Nogomet

Kane o tekmi s Kolumbijo: Prišel je trenutek resnice

Moskva, 02. 07. 2018 09.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko so na zadnji tekmi skupinskega dela Angleži v okrnjeni postavi klonili proti Belgijcem, varovance Garetha Southgata čaka pomembna tekma osmine finala. Na klopi za rezervne igralce je ob porazu proti belgijski izbrani vrsti počival tudi prvi strelec Harry Kane. Slednji je prepričan, da se bo pravi značaj moštva pokazal šele na tekmi proti Kolumbiji.

Po polomiji na zadnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, ko je Anglija končala kot zadnja v skupini D, želijo Angleži v Rusiji popraviti vtis. V skupinskem delu so tako osvojili šest točk, vknjižili zmagi proti Tuniziji in Panami ter klonili na zadnji tekmi proti Belgiji (0:1).

Na tekmi s Panamo so Angleži kar šestkrat zatresli mrežo (6:1).
Na tekmi s Panamo so Angleži kar šestkrat zatresli mrežo (6:1). FOTO: AP

Slednjo je s klopi za rezervne igralce spremljal tudi, s petimi zadetki, trenutno najboljši strelec prvenstva, angleški kapetan Harry Kane, ki bi v boju za četrtfinalno vstopnico lahko odigral eno izmed ključnih vlog. "Prišel je trenutek resnice. Kolumbija je zahtevna ekipa, s številnimi odličnimi nogometaši. Na to se moramo pripraviti," je prepričan nogometaš londonskega Tottenhama, ki je sicer zelo zadovoljen z dosedanjimi predstavami reprezentance: "Za nami je odličen začetek, vendar pa je osmina finala povsem druga zgodba. Moramo se osredotočiti, da najdemo pot do zmage."

Na zadnji tekmi proti Belgiji se je na selektorja Garetha Southgata usul plaz kritik na račun menjav v ekipi, ki je tako kot nasprotnik nastopila brez glavnih akterjev. Kljub temu je Kane prepričan, da to ne bo vplivalo na vzdušje v ekipi. "Želimo biti še boljši, stopiti še nivo višje. V zadnjih dveh letih smo se dobro odrezali, razvili svoj način igre, kar je delovalo vse do sedaj. Zdaj se začne drugo poglavje. To je tisto, za kar smo delali in se trudili, se tehnično in taktično izpopolnjevali. Za velike igre," je zagotovil zbranim novinarjem.

"Želiš biti na igrišču, že zato, ker veš, da bodo prišle priložnosti," priznava Kane.
"Želiš biti na igrišču, že zato, ker veš, da bodo prišle priložnosti," priznava Kane. FOTO: AP

Vsekakor ne gre zanemariti pritiska pod kakršnim so se znašli Angleži ob velikih pričakovanjih otoške javnosti. "Pritisk bo tako nekoliko večji, vendar pa je prav,k da ohranimo to miselnost in ostanemo mirni tudi v takšnih situacijah. Upam, da se bomo dobro odrezali," je svoje želje izrazil Kane, ki od sebe pričakuje kar največ. Kot je povedal si želi mrežo zatresti prav na vsaki tekmi, nič drugače ne bo niti proti Kolumbiji.

"Veliko zaslugo temu pripisujem podajam, ki jih dobim s strani soigralcev. Trenutno mi gre v se po maslu. Prav zato se veselim vsake tekme. Čutiš, da boš dobil priložnosti in prav ta občutek ti pomaga, da je temu res tako," je povedal napadalec spursov in dodal: "Pripravljen sem na vse, najsi bo to enajstmetrovka ali karkoli drugega. Vadim v različnih situacijah, tako sem pripravljen na vse, kar pride."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.