Nogomet

Kaos v AC Milanu: Boban in Maldini na izhodnih vratih, prihaja Rangnick?!

Milano, 02. 03. 2020 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V vrstah padlega velikana evropskega klubskega nogometa AC Milana že vrsto let vlada pravi kaos na vseh ravneh delovanja kluba. Tudi Zvonimir Boban in Paolo Maldini, legendarna nogometaša rdeče-črnih, ki sta pred letošnjo sezono zasedla vodilna položaja v športnem delu nekoč najboljšega evropskega nogometnega kolektiva, nista uspela obrniti rezultatske krivulje navzgor. Vse bolj se zdi, da se legendarni dvojec poslavlja.

Čeprav je pred začetkom sezone 2019/20 v vrstah 'Rossonerov' prišlo do korenitih sprememb v športnem delu kluba - pomembna položaja v upravi sta namreč zasedla legendarna člana nekoč velikega AC Milana Zvonimir Boban in Paolo Maldini -, s tem pa so se povečali tudi apetiti po vrnitvi na pota stare slave, je trenutno stanje v moštvu s San Sira vse prej kot rožnato.

Kot poročajo italijanski mediji, najpodrobneje pa kultna Gazzetta dello Sport, je v upravi kluba prišlo do hudih trenj med omenjenim dvojcem in glavnim operativcem Ivanom Gazidisom. Slednjemu naj bi šel v pošteno v nos nedavni Bobanov intervju v rožnatem športnem časniku, v katerem ni skoparil s kritikami na račun lastnikov AC Milana, korporacije Elliott, ki naj bi prav v sodelovanju z Gazidisom na položaj menedžerja angleškega tipa želeli pripeljati alfo in omego nemške zgodbe o uspehu RB Leipziga Ralpha Rangnicka.

Zvonimir Boban (levo) in Paolo Maldini (desno) se poslavljata, Zlatan Ibrahimović (v sredini) pa očitno še ostaja na San Siru.
Zvonimir Boban (levo) in Paolo Maldini (desno) se poslavljata, Zlatan Ibrahimović (v sredini) pa očitno še ostaja na San Siru. FOTO: AP

Igrice, ki škodijo ugledu kluba
"Odkar sva s Paolom (Maldinijem, op. p.) lani poleti prevzela odgovornost za vodenje športnega ustroja kluba, nam ne dopustijo (lastniki in Gazidis, op. p.), da udejanjiva svoje zamisli. Očitno se v ozadju že odvijajo čudne igrice, ki zgolj škodijo razvoju kluba," je med drugim dejal razočarani Boban, ki se po navedbah novinarja italijanskega Sky Sportsa Fabrizia Romana že pripravlja za odhod s San Sira.

Podobna usoda čaka tudi Paola Maldinija, klub pa, kot že rečeno. intenzivno dela na čimprejšnjem prihodu Rangnicka, ki bo po novem sam skrbel za športni del delovanja nekoč velikana evropskega klubskega nogometa.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

retropil
03. 03. 2020 09.37
+2
ne vem kaj je tu kaotičnega. klub je firma in v firmi se ob nesoglasjih v vodstvu pač določene zamenja. sicer sem sam mnenja, da sta boban in maldini naredila več dobrega v klubu kot blefer gazidis, ampak tudi janša bo spet predsednik vlade, pa samo serje že 30 let po državi.
graf
03. 03. 2020 08.23
+6
proti cosa nostri je težko scat ...
Malo_sutra
03. 03. 2020 08.16
+0
Haha “legendi” sta probala narediti veliki Milan z mladim Ibrom in z vecino neznanimi imeni. Nimata si kaj za ocitati haha. Forza Inter.
grozjak
03. 03. 2020 07.09
+0
Italija pač......