Nogomet

Kaos v Barci: predsednik s pomočjo PR–službe nad lastne igralce, celo Messija in njegovo ženo

Barcelona, 18. 02. 2020 17.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Stanje v Barceloni pred nadaljevanjem sezone v Ligi prvakov ni nič kaj rožnato. Nepriljubljenega Ernesta Valverdeja je na klopi zamenjal Quique Setien, ki pa rezultatske krivulje za zdaj ni pretirano dvignil. Blaugrana je ob kopici poškodovanih pred kratkim izpadla iz kraljevega pokala, v prvenstvu pa v hrbet gleda madridskemu Realu. A vse to je le kaplja v morje v primerjavi s škandalom, ki ga je zakuhal predsednik kluba Josep Maria Bartomeu.

Josep Maria Bartomeu ima vse manj podpornikov. Navijači Barcelone na družbenih omrežjih vse pogosteje zahtevajo njegov odstop.
Josep Maria Bartomeu ima vse manj podpornikov. Navijači Barcelone na družbenih omrežjih vse pogosteje zahtevajo njegov odstop. FOTO: AP

Pred dnevi je v medije pricurljala informacija, da je Barcelona na čelu s predsednikom Josepom Mario Bartomeuom najela posebno agencijo za odnose z javnostmi, ki je skušala na družbenih omrežjih, kot sta Twitter in Facebook, izboljšati ugled kluba in njegovih vodilnih mož. Pri tem naj bi šla celo tako daleč, da so tovrstni profili kritizirali igralce kluba, vključno z nepogrešljivim Lionelom Messijem, ki pa še zdaleč ni bil edini. Na udaru so bili tudi nekdanji predsednik katalonske vlade Carles Puidgemont, klubski legendi Pep Guardiola in Xavi, prva izbira na poziciji centralnega branilca Gerard Pique in – verjeli ali ne – celo žena argentinskega kapetana Antonela Roccuzzo.

Novico je prvi objavil madridski radio Cadena SER, ki je zapisal, da je Barcelona podjetju I3 Ventures v ta namen nakazala okrogel milijon evrov. Šlo naj bi za šest nakazil v vrednosti do 200 tisoč evrov. Podjetje je v zameno za plačilo upravljalo s številnimi profili, katerih glavnih cilj je bil povrnitev ugleda predsednika Bartomeuja in hkrati diskreditiranje njegovih ‘nasprotnikov’. 

Bartomeu napoveduje uporabo vseh pravnih sredstev
Da so se iz tabora Barce odzvali na očitke, ni bilo treba čakati dolgo. "Kar se tiče družbenih omrežjih, bi rad povedal, da naj bo jasno poslovnim partnerjem in celemu svetu: Barca nikoli ni kontaktirala nobenega podjetja, da bi diskreditirala kogar koli, niti nogometaša, niti nekdanjega nogometaša, niti politika, niti predsednika, niti nekdanjega predsednika. To ni res in poslužili se bomo vseh možnih pravnih sredstev zoper tistih, ki nas obtožujejo takšnih praks," je na torkovi uradni novinarski konferenci poudaril v zadnjem času sila nepriljubljeni Bartomeu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bartomeu si bo skušal karseda hitro povrniti izgubljeni ugled, saj se nove predsedniške volitve pri Barceloni nezadržno bližajo. Predvidoma bodo na sporedu prihodnje leto.

Cadena SER je sicer že pred tem objavila 36-stranski dosje, ki potrjuje, da je najeto podjetje dejansko upravljalo z nekaterimi profili na družbenih omrežjih. Sodelovanja z I3 Ventures sicer Bartomeu ni zanikal. Dejal je, da so dogovor sklenili z namenom zbiranja podatkov in spremljanja aktivnosti navijačev na družbenih omrežjih. Ob tem je zanimivo tudi, da se je kmalu po objavi zbranih dokazov sesula spletna stran podjetja.

