Nogomet

'Griezmanna so pripeljali ljudje, ki o nogometu ne vedo ničesar'

Barcelona, 20. 11. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V prihodnjem letu bo nogometni velikan iz Barcelone dobil novega predsednika. Po odstopu zdaj že bivšega Josepa Marie Bartomeuja se je boj med kandidati za predsedniški stolček še zaostril, veliko prahu pa je s svojo izjavo dvignil eden od dveh najbolj verjetnih kandidatov Victor Font. Dejal je, da mora pri Blaugrani nujno priti do spremembe, kar se tiče izbiranja okrepitev, kot dokaz za to pa je izpostavil primer Antoina Griezmanna. "V klub so ga pripeljali ljudje, ki o nogometu ne vedo ničesar," je dodal.

Glede na predstave Antoina Griezmanna bi Fontu težko oporekali.
Glede na predstave Antoina Griezmanna bi Fontu težko oporekali. FOTO: 24ur.com

Victor Font, ki bo po napovedi medijev prihodnje leto na predsedniških volitvah katalonskega velikana eden od favoritov, je v intervjuju za radijsko postajo Unanimo Deportes dejal, da bo njegov glavni cilj spremeniti delovanje klubskega upravnega odbora.

"Sestavo upravnega odbora, ki med drugim skrbi za okrepitve, bo treba korenito spremeniti. Sedaj je ta sestavljen iz premožnih ljudi, ki pa o nogometu ne vedo veliko oziroma o njem nimajo pojma. Ne vedo, kako v nogometu potekajo stvari, so samo strastni navijači, kar pa žal ni dovolj," je začel Font, ki je nato svoje besede podkrepil s primerom.

"Prihod Antoina Griezmanna je nadzoroval tedanji predsednik kluba (Josep Maria Bartomeu, op. a.), ki pa ni nogometna oseba. Moj upravni odbor bo sestavljen iz poslovnežev, ki imajo v svetu športa relevantne izkušnje. Posvetili se bomo strateškim odločitvam, ki bodo imele neposreden vpliv na rezultate."

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

48-letnik iz Granollersa, ki je svojo kandidaturo za predsedniški stolček oznanil že pred časom, je v preteklosti večkrat poudaril tudi, da se bo Barcolena pod njegovim vodstvom več posvečala svoji nogometni akademiji. La Masia v zadnjih letih nima več takega slovesa kot nekoč, Font pa je odločen, da ji ga povrne. Poleg tega bo, če bo izvoljen, nazaj v prestolnico Katalonije pripeljal legendarnega vezista Xavija Hernandeza. "Že dolgo sva v stikih. Veliko govoriva o nogometu, saj je takoj jasno, da je človek, ki ta šport nosi v srcu. Upam, da bo v prihodnosti eden od vodij našega projekta," je pred dnevi povedal za Reuters

Poleg Fonta se med kandidati za mesto predsednika na Camp Nouu omenja še Tonija Freixo, Jordija Farreja, Agustija Benedita, Emila Rousauda in tudi Joana Laporta, ki je to funkcijo že opravljal med letoma 2003 in 2010. 

