Nogomet

Kampla pred koncem sezone čaka odlična priložnost

Leipzig, 28. 06. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kevin Kampl je z RB Leipzigom sezono v Bundesligi sklenil na tretjem mestu. Biki pa si zasluženega oddiha še ne morejo privoščiti. Čaka jih namreč zaključni turnir Lige prvakov, ki bo za nekdanjega slovenskega reprezentanta odlična priložnost, da potrdi status prvokategornika, ki so ga letos pod vprašaj postavile številne poškodbe.

Kevin Kampl (številka 44) je zaradi poškodb letos izpustil kar 33 tekem.
Kevin Kampl (številka 44) je zaradi poškodb letos izpustil kar 33 tekem. FOTO: AP

Kevin Kampl je v letošnji sezoni odigral vsega skupaj 13 tekem, verjetno pa bi jih še veliko manj, če se ne bi vmešala pandemija koronavirusa. V obdobju karantene je imel 29-letnik dovolj časa za popolno rehabilitacijo, po kateri je v zaključku nemškega prvenstva dokazal, da še vedno sodi med najboljše Leipzigove nogometaše. Nastopil je na sedmih od devetih tekem, od tega je šestkrat začel v prvi enajsterici. 

Da bodo nanj tudi v prihodnje še kako računali, so v Leipzigu pokazali že pred dnevi, ko je Kampl podpisal novo zajetno pogodbo do konca sezone 2022/2023 – na leto naj bi mu navrgla kar 5,5 milijona evrov. "Kevin je pravi vodja. Tako na igrišču kot v garderobi. Odkar se je vrnil, je dokazal, kako pomemben je za naš klub. Pooseblja način, s katerim želimo igrati," je ob naznanitvi dejal športni direktor bikov Markus Krösche

Dodaten pokazatelj, kako cenjen člen kluba je, so namigovanja v medijih – o tem je prvi poročal nemški Bild –, da ima Kampl v pogodbi posebno klavzulo. Če bo do izteka dogovora odigral določeno število tekem, naj bi se mu pogodba avtomatično podaljšala še za dve leti. Takrat bo v Solingenu rojeni vezist odšteval tedne do 35. rojstnega dne in kdo nogometašu v tako zrelih letih ponudi dolgoročno pogodbo, če nanj ne misli resno računati? 

Statistika Kevina Kampla v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih.
Statistika Kevina Kampla v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih. FOTO: Sofascore.com

Če si dovolimo še malce špekulirati, so pri RB-ju Kamplu po le nekaj odigranih tekmah ponudili podaljšanje tudi zato, ker se zavedajo, da v poletnem prestopnem roku najverjetneje sledi razprodaja nekaterih igralcev. Od minule sobote naprej najboljši strelec kluba Timo Werner se je že dogovoril s Chelseajem, za 21-letna branilca Dayota Upamecana in Ibrahima Konateja pa se zanima tako rekoč vsa nogometna Evropa. Poleg tega klub zapušča od Manchester Cityja posojeni Angelino, ki je v drugem delu sezone postal standardni člen na levi strani sredine. 

Za Leizpig je torej ključno, da za prihodnjo sezono skupaj obdrži vsaj tiste bolj izkušene posameznike, ki zaradi starosti morebitnim snubcem niso več tako zanimivi. Mednje seveda sodi tudi Kampl, ki bo v prihodnji sezoni najverjetneje eden pomembnejših igralcev moštva. Njegova minutaža bo v prvi meri odvisna od zdravja, na Kamplov status v ekipi pa bi lahko pomembno vplival zaključni del Lige prvakov. Če bo 29-letnik v Lizboni igral in bikom uspe vsaj še eno napredovanje, potem bo jasno, zakaj mu v Leipzigu kljub poškodbam tako zaupajo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miran1960
28. 06. 2020 19.45
Ni mi jasno kaj toliko pisarite o tem anonimnežu iz Bundeslige?
Nikolajev
28. 06. 2020 14.54
+1
Kampl je zapustil slovensko reprezentanco, ni karakter. Bolje, da se o njemu ne piše več. Ni zaveden Slovenec.
Nikolajev
28. 06. 2020 14.52
+1
Značilnost Kampla je, da leta po igrišču kot kura brez glave. On lahko igra le poprečne klube in ni dodatna vrednost.
Chaparral M
28. 06. 2020 13.49
+0
...še vedno sodi med najboljše??? Kljub poškodbi in neigranju? Bi ga tako hvalili tudi v Angliji, Španiji, Italiji???
mojcd
28. 06. 2020 09.44
-4
Slovenska fovaija in xsenofobija. Zato pa smonkjer smo. Levindesni, dve proslavi, samo nase je dobro....najmanjsa drzava z najavecjimi kompleksi
BitterTruth
28. 06. 2020 09.06
+8
dol mi maha kampl, trudi se za klub, repka mu dol visi, zato nima smisla da pisarite o nekem nemčuharju
šlogar
28. 06. 2020 08.46
+17
Kampl je povedal, da ne bo več igral za Slovenijo. Novinarji še vedno poudarjajo, da je slovehnski nogometaš? Kako le? Če ima že slovenske koreninice še ni rečeno, da je Slovenec. Pravi Slovenec nikoli ne bo zatajil Slovenije!!! Stanči, dal sem ti plus. Dal ti bi jih še več, če bi mogel!
Stanchy55
28. 06. 2020 08.40
+20
Kaj igra za našo reprezentanco? Če ne, koga to zanima?