Kako se bo na vse skupaj odzval Messi?
Kot smo že omenili, je bil med omadeževanimi tudi Messi, ki je med navijači jasno bistveno bolj priljubljen od predsednika kluba. A Argentinec, ki se je pred dnevi zapletel v spor z nekdanjim soigralcem in trenutnim športnim direktorjem Barcelone Ericom Abidalom, zadeve za zdaj še ni komentiral. Kakorkoli, dvignjeni prah Barceloni zagotovo ne bo pomagal pri prepričevanju Argentinca, da še naprej ostane del katalonskega ponosa. Trenutna pogodba se Messiju sicer izteče poleti 2021, a naj bi imel v dogovoru zapisan tudi člen, po katerem lahko Camp Nou zapusti predčasno. 

Črni oblaki nad Camp Nouom
Težave in ostala nestrinjanja pri Barceloni imajo v tej sezoni že zelo dolgo brado. Navijači so v en glas mesece nasprotovali delu Ernesta Valverdeja, ki ga je naposled le zamenjal Quique Setien. A nekdanji trener Betisa rezultatske krivulje za zdaj ni dvignil. Odkar se je 13. januarja usedel na klop Kataloncev, je med drugim doživel nepričakovan izpad iz kraljevega pokala, kjer je Blaugrano izločil Athletic Bilbao. Tudi prejšnji januarski prestopni rok je bil za Barco vse prej kot uspešen, saj ji ni uspelo pripeljati zamenjave v konici napada za poškodovanega Luisa Suareza. Za nameček bosta dlje časa odsotna tudi Ousmane Dembele – Francoz je že končal sezono – in Jordi Alba, ki je poškodbo staknil v soboto proti Getafeju. 

Presenetljiva okrepitev
Ker Barceloni januarja ni uspelo pripeljati novega napadalca, ji je vodstvo La Lige dalo posebno dovoljenje, da lahko nakupuje tudi zunaj prestopnega roka, a le igralce, ki že nastopajo v Španiji. Najprej so se na Camp Nouu zanimali za Brazilca Williana Joseja, ki pa ga Real Sociedad ni želel prodati. Aktualni španski prvaki so svoje lovke zdaj vrgli na Danca Martina Braithwaiteja, ki nastopa za Leganes. Dogovor med obema stranema naj bi kmalu postal uraden. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
V torek, 25. februarja, boste lahko prvo tekmo osmine finala Lige prvakov med Napolijem in Barcelono v živo spremljali na Kanalu A in VOYO.