Statistika Antoina Griezmanna pri Barceloni.
Statistika Antoina Griezmanna pri Barceloni. FOTO: Sofascore.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
21. 11. 2020 10.51
+2
Problem messi grizmann je vtem da grizmann v vseh ekipah ki je igral je bil eden in edini zvezdnik...sedaj je prišel v klub kjer jih je vec in vsak mora prispevati svoj delež do uspeha...njemu pa to ne uspeva...imam občutek da on odriva ali podi messija iz kluba...zato se oglašajo ata selktor razni agentje...upam da messi vzdrži ta pritisk in da pride čimprej novo vodstvo.....grizmann bi pa lahko bil vsaj toliko človeka da bi svojim pajdašem rekel naj se umirijo s temi izjavami....kljub messijevimi asistencami se iz tekme v tekmo bolj blamira....upam na zmago messija v njunem dvoboju in da konča kariero v barci....
Ciercq
20. 11. 2020 16.47
-2
Tudi UEFO vodijo ljudje ki nimajo pojma o nogometu in vidijo samo denar v svojem žepu in ničesar drugega! Seveda tega članka nikoli ne bomo videli tukaj bomo pa videli kako dobri so slovenci v ligi narodov ki drugim državam ničesar ne pomeni
airlegend
20. 11. 2020 09.34
+14
Kar jokam od smeha, ko v komentarijih še vedno najdem zagovornike griezmanna pa da je vsega kriv messi, bla bla bla. Še v francoski reprezentanci mu gre slabo, pa igra na svoji poziciji.. Dejstvo je, da ga mora barca v januarju prodati, da dobi vsaj polovico nazaj.
Barni3
20. 11. 2020 09.21
+11
Kot prbo...Grizman ni nic kriv...nikoli ga ni noben krivil...je pa res da so ga izdali zivci...prevelika pricakovanja so ga pokopala...in kot drugo Grizman ni tip igralca za barco isto kot Arda ni bil...ne vem kdaj jih bo izucilo da atletico ma delavce ne pa tehnicarje...osebno menim da bi v barco iz atletica spadal edino Felix...nekako se mi zdi da je prevec tehnicarja za atlete...moje mnenje
Vladimir.Krutov
20. 11. 2020 09.32
+6
Barni se popolnoma strinjam....manjka mu tehničnega znanja.....felix bi pa bil kot naročen za barco....tudi trincao bo še pokazal svoje znanje....
JAZsemTI
20. 11. 2020 09.16
+1
Rotvajler se ne znajde me jack-russeli.
Katalonia
20. 11. 2020 09.14
+6
Font ima še kako prav. Ni ne kriv Griezmann, ne Messi, ne Barcelona,... krivi so ljudje, ki so mislili da se bo Griezmann vklopil v igro. V Atleticu in Franciji je igral za prvim napadalecem... v Barci ga porivajo v špico ali na krilo. Za špico je premajhen na krilu se pa enostavno ne znajde. Je pa res škoda njegove kariere... eno šansko dobiš, in on jo zapravlja v klubu, ki mu ni po meri...
AbrA0_KadaBRa
20. 11. 2020 09.08
+3
V Mariboru bi mogoče prišel v prvo postavo
flamengo
20. 11. 2020 08.33
-18
Hehe, zdaj je pa kriv Antoinne. Prej ali slej bo moralo priti na dan, da je kriv glavni zvezdnik, ki le ni tako dober nogometaš, ampak so za zlato obdobje zaslužna cela ekipa in guardiola. Glavni zvezdnik določa ekipo, kar ni prav.
Kollerik
20. 11. 2020 08.40
+17
"Hehe", ne ni kriv Griezmann, kje pa. Zaje*bal je 100 čistih priložnosti in še kakšen penal zraven. Ni kriv Griezmann, krivi so strici iz ozadja...
Kollerik
20. 11. 2020 08.46
+15
"Glavni zvezdnik ekipe določa ekipo, kar ni prav"... A res? Pa poglejmo... Javno je znano že nekaj časa, da je Messi hotel nazaj Neymarja, toda barto je v ekipo pripeljal Griezmanna!!! In Griez je dobil več kot zadosti priložnosti v igri, toda ob kakšnem rezultatu..
Vladimir.Krutov
20. 11. 2020 09.35
+6
Kolerik++++me zanima koliko golov bi dal brajtweit ob toliki minutaži kot jo ima grizmann....
Kollerik
20. 11. 2020 10.01
+4
Kaj več golov, kot jih je - tistih nekaj - zabil Griezmann, jih po moje tudi Braithwaite ne bi. Povprečen igralec za nadpovprečen klub in samo še eden od serije napačnih nakupov.
samomojemnenje
20. 11. 2020 10.18
+3
Kot da jih že prej ni izučilo z nakupom Boatenga, je bilo potrebno na silo kupiti še Braithwaita. Bi bilo boljše dati kakšnega mladinca v ekipo, pa še zastonj bi bil. Ne verjamem, da nimajo v mlajših selekcijah napadalca vsaj na nivoju Brithwaita. To pa so bile poteze, ki jih lahko označimo kot da bi zanalašč ignorirali svojo šolo mladih nogometašev. Lep primer je Klopp in Liverpool, ki je ostal brez pol ekipe, pa ne delajo takšne panike in bodo luknje krpali iz svojimi mladimi.
Kollerik
20. 11. 2020 13.08
+1
Pri takšnih šnel kurz nakupih vglavnem "starcev" je Barca imela srečno roko samo pri Paulinhu. Ta je res zabil kup golov in nazadnje šel na Kitajsko.
Vladimir.Krutov
21. 11. 2020 09.01
Imajo mladega abel ruiz....pa je na posoji pri bragi ali celo prodan....
borut30
20. 11. 2020 08.18
+6
Grizmann je največje fail Barce v zadnjih letih. To so čivkali že vrabci na strehah. Ko sem prebral o prestopu, sem se smejal ves dan, dobesedno. Kako ena institucija, kot je FC Barcelona....toliko € vrže za enega res povprečnega nogometaša. Verjamem, da se je Messiju skoraj zafeclalo v glavi, ko je dobil ob sebi tega Grizmanna. In tale slednji je zamenjal v prvi postavi Suareza, ki so se ga znebili...ZASTONJ??
ehjaehja
20. 11. 2020 08.24
-4
Griezman si bo kot kaže uničil najboljša leta v Barceloni.Upam da bo pa vsaj z repko nizal uspehe.
Roglič šampion
20. 11. 2020 16.13
+0
no no, griezmann je v atleticu biv eden najboljsih nogometasev na svetu. 2x 3. najboljsi igralec sveta v glasovanju za zlato zogo. Ne ustreza pa mu barcina igra
Barni3
20. 11. 2020 08.09
+1
Nacr se mi zdi super...zej ce so to sam predvolilne obljube pol bo spet eno navadno sranje ce pa mozak dejansko tako misli pol je pa super...kar pa se tice la masie ne vem ce dejansko ne proizvaja vec tok dobrih igralcel kokr ne dobijo priloznosti...
apodgra
20. 11. 2020 08.05
+7
Po mojem je bil nakup Griezmanna eden najbolj zgrešenih nakupov. Že po prihodu v Barco sem zapisal, da so denar ,ki so ga porabili za njegov nakup , vrgli skozi okno. Čimprej se ga morajo znebiti , če ne drugače , mu je treba občutno zmanjšati njegovo letno plačo in ga držati na klopi za rezerve . Ker sam, kar tako, se ne bo odločil za prostovoljni odhod iz kluba.
Kollerik
20. 11. 2020 08.42
+5
Drži. Griezmann mora čim prej ven. Svoje priložnosti je dobil in ni jih izkoristil. Problem je samo v tem, ker zaradi njegove neučinkoviti v napadu ne bodo dobili niti približno toliko, kot so dali zanj.
Vladimir.Krutov
20. 11. 2020 09.37
+3
To je bil najbolj zgrešen nakup ki so ga naredili....
Kollerik
20. 11. 2020 13.12
+1
Res je. Smo vseeno upali, da se mu bo odprlo, toda strah, krč ali trema, morda kombinacija vsega tega, vse to se je poznalo pri Griezmannu... Škoda!Sreča samo, da se je odprlo Dembeleju. Žal ne moremo biti dosti sigurni, kaj vse bo še z njim v prihodnje.