Nogomet

Benedejčič upa, da Kampl še ni rekel zadnje: Odličen igralec je

Predoslje, 08. 11. 2018 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.J./J.K./E.Č./STA
Komentarji
117

Slovenski nogometaš Kevin Kampl je končal reprezentančno kariero. Kampl je svojo odločitev sporočil vodstvu Nogometne zveze Slovenije konec prejšnjega tedna, novico pa je javnosti predstavil vršilec dolžnosti selektorja slovenske A-reprezentance Igor Benedejčič, ki je v četrtek popoldne v NNC Brdo predstavil seznam igralcev za tekmi z Norveško in Bolgarijo v Ligi narodov.

Več videovsebin
  • Novinarska konferenca v. d. selektorja Igorja Benedejčiča pred tekmama z Norveško in Bolgarijo v Ligi narodov
    11:27
    Novinarska konferenca v. d. selektorja Igorja Benedejčiča pred tekmama z Norveško in Bolgarijo v Ligi narodov
  • Pogovor z v. d. selektorja Igorjem Benedejčičem pred tekmama z Norveško in Bolgarijo v Ligi narodov
    03:51
    Pogovor z v. d. selektorja Igorjem Benedejčičem pred tekmama z Norveško in Bolgarijo v Ligi narodov
  • Pogovor s predstavnikom za stike z javnostjo NZS Matjažem Krajnikom o razlogih za upokojitev Kevina Kampla
    01:30
    Pogovor s predstavnikom za stike z javnostjo NZS Matjažem Krajnikom o razlogih za upokojitev Kevina Kampla
  • Iz 24UR: Slovo Kampla nov šok za slovensko reprezentanco
    01:43
    Iz 24UR: Slovo Kampla nov šok za slovensko reprezentanco

Vršilec dolžnosti selektorja slovenske nogometne reprezentance Igor Benedejčič je na Brdu pri Kranju predstavil seznam nogometašev, na katere bo računal na zadnjih dveh tekmah Lige narodov proti Norveški in Bolgariji. Na njem med drugim ni Kevina Kampla, ki je končal reprezentančno kariero. Kampl je svojo odločitev sporočil vodstvu Nogometne zveze Slovenije konec prejšnjega tedna. Vezist Leipziga je od leta 2012 za izbrano vrsto zbral 28 nastopov in dosegel dva zadetka. Nazadnje je igral 6. septembra ob domačem porazu proti Bolgariji v Ligi narodov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Žal mi je, da je sprejel takšno odločitev. Gre za odličnega, vrhunskega igralca, kar dokazuje že vrsto let v klubu. Mogoče smo v izbrani vrsti kritični do njega, ampak ima reprezentanca drugačen slog igre kot klub. Osebno mi je res žal, potihoma upam, da bi si premislil in pomagal Sloveniji," je povedal Benedejčič glede Kampla. Ta je sicer še eden od nosilcev igre zadnjega obdobja, ki se je odločil za konec reprezentančne poti, pred njim so to med drugim storili Valter Birsa, Boštjan Cesar, Milivoje Novaković ...

Kevin Kampl
Kevin Kampl FOTO: Damjan Žibert

'Na meni je velika odgovornost'
Sicer pa ima selektor Benedejčič še nekaj težav, med drugimi je poškodovan kapetan Bojan Jokić (če ne bo igral, bo izbiro kapetana prepustil igralcem, pravi pa, da bi ga sam izbral po številu nastopov), Josip Iličić pa nima pravice nastopa zaradi kartonov. Ob tem sta za dlje časa poškodovana Jasmin Kurtić in Tim Matavž. A pravi, da verjame v ekipo in dodaja, da je ta služba zanj čast.

"To je veliko priznanje, na meni je velika odgovornost, kar pa zadeva nadaljnje delo po teh dveh tekmah, pa bo odločilo vodstvo zveze," je dejal Benedejčič. Slovenija, ki bo po novem v strokovnem štabu lahko računala tudi na nekdanjega reprezentanta Aleksandra Radosavljevića, je sicer na prvih štirih tekmah lige C in skupine 3 v Ligi narodov izgubila proti Bolgariji, Cipru in Norveški, s Ciprčani pa je nazadnje igrala doma neodločeno.