Barcelona pa kljub vsem nevšečnostim še vedno lahko upa na dve glavni lovoriki – Ligo prvakov in špansko prvenstvo. V najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju jo v osmini finala čaka v zadnjem času vse bolj razpoloženi Napoli, v La Ligi pa ima Barcelona po nedavnem remiju belega baleta za Real Madridom zgolj točko zaostanka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (104)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
19. 02. 2020 17.20
+3
Haha Barca ima prestopni rok celo leto.res zanimivo.
peresni
19. 02. 2020 11.13
+1
Čas je, da za zaključek kariere gledamo boga nogometa v kakšni njemu primerni sredini, kjer bo lahko karieri primerno epsko končal kariero!!
09ZarMan10
19. 02. 2020 09.23
+8
Navijači in privrženci kluba, katerih predsednik je F. Perez, po mojem skromnem mnenju nimajo pravice soditi vodstvo kateregakoli svetovnega kluba. Po sistemu, dajte najprej "pomesti" v svojem klubu pred svojim pragom... Za zaprtimi vrati vsakega velikega kluba se dogajajo grde in umazane politične igrice. Kjer je denar, so tudi "voluharji".
Maxx365
19. 02. 2020 10.21
+4
Se popolnoma strinjam z napisanim. Žal enim trdovratnim hejterjem tega ne boš dopovedal, samo preberi si nebuloze, ki jih stresa Crreal že dva dni pod tem člankom. In tako je pod vsakim člankom o Barci.
Lessihinav?ek
19. 02. 2020 08.42
-12
Kašen klub je to,zdajšni predsednik krade igralce,dela probleme svojima.prejšnji v zaporu hallooo v zaporu predsednik kluba barcelona.najbolj hinavski klub.o tem je že govoril ibra v knjigi in eto v eni odaji.to hinavščino prenaša pep od bayerna v city in naprej....ljigavci
DR.Fejsbuk
19. 02. 2020 08.23
-5
09ZarMan10
19. 02. 2020 08.17
+5
Barca je institucija, ki bo odšla iz te situacije s praskami, vendar močnejša kot kadarkoli...
Lessihinav?ek
19. 02. 2020 10.12
-6
Nekateri v zapor,drugi v drugi klub,ostali v segundo
samomojemnenje
18. 02. 2020 21.59
+2
Belčki bi se še hudiču zapisali, samo da bi lahko premagali Barco. In kako se vžigajo. Barca je ži bila v krizi in prišla ven kot zmagovalka. Tudi tokrat bo. Ko bo menjan predsednik in pomlajena ekipa. In mi bomo z Barco tudi v bodoče.
Lessihinav?ek
19. 02. 2020 10.13
-8
V čem vas rabimo premagat.če smo v vsem boljši.najboljši Real madrid
samomojemnenje
19. 02. 2020 14.29
+2
Boljši ste v prikrivanju nečednih poslov. Ampak enkrat bo tudi Perez razkrinkan.
usi1
19. 02. 2020 14.55
Ka pa mislis
18. 02. 2020 21.36
+5
general franco je kriv 100%
ehjaehja
18. 02. 2020 20.59
-11
in od zdaj naprej nimaste pravice govoriti o Francu sodnikih itd. Poglejte kakšne turške nadaljevanke se dogajajo v vašem klubu:) hud udarec in velika sramota. Real izgleda gospodski klub proti tako umazanih igricah kluba barcelone .
Maxx365
18. 02. 2020 21.49
+16
Ne vem, zakaj bi to kar se dogaja znotraj Barce imelo kakršnekoli zveze s časi Franca in sojenjem v preteklih letih. S tem dogajanjem škodi Barca samo sebi, za Franca in sodnike pa itak vemo.
krnekilojz
19. 02. 2020 07.02
+8
tale zapirač je kot jj! laže, zavaja, krade itd...
Janezcesnik
19. 02. 2020 07.18
+5
Janezcesnik
19. 02. 2020 07.21
+5
olimpija007
18. 02. 2020 20.57
+12
Laporte edini pravi za mesto predsednika.
ehjaehja
18. 02. 2020 20.49
-5
no to pa je žalostno in sramotno in nedopustno. Izgleda da bo barca res razpadla kot Grčija nekoč. To so dosti večje težave kot pa bilo kakšen poraz ali slaba forma. Po drugi strani pa spet ali ni to isti predsednik ki kupuje organe na črnem trgu in je povezan z mutnimi posli? tako da ja... zdej igralcem nič ne zamerit če bodo kar protestno izgubljali kakšne tekme ali celo odšli po koncu sezone imajo vso pravico po takšnemu skorumpiranu vodstvu.
Maxx365
18. 02. 2020 21.45
+12
