Nogomet

Crouch v finalu stavi na Kana: Je igralec, ki zmore vse

London, 10. 07. 2021 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Harry Kane je v odlični formi in podobno velja tudi za angleško nogometno reprezentanco, ki se je prebila v finale letošnjega evropskega prvenstva. Veliko pohvalnih besed je na njegov račun in na račun njegovih soigralcev v dresih z državnim grbom izrekel nekdanji nogometaš Tottenhama in angleške reprezentance Peter Crouch, ki dobro ve, kako dolgo že navijači čakajo na odmevnejši rezultat.

Harry Kane je eden od glavnih angleških adutov v finalu Eura.
Harry Kane je eden od glavnih angleških adutov v finalu Eura. FOTO: AP

Harry Kane je bil v odlični formi že v zadnji sezoni v dresu Tottenhama, sedaj pa je tudi eden vodilnih igralcev v dresu z državnim grbom, ko si je Anglija zagotovila nastop v finalu Eura. "Gole dosega na vse mogoče načine, fantastično pa je, kako se pomakne nazaj in deli podaje – postal je ustvarjalec tudi za soigralce. Kanova sposobnost, da najde soigralca, je izjemna. Mislim, da je kandidat za zlati čevelj, njegova želja po golih je neizmerna," je navdušen Peter Crouch, tudi nekdanji nogometaš Tottenhama in angleške reprezentance.

Prav Kane je bil tisti, ki je na Wembleyju dosegel odločilni gol v podaljšku, angleška nogometna reprezentanca pa si je v polfinalu z zmago proti Danski (2:1) priigrala sploh prvi finale v zgodovini evropskih prvenstev. V boju za pokal se bodo v nedeljo pomerili z Italijo, ki je na drugi polfinalni tekmi po izvajanju enajstmetrovk izločila špansko izbrano vrsto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Crouch, ki je za Anglijo zbral 42 reprezentančnih nastopov, je poln hvale, kako igra angleška številka devet: "Ni omejitev, kaj lahko lahko stori ta fant. Igral sem z njim, ko je bil še mlad fant pri Tottenhamu, sam pa sem bil v prvem moštvu, in vedno je dosegal gole in bil spreten pred golom."

Crouch je navdušen nad tem, kar so storili njegovi rojaki na letošnjem EP, in pravi: "V trenutku bi dal vse reprezentančne nastope, da bi lahko igral s temi fanti. Morda se bo pokazalo, da so to najboljši igralci, ki smo jih kdaj koli imeli. To je res izjemen trenutek zanje in za državo."

Ob tem pa ni pozabil, kako dolgo že Angleži čakajo na odmevnejši rezultat na velikih tekmovanjih: "Ne verjamem, da so kje navijači, kakršni so naši, ki si tako močno želijo pokala. Spomnite se vseh prvenstev in in igralcev vse od leta 1966, ko smo ostajali praznih rok. Poznam ta razočaranja, saj sem bil tudi zraven. Sploh si ne morem predstavljati, kako bo videti, če se bo izšlo po naših željah."  

Slavje angleških navijačev po zgodovinski uvrstitvi v finale.
Slavje angleških navijačev po zgodovinski uvrstitvi v finale. FOTO: AP
Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brodarko
10. 07. 2021 10.31
+1
On ni Kan, on je Kane.
Definbahija
10. 07. 2021 09.20
+4
Jdt pa na Italijanske izkusnje in na 90 min bunkerja in en gol Italije
Uporabnik2066124
10. 07. 2021 09.19
+7
Igrata tudi finale Copa Amerike ( prvenstvo juzne Amerike ) Brazilija in Argentina pa tega niti ne omenjate pa gre za najvecji mozen derbi ali finale v nogometu
motorist_mb
10. 07. 2021 08.47
+5
Forza azurri!
hondoid
10. 07. 2021 09.43
+2
simc167
10. 07. 2021 08.44
+5
Anglezi prepotentni lahlo stavijo na sodnika.
sp9s
10. 07. 2021 08.45
-5
Italijani svetniki pa nimajo nikoli pomoc sodnika a ne?
1Drgregoryhouse
10. 07. 2021 10.08
Niti ne so jih sodniki večkrat zaje.. Kot pa za njih sodili