Nogomet

Kane ne trenira in zahteva prestop, Levy zavrača dogovor

London, 03. 08. 2021 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
9

Harry Kane bi se po tritedenskem dopustu po finalu Eura 2020 moral 2. avgusta udeležiti treninga pri svojem klubu Tottenhamu. Zaradi želje po odhodu iz kluba ni bil prisoten že na dveh treningih.

Po koncu prejšnje sezone so na Otoku poročali, da si Harry Kane po 17 letih želi zapustiti London in zaigrati v barvah Manchester Cityja. Po navedbah angleških medijev naj bi Anglež, ki je član londonskega kluba že od enajstega leta, trdil, da sta se s predsednikom kluba Danielom Levyjem ob podpisu njegove aktualne pogodbe dogovorila, da bo klub lahko zapustil, če zanj prejmejo primerno odškodnino. 

Med poletjem naj bi Levy zavrnil ponudbo kluba iz Manchestra, vredno 100 milijonov funtov (okoli 117 milijonov evrov). Londonski klub se uradno ni odzval na "protest" 28-letnika, ampak angleški viri poročajo, da je njegovo obnašanje vodilne v klubu razočaralo. Sky Sports poroča, da se Kane ne namerava udeležiti treningov prvega moštva v tem tednu. Tottenham pričakuje napadalčevo udeležbo na treningih od vikenda naprej in Kanu grozi s finančnimi kaznimi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po stopinjah Luke Modrića in Garetha Bala

V Tottenhamu se s protestom igralca, ki želi zapustiti klub, ne soočajo prvič. Pred njim je v želji, da bi se pridružil rivalu Chelseaju, podobno kot Harry Kane storil tudi Luka Modrić. "Predsednika sem spomnil na ustni dogovor, ki sva ga dosegla v Dubrovniku, ko sem se s Tottenhamom dogovoril za podaljšanje pogodbe," je takrat za Sportske novosti povedal Modrić. "Takrat sem imel odkrit klepet z Levyjem. Če bi prišel večji klub s konkretno ponudbo, bi o njej razmislili in se dogovorili za najboljšo rešitev za vse vpletene. Zdaj se Levy ne želi pogovarjati z mano in rekel je, da ne morem zapustiti Spursov. Zagrozil mi je, da bom moral sedeti na klopi ali na tribuni, če ne sprejmem stališča kluba," je takrat povedal Hrvat, ki je šele leto pozneje zapustil London in okrepil Real Madrid.

Luka Modrić je eno leto pred odhodom v Real Madrid želel prestopiti v Chelsea.
Luka Modrić je eno leto pred odhodom v Real Madrid želel prestopiti v Chelsea. FOTO: AP

Tudi Gareth Bale je pred odhodom v Madrid grozil z neudeležbo na treningih, a si je na koncu premislil. Obema igralcema se je torej na koncu želja uresničila, ampak šele po tem, ko je Levy sprejel visoki ponudbi "kraljevega kluba". Bale je London celo zapustil s takrat rekordno odškodnino v svetovnem nogometu (101 milijonov evrov po navedbah Transfermarkta). Ravno ti prestopi so eden od razlogov, zakaj je predsednik Spursov v nogometnih krogih znan kot nepopustljiv pogajalec. Sir Alex Ferguson je pogajanja z Levyjem po tem, ko je leta 2008 v Manchester prestopil Bolgar Dimitar Berbatov, opisal kot "bolj boleča od moje operacije kolka".

Kljub Grealishu Manchester City ne popušča

The Athletic poroča, da viri znotraj kluba iz Manchestra govorijo o velikih okrepitvah. Ena od njih naj bi za enako vsoto, ki je Levy za Kana ni hotel plačati (okoli 117 milijonov evrov), v klub prišla v kratkem. Igralec Aston Ville, Jack Grealish, ki enako kot Kane za svoj sedanji klub igra od mladih nog, bo po poročanju otoških medijev v kratkem postal najdražji nakup v zgodovini Cityja. Finalisti lanske Lige prvakov se po navedbah ne nameravajo ustaviti zgolj pri Grealishu. A dejstvo je, da predsednik Aston Ville ni Daniel Levy, in očitno leta 2008 niso zadnjič nekoga v Manchestru boleli kolki po pogajanju z njim.

Jack Grealish naj bi v kratkem za rekordno vsoto okrepil Manchester City
Jack Grealish naj bi v kratkem za rekordno vsoto okrepil Manchester City FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
03. 08. 2021 21.02
+1
Prodati takoj dokler so kupci....napoli je naredil isto napako s kulibaliyem....ponujali so 100M....sedaj je pa za 20M....pa kdo je tu nor....
turojen
03. 08. 2021 19.48
+6
Zakaj bi zadrževal igralca, če noče več igrati
HALAcR7
03. 08. 2021 20.01
+0
Kot messija v barci,,kjer je samo še igral zaradi 155milijonov
stoj?kov
03. 08. 2021 20.43
+1
kebbab
03. 08. 2021 21.01
+0
Vzet plačo zaradi kršitev pogodbenih obveznost pa bo takoj začel trenirat.
Vladimir.Krutov
03. 08. 2021 19.27
+2
Kane bo dosegel svoje...lahko samo trenira in kaj si more levy....
mackon08
03. 08. 2021 18.24
-1
Ustni dogovor pa ja kar ni na papirju nima veljave.
bohinj je zakon
03. 08. 2021 18.16
-1
Naj mu zvišajo plačo........pa bo.