Zastonj se veseliš, da bo Barca razpadla in nič ne bodo igralci zapuščali klub. Drži pa, da je takšno dogajanje sramotno za en resen klub, kar pa v celoti gre na dušo Bartomeu, ki se je očitno šel umazane igrice pred rednimi volitvami, ki bodo drugo leto. Če se izkaže, da je ta blamaža res njegovo maslo, ne bodo nič igralci zapuščali klub, ker s tem nimajo nič, ampak bo prišlo do predčasnih volitev za novo klubsko upravo, kar je že zahteva upravnega odbora kluba. Je pa res da vse to dogajanje negativno vpliva na klimo v klubu in na igralce in samo vprašanje je, kako se bo odražalo na igri v naslednjih tekmah.
mmickica
18. 02. 2020 20.48
+10
Katalonci, navajeni demonstracij v zadnjem casu, bi lahko malo teh vescin uporabili tudi pred Camp Nouom in dosegli odstop te skodljive Bartomeujeve druscine in predcasne volitve.
DeBill
18. 02. 2020 20.40
+3
bosta leo in cr skupaj v juvetu, hehehe. pa še kdo iz barce. bog pomagaj potem barceloni (pa tudi realu in ostalim)
Anticripstoned
18. 02. 2020 20.38
-4
Kollerik
18. 02. 2020 20.40
-5
Lessihinav?ek
18. 02. 2020 19.52
-16
Najbolj umazana politika kluba,delajo se nedolžne,a največji hinavci..poštovanja do nobenega kluba,noben agent noben klub noče sodelovati z njim.hinavci teški,kao neke poslovilne tekme in brca ven.spomnimo se kako so hoteli ukrasti veratija in potem je bogati šejk izplačal Neymarja.potem grizmana.....samo ajax hinavski sodeluje z njim in jim prodaja precenjene igralce za ogromno vsoto denarja
samomojemnenje
18. 02. 2020 20.06
+5
Kak se eni belčki vžigajo...Kljub temu, da Perez leze v rit šejku, bo Mbape vseeno zelo drag, če bo...
Štanjkol
18. 02. 2020 20.23
-1
Kopše in ti tu nekaj na pamet obtožuješ ker je nekje nekaj pisalo a kaj? V polzeli? Daj mulc ne ser..
Janezcesnik
18. 02. 2020 20.37
+0
Vidis da clovk zivi v lazi se kr misli da ronaldo spila za real...
samomojemnenje
18. 02. 2020 20.41
+2
Bi rekel Jezus: Bog odpusti jim, saj ne vedo kaj govorijo...
Chaparral M
18. 02. 2020 21.03
+0
Dej, ne mešaj teh dveh "športnikov" zraven ...
usi1
19. 02. 2020 14.57
KAR KOPUJE BARCA ,TOKOJ STEGNE LOVKE REAL, KDO JE BOLJ...........
Johnny_J
18. 02. 2020 19.48
+5
Ze od nekdaj so iskali nacine v madridu, kako premagati barco, ce nikakor ne gre na igriscu. Od sodisc, do razno raznih rumenih tiskov...v glavnem madrid ne pozna beseda sramota, to je dejstvo, vazen je samo cilj. Ampak v tem primeru, da se tega bizgeca spodrine iz polozaja, jih pa celo podpiram. Dejansko so tako neumni, da ne vedo, da s tem sebi v skledo pluvajo.
samomojemnenje
18. 02. 2020 20.39
+1
To počnejo že od nekdaj. In tudi Madrid ne pusti odcepitve katalonije, ker vedo da Katalonci in Baski še nekako držijo gor celotno Španijo. In potem tepejo stare mame, ki hočejo na volišče. Madrid je taka gnojnica , da te glava peče. Tudi pokal kralja so prestavili iz madrida, ker tam skoraj nikoli ni Reala. Ko je real zaradi prevelikega zapravljanja skoraj bankrotiral, je prodal stadion mestu Madrid, kar je bila samo fasada, da so dobili davkoplačevalski denar. In toliko igralcev, kot jih je Barca sama vzgojila, jih oni ne morejo še nadaljnih sto let.
Kollerik
18. 02. 2020 21.39
-2
Generacija56
18. 02. 2020 19.38
+16
Ko je nek klub na vrhu, gre še lahko le navzdol, če ima v vodstvu bedake. No, Barca je moj klub v Španiji, že desetletja in vem, da jo rušijo, znotraj in zunaj. Tega reveža so pripeljali neki tepci, kdo ve zakaj, a pojma nima. Gledam njegovo faco, njegov izbor igralcev in vidim, da je izgubljen... Bo pač potrebno preboleti preporod.
samomojemnenje
18. 02. 2020 19.55
+11
Bartolomeu je podaljšana roka prejšnjega predsednika Rosella, ki gnije v zaporu.
mmickica
18. 02. 2020 20.46
+1
Bolj zgleda kot podaljsana roka Pereza, kaksne neumosti pocne.