Nekdanji reprezentant in dosedanji pomočnik bivšega selektorja Tomaža Kavčiča bo Slovenijo vodil na najmanj dveh naslednjih tekmah v Ligi narodov.
Nekdanji reprezentant in dosedanji pomočnik bivšega selektorja Tomaža Kavčiča bo Slovenijo vodil na najmanj dveh naslednjih tekmah v Ligi narodov. FOTO: Aljoša Kravanja

Maksimum za obstanek
Zdaj jo 16. novembra v Stožicah čaka obračun z Norveško in tri dni pozneje v Sofiji še tekma z Bolgarijo. Oba tekmeca sta s po devetimi točkami na vrhu skupine, Slovenija pa je s točko zadnja. Na teh zadnjih dveh tekmah se bo tako poskušala izogniti zadnjemu mestu, ki vodi v najnižjo ligo D. Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) na 62. mestu, Norveška je 48., Bolgarija pa 45. Slovenci so z Norvežani igrali osemkrat, enkrat so zmagali, šestkrat izgubili in enkrat igrali neodločeno, z Bolgarijo pa so igrali trikrat in vsakokrat izgubili.

SLOVENIJA2

"Zavedamo se mesta, na katerem smo. Smo zadnji na lestvici. Čakata nas dve težki tekmi, obe ekipi se borita za prvo mesto. Na nas je, da damo maksimum in da poskušamo v ligi obstati," je dejal Benedejčič in se ozrl tudi na težave ekipe in tudi na možnost menjave igralnega sistema, doslej je bil večinoma 4-2-3-1.

"Zagotovo vzdušje po teh izidih ni najboljše. S pogovori z igralci moramo delati na samozavesti, dodatni motivaciji, da moramo veliko stvari popraviti tudi na igrišču. Razmišljamo tudi o menjavi sistema igre, a bi to pustil za zbor, ko bodo vsi igralci na voljo in potem se bomo o tem pogovorili," je še dejal Benedejčič, ki je za trenutno stanje največ težav videl v menjavi generacij, neizkušenih igralcih, zaradi česar pravi, da ekipa potrebuje čas.

MEDSEBOJNE

Seznam nogometašev za tekmi z Norveško in Bolgarijo:

- vratarji:
Vid Belec (Sampdoria), Aljaž Ivačič (Olimpija), Matic Kotnik (Panionios);

- branilci:
Jure Balkovec (Hellas Verona), Miha Blažič (Ferencvaros), Bojan Jokić (Ufa), Luka Krajnc (Frosinone), Miha Mevlja (Zenit), Nemanja Mitrović (Jagiellonia), Nejc Skubic (Konyaspor), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Aljaž Struna (Palermo);

- vezisti:
Jaka Bijol (CSKA Moskva), Domen Črnigoj (Lugano), Amir Dervišević (Maribor), Josip Iličić (Atalanta), Rene Krhin (Nantes), Rudi Požeg Vancaš (Celje), Rajko Rotman (Kayserispor), Leo Štulac (Parma), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Miha Zajc (Empoli);

- napadalci:
Robert Berić (Saint-Etienne), Roman Bezjak (Jagiellonia), Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Luka Zahović (Maribor).

SLOVENIJA

LESTVICA

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (117)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

