pristal na intervju." To je kratek, a jedrnat odgovor službe za odnose z javnostmi nogometnega kluba RB Leipzig, ki je močno presenetil. Kamplov odnos do slovenskih medijev v minulih dveh letih bi namreč najlažje opisali z izrazom "silenzio stampa". Ekskluzivni gost nove epizode spletne pogovorne oddaje Fuzbal! je prav Kevin Kampl ... Njegov Leipzig se bo v torek zvečer v Parizu v 4. krogu Lige prvakov udaril s finalistom PSG-jem. Prenos na Kanalu A in VOYO od 20.40.

"Silenzio stampa" je splošno sprejet izraz, ki se je "rodil" na svetovnem prvenstvu  v nogometu leta 1982. 

Spopad med PSG-jem in Leipzigom napoveduje izjemno zanimivo tekmo, za slovenske ljubitelje nogometa še toliko bolj zaradi Kevina Kampla. Kako se bo tekma v Parizu razpletla, si boste lahko ogledali v torek ob 20.40 na Kanalu A in VOYO.

Takrat so se člani italijanske reprezentance zaradi (po njihovem mnenju neresničnih) govoric, ki so se o njih pojavljale v medijih, odločili, da se zavijejo v molk pred sedmo silo. Za to potezo se je odločil tudi vezist RB Leipziga Kevin Kampl, potem ko je za slovensko izbrano vrsto zadnjo tekmo odigral 6. septembra 2018. "Zato, ker me je razočaralo, kako so ljudje sprejeli odločitev, da se začasno umaknem iz reprezentance. Kot da si nikdar več ne bi želel nastopati za Slovenijo, kot da ne bi imel volje. Zato sem bil kar malo jezen, ker kdor me dobro pozna, ve, kakšen človek sem. Vedno sem rad igral za reprezentanco, a so me dolgo časa pestile poškodbe gležnjev," je Kevin odgovoril na vprašanje, zakaj se je vse do sedaj izogibal slovenski sedmi sili.

Kevin Kampl
Kevin Kampl FOTO: Sofascore.com

"Še zdaj pred nekaterimi obračuni dobivam injekcije v gleženj," nadaljuje slovenskim staršem v Nemčiji rojen nekdanji član Salzburga, Borussie Dortmund in Bayerja iz Leverkusna. Trdi, da je bil v minuli sezoni poškodovan kar osem mesecev, da je prisluhnil svojemu telesu, ko to ni moglo več. "Tudi tu v klubu vsake toliko časa potrebujem premor. Jaz ne morem igrati vsake tekme. To tu vedo, to razumejo," ob tem Kevin dodaja, da že zadnjih devet sezon v klubskem dresu igra na treh ravneh: domače prvenstvo in pokal ter bodisi v Ligi Evropa bodisi v Ligi prvakov. Ne skriva, da je reprezentančne premore izkoristil za počitek, regeneracijo, tudi za preživljanje kakovostnega časa z družino: "V Leipzigu sva s partnerico sama z otroki. Nimava pomoči babic oziroma kogarkoli drugega."

Kevin Kampl in nekdanji selektor Tomaž Kavčič
Kevin Kampl in nekdanji selektor Tomaž Kavčič FOTO: Damjan Žibert

30-letnik zanika, da ga v reprezentanci v minulih dveh letih ni bilo, ker da naj bi prišlo do določenih kratkih stikov. "V reprezentanci sem se vedno dobro počutil, še zdaj gledam njene tekme. Sem v stiku z več ljudmi z NZS," odkrije Kevin in poudari: "Če mi bo zdravstveno stanje dovoljevalo, bi še naprej rad igral za Slovenijo." Navdušen je nad predstavami, ki so jih Slovenci kazali v pravkar končani Ligi narodov: "Menim, da je (Matjaž) Kek zelo primeren za to reprezentanco. Vidi se, da je vzpostavil dobre odnose. Zdaj se notri vsi boljše počutijo, verjamejo v nekaj več."