direstraits
09. 11. 2018 10.29
+1
Vse visokoleteče prepotentneže sterat... vključno z Oblakom, Kamplom..... Sej tudi z njimi, reprezentanca ni vredna deci mlačne vode.... itak en drek..
Fuzbaler
09. 11. 2018 10.01
+9
To je absurd. Koliko mladih,talentiranih slovenskih igralcev bi zastonj igralo za nas grb in zagotovo boljse in bolj agresivno ter motivirano, kot ta ekipa. In potem se naslanjamo na zvezdnike kot so Kampl,Oblak,Verbic... Ce ne zelijo igrati za reprezentanco pac ne bodo. Mislijo da so nekaj vec, a vsem najboljsim nogometasem na svetu je cast igrati za svojo reprezentanco. Poleg tega pa seveda nujno,da se zamenja celoten vrh NZSja ,ki je povsem nesposoben in ga vodijo ljudje, ki nimajo pojma o nogometu. Pa se nekaj, zakaj za vraga ni nic vec tekem v Ljudskem vrtu?? Reprezentanca bi tam imela bistveno vecjo podporo in polne tribune. Pa se na vsakem stadionu 3 slovenske lige bi bilo vzdusje boljse kot v Stozicah. To je zalostna realnost.
mikpiki191
09. 11. 2018 12.34
+2
jaz sem tudi že napisal zakaj ni tekem več v Mb ,pa ni odgovora,kaj je narobe da se tu več ne igra nobene tekme
Rolesx
09. 11. 2018 09.37
+3
Bravo Kampl. Zdaj pa na mediji Oblaka kritizirajo ki naj bi bil vreden 250 milijon najbrž. Ostale pa samo kritizirajo naredijo pa dosti več kot on
Slava_Rusiji
09. 11. 2018 09.14
+1
Smučat naj gre , za Avstrijo!
SFRJJNA
09. 11. 2018 08.54
+4
Zahvala gre nesposobni NZS (za zadnjih 8 let), trenerji brez energije in možnosti, da kaj naredijo, vodstvo sama korupcija, tekme v prazni Ljubljani (zagotovljen neuspeh)...Sedaj ko bomo izpadli v najnižji rang bi morale leteti vse glave v krovniz nogometni in sodniški organizaciji. Predlagam, da kar pokličejo Saubermacher servis, da tale smrad odpelje na smetišče zgodovine v Avstrijo in predela vse v samo statične gledalce in posliušalce. Potem pa začnemo na novo, pred kvalifikacijami za EU prvenstvo! Sicer smo adijo še za en cikel...
cobra11mt
09. 11. 2018 08.39
+6
Krhin, razveseli na še ti s podobno novico :)
User792410
08. 11. 2018 22.02
+8
Mulac smrkavi kuha zamero samo zato, ker se zaveda, da nima šans za kapetanski trak, za katerega se je potiho ponujal že v preteklosti! Hvala lepa in auf wiedersehen, takih samovšečnih precenjencev ta reprezentanca ne potrebuje, ker ima tako ali tako bistveno preveč drugih problemov!
Rolesx
09. 11. 2018 09.40
+0
Chaparral
08. 11. 2018 21.28
+10
Kampl, Kampl, Kampl.....Kaj je pa sploh dosegel v karieri? Niti v Nemčiji ne blesti, blešči se samo frizura, to je pa tudi vse. (Zvezdnik? Haha!)
jspatipaon
08. 11. 2018 20.37
+7
odstop predcednika nzs
Heineken 1A
08. 11. 2018 19.53
+13
PA KAJ SE S TEM KAMPLAM TAK UKVARJATE... KAJ JE PA NAREDU STERITE GA VEN PA NAJ IGRA KJER HOČE ZA SLOVENIJO JE EN DREK NAREDU!
Rolesx
09. 11. 2018 09.42
-1
tko kot Oblak.Še začel ni kariere pa že pogoje postavla
FAUSTOS1
08. 11. 2018 19.45
+0
spet nepravi selektor in odpovedi-nič se nismo naučili iz preteklih zgodb-rešitev tujec ,ki se ni še nikomur zameril
Igi74
08. 11. 2018 19.02
+8
Sam zej je pa že spet cajt da uleti Katanc za selektorja...
drofel 1
08. 11. 2018 18.45
+8
Igralec (Kampel) in ostali, ki nočete igrati za SLO, hvala lepa. Imamo veliko mladih, dobrih igralcev, željnih dokazovanja. Potrebujejo samo trdo roko in malo časa. Ta čas pa ne bo jutri.Treba bo počakati par let (3-4)). Bi pa rad videl trenerja, ki bi to prevzel, na dolgoročni rok.
vicente
08. 11. 2018 18.25
+15
od kampla imajo itak korist samo frizerji,če bi igral 20% časa ko se ukvarja z frizuro bi bil šampijon
matej1111
08. 11. 2018 18.22
+8
Kak sem si odahnil, ko sem na seznamu zagledal Krhina. Hvala ti treneru.
mikpiki191
08. 11. 2018 18.06
+22
sem navijač Maribora,ampak Kronaveter pa bi lahko špilal
ivan.z Doba
08. 11. 2018 18.05
+8
Kampl je povedal, da ne bo igral. Prav bi bilo, da se tudi Oblak izjasni, ne pa, da se pusti prositi kot stara devica! Mladim dati priložnost, pomladiti ekipo in dobiti selektorja, ki bo udaril po mizi, naredil red in motiviral igralce.
stanga123
08. 11. 2018 17.39
+16
Nimamo selektorja, nimamo kapetana. Ukinit NZS
stanga123
08. 11. 2018 17.41
-1
Aja pa kapetana bodo izbiral igralci.Igos ste ze pokazal koliko avtoritete premorete
Igi74
08. 11. 2018 19.04
+0
Ri?o
08. 11. 2018 17.38
-9
Spet ZAHOVIČ zraven. Pubec pojma nima.
neopredelen
08. 11. 2018 17.29
+7
Dobr gor al dol, mars ven iz reprezentance, kdo te bo pa gledo? Samo jamranje te je... naj se da priloznost mladim igralcem, ki bojo kri puscal na igriscu...
Boris Kavčič
08. 11. 2018 17.35
+16
Norbert
08. 11. 2018 17.42
+3
neopredelen
08. 11. 2018 18.06
+9
Ma nima veze, pa nej igrajo igralci olimpije, maribora, domzal..itd....briga me...tut ce izgubijo, samo da se vidi zelja, borba...