Kevin Kampl v dresu nemškega Leipziga.
Kevin Kampl v dresu nemškega Leipziga. FOTO: AP

V nekaj več verjamejo tudi v v Leipzigu, razmeroma novemu klubu z vzhoda Nemčije, ki si je z močno denarno injekcijo glavnega pokrovitelja hitro tlakoval pot proti vrhu nemškega, pa tudi evropskega nogometa. "Leipzig mi je bil pri srcu od samega začetka. Igram na položaju defenzivnega vezista, ki mi najbolj odgovarja. Z Leipzigom smo pri vrhu nemškega prvenstva, bili smo v finalu pokala, v polfinalu Lige prvakov." Kevin razkrije navdušenje nad klubom, za katerega igra od leta 2017. Cilji so iz dneva v dan višji. Tudi v Ligi prvakov, že na obračunu s PSG-jem. Več pa ... le en klik stran.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (64)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matjaž Žužek
10. 12. 2020 13.16
Kevin, pošteni Slovenci te bomo vedno z aplavzom pozdravili v reprezentanci! Ta trenutek sodiš med tri najboljše naše fuzbalerje! Potrebujemo te!
RedRooster
07. 12. 2020 11.04
-1
Po mojem mnenju igranje za reprezenanco ni povezano z nekim domoljubjem ali častjo, to so samo prijazne floskule za javnost! Vse je igra interesov, takih ali drugačnih; tudi Oblak je branil za Atletico, za reprezentanco pa je bil poškodovan, pa so ga vsi opravičili, večina slovenskih igralcev je evropsko neznana in igranje za Slovenijo jim je več kot dobrodošlo. Največji domoljubi so gledalci, ki plačajo nabito ceno vstopnic za reprezentančne tekme in v mrazu navijajo za Slovenijo ali patrioti lokalnih klubov (npr. Viole in GD), ki pridejo na tekmo v goste 100km daleč in izven stadiona navijao za svoj klub. Če je gospod Kek npr. tudi domoljub naj vodi reprezentanco zastonj, ker tudi igralci igrajo zastonj ali pa naj se mu plača po urah dela za tistih par tekem letno, vmest (do polne zaposlitve) pa naj vodi kakšen slovenski klub), glede na to, da na mesec dobi, če se ne motim, 20 jurčov. Še nekaj o domoljubju in časti - leta 2012 so finančni ministri držav evrskega območja potrdili program 100 milijard evrov pomoči za Španijo, 30 milijard takoj, Slovenija naj bi dala 175 milijonov poroštev, Grkom smo dali 250 milijonov od predvidene milijarde, skupaj naj bi dobili več kot 40 milijard. Kdo je tu največji domoljub, koliko bomo mi dobili...verjetno se bomo samo čudili Barceloni In Realu, banke jih kreditirajo tudi od pravih domoljubov po Evropi...
Miran1960
03. 12. 2020 14.05
kaj se je Leipzig preimenoval v Leipzig našega Kampla? ali je to klub tvojega kampla. Pustite ga tam kjer je ker je samo eden od dvajseterice nogometašev in nič več!
tekač
30. 11. 2020 14.56
Lepo bi bilo, da se vrne v reprezentanco prostovoljno in s pozitivno energijo. Kampla (pravega) rabi reprezentanca. Ima vzornike, Oblaka, Iličiča, ki sta večja asa, pa vendar skromna in pripadna reprezentanci.
oberzajebant
29. 11. 2020 08.48
+3
Bil bi dobrodošel, ampak naj ostane kar tam kjer je. Če smo zmogli doslej bomo tudi od slej brez vas g. Kampl. Poskusite zaigrat za Nemčijo. Postavite svoje pogoje, bo šlo ziher....
PoredniPubec
28. 11. 2020 21.41
+2
malo si poglej cr7 in messija... starejša od tebe in njima ni problem igrat za repko... sramota si! Ll
resnicaosvobaja
28. 11. 2020 15.05
+1
No... pa imamo tudi nogometnega Bena Udriha
blazter
25. 11. 2020 11.01
+3
Prišel bi prav. Ampak, bomo brez njega zmogli. Potrebujemo igralce ,ki so vedno pripravljeni igrati za reprezentanco. V dobrem in slabem. In ,ki ne postavljajo pogojev.
DR.Fejsbuk
25. 11. 2020 10.38
+1
kaj misli, da je angleški princ, da bo živel pri babici in mu bo za povrh še otroke merkala.... :))))
športnik66
25. 11. 2020 09.07
+1
Kampl, ne rabimo te. Tiste svoje nogice kar v Nemčiji pusti...
vicente
24. 11. 2020 18.09
+2
kaj ni to uni ki ima vec dela z frizuro kot s fuzbalom
resnicaosvobaja
24. 11. 2020 15.48
-5
Škoda , da je za U-21 prestar...
Fu Manchu
24. 11. 2020 15.27
+1
ker je slovenska reprezentanca zanj preslaba gre lahko v nemško kar je njegova želja, samo tam bo lahko nemcem samo kopačke čistil.
Ciercq
24. 11. 2020 15.49
+2
Saj zato boste pa vedno tam " spodaj " Kampl Slovenija te potrebuje bolj kot ti njo ..Na tej poziciji nimamo kvalitetnih igralcev ostali ki so dobri pa so stari! Prihodnosti ni NZS vodijo lopovi ki gledajo denarnico staršev ne igralčevega znanja
TEDO84bv0MEDO
24. 11. 2020 14.10
+1
Kampl se zdaj, ko je naša reprezentanca prišla v skupino B (kjer ne bo dolgo), prilizuje Keku. Če bi bil jaz Kek, bi mu rekel: "ebi se! 2 leti nazaj si govoril, da nočeš biti v reprezentanci. Jaz te nikoli ne bom hotel imeti v reprezentanci!"
bossanoga
24. 11. 2020 12.40
+5
Kampl, bodi raje tiho in igraj zase, saj v reprezentanci te nihče ne potrebuje.
Dany75
24. 11. 2020 10.35
+9
Mediji so oz ste krivi za vse kar se je dogajalo okrog Kampla,ker pisete svoje zgodbice,in jih zrezirate tako kot vam pase,samo da ste bolj popularni oz brani..s tem pa naredite kreganje in slabo voljo vseh...isto kot pri coroni...Hoces noces,Kampla rabimo,ker je dodana vrednost in z njim lahko ogromno pridobimo...takih kot je on in Jojo na zalost pri nas ni,in smo odvisni od take kvalitete..se posebej ko bodo na vrsti tezje tekme... naj pride ko bo zdrav da nebo spet jamral...sicer pa bo Kek ze vse porihtal,tudi z njim..brez vas medijev!
Definbahija
24. 11. 2020 09.34
+1
In kej pol palamudiš in ne prideš. Sam tako v reprezentanci vesi da bi bil šele tretji slavni mož in ne več prvi. To pa nočeš biti
Kritika4
24. 11. 2020 09.31
+7
Tole posiljevanje s Kamplom mi gre že krepko na jetra. Zakaj rušite Keka in reprezentanco? Lepo je povedal, da prosil ga ne bo nihče, igranje za reprezentanco je čast!!! In če vam to ni dovolj, potem res ne vem kaj naj vam še pove. Kek je bil obziren in je stvar povedal zelo diplomatsko, vsak pa dobro ve kaj je povedal in Kampl naj neha. Dve leti celi poškodbo in poškodbo celi vedno med reprezentančnimi akcijam, vmes pa lahko igra. Koga imete za norca? In ne nazadnje, poglejte si Iličiča, njegov pristop, njegovo obnašanje! Res bi vas prosil, da tega bleferja ne omenjajte in ne rušite reprezentance, ker deluje dobro in Kek dobro ve koga bo vpoklical in zakaj. Če pa menite, da bi moral selektor za vsako tekmo posebej prositi gospoda, če je pri volji, če morda ne celi ran, da s pridruži ekipi, ker brez njega res ne gre, s tem žalite fante, ki želijo igrati, ki nimajo izgovorov ...
DaDo77
24. 11. 2020 09.41
-3
Naša reprezentanca deluje dobro? A si gledu kkšno zadnjo tekmo, fantje si žoge ne znajo zaustavit, kaj šele natančno podat... Iličić trenutno ni v najboljši formi pa je še vseeno 10x boljši od vseh ostalih... Ne meči si peska v oči, kakovost naših je na dnu in tam smo tudi igrali, na samem dnu lige narodov...Rabimo vsakega in zdej kaj je kdo rekel še nadaljnih 100let naprej metat je nesmiselno, razen še enkrat, če vam je cilj da se borimo z reprezentancam kot so Moldavija, Kosovo, San Marino, Arzebajdžan, itd.
Va cagar
24. 11. 2020 09.24
+3
smo imeli enga takšnega že v košarki
graf
24. 11. 2020 09.12
+12
Kot prvo : nastop za reprezentanco si je treba zaslužit in ni samoumevno kot si on domišlja ! In kot drugo : je že igral pa ni glih pustil kdo ve kako dobrega vtisa , mislim celo da je naša izbrana vrsta močnejša brez Kampla ...