kebbab
18. 02. 2020 19.38
-4
Kar naj propadejo komaj čakam.
mackon08
18. 02. 2020 19.47
+6
samomojemnenje
18. 02. 2020 20.43
+2
Edino tako bi belčki lahko zmagovali, če bi Barca propadla...
Maxx365
19. 02. 2020 07.58
+2
Zaradi te afere pa klub res ne bo propadel, zastonj se veseliš. Kvečjemu bodo zamenjali upravo kluba s predsednikom na čelu, potem pa novim zmagam nasproti.
BitterTruth
18. 02. 2020 19.24
-7
ti spanci so res bumbarji, prwdsednik naj bi bil kriv za poraze ceprav imajo 500 miljonsko ekipo, kaj vec kot to naj model se naresi
samomojemnenje
18. 02. 2020 19.33
-9
Seštej vse nakupe Reala po 30 mil. in Hazarda za 100m in še druge cenejše nakupe, nato seštej vsoto za Dembeleja, Grizmanna in Coutinha in odštej 222m za Neymarja in prodajo Gomeza, Dinjeta, Mine, Todibooja, posojo Alenye, Coutinha, itd, pa boš dobil zanimive številke...
BitterTruth
18. 02. 2020 19.42
+2
ti sestevaj kar hoces realnost je da ne mores vesno zmagati plus to da res ampak res nikdar niso zadovoljni ce ni trojne krone
samomojemnenje
18. 02. 2020 19.53
-4
Ti si začel z denarjem. Vsak klub si želi zmagovati. Ampak ne more vedno. Tudi ne bi bilo zanimivo, če bi samo en klub bil vedno prvak. Ampak nekateri belčki samo neki natolcujete o 500m in o miliardi. Zato pravim seštejte in ne kar nekaj vehementno pisati brez argumentov. Tudi Real vsako sezono štarta z željami po trojni kroni. Zato pa je nogomet zanimiv, ker je raznolik.
laycan
18. 02. 2020 20.01
-2
88887
18. 02. 2020 20.06
+0
Vseeno je razmerje med nakupom in prodajo v prid Reala, tako da... ne vem kaj hočeš dokazati samomojemnenje?
samomojemnenje
18. 02. 2020 20.09
+0
Samo to, da nekateri belčki pišejo o miliardah, pa ne znajo računat.
samomojemnenje
18. 02. 2020 20.11
+2
Leycan, so Barcini ja, nisem vse našteval, kot tudi ne vseh realovih nakupov. Tudi pri Realu sem pozabil na Jovića in še koga.
88887
18. 02. 2020 20.11
+0
Hja, res je, da so v petih letih nakupli za 934 milijonov....torej zapravljajo kar veliko.
samomojemnenje
18. 02. 2020 20.16
+0
Kako si pa prišel do te cifre? Me res zanima...
88887
18. 02. 2020 20.30
+4
Griezmann 120m, De Jong 75m, Neto 26m, Firpo 18m, Emerson 12m, Cucurella 4m, Malcom 41m, Lenglet 35,90m, Arthur 31m, Vidal 18m, Coutinho 145m, Dembele 125m, Paulinho 40m, Semedo 35,70m, Deulofeu 12m, Mina 11,80m, Marlon 5m, Gomes 37m, Alcacer 30m, Umtiti 25m, Digne 16,50m, Cillesen 13m, Denis Suarez 3,25m, Arda Turan 34m, Vidal 17m. Sešteješ, dobiš 931,15m. Včasih smo temu rekli matematika, tako sem prišel do te cifre.
Kollerik
18. 02. 2020 20.34
-5
Lepo, da tako zavzeto spremljaš Realovo batino Barco.... in lepo, da imate rešpekt pred Blaugrano. Sicer se vam je po zelo dolgem času spet prikazala (trenutna) Marija v obliki težav Barce z poškodbami in neposrečenimi nakupi. Ker če bi bila Barca tako kot je treba, s Suarezom spredaj in še s kakšnim problemom manj, bi vaš Real spet zaostajal za -10 in še več. Tako pa vodi pred Barco kljub vsem njenim problemom za bedno točko....
88887
18. 02. 2020 20.39
+3
Ja, Kollerik. Spremljam tekme Barce. Ti vem, da ne gledaš tekem Reala in samo na pamet komentiraš. In ja, če nimam spoštovanja do tebe, ne pomeni, da ga nimam do Barce. Mislim, da tudi oni niso glih preveč ponosni na takšne navijače kot si ti. Uživaj!
Kollerik
18. 02. 2020 20.42
-1
Tvoje, zapiraćevo in cripsovo cviljenje o takšnih in drugačnih navijačih je domala identično. Popolnom pomanjkanje samorefleksija ali čista zloba? Ali samo zlobna zabitost?? Seveda so vam vsi drugi krivi za tvojo in še kakšno greznico. Uživaj!
88887
18. 02. 2020 20.48
+3
Mislim, da si ti komentiral moj post, tako da si kar ti prvi zacvilil.. ja, od tu naprej pa te pozdravljam od zgoraj navzdol.
samomojemnenje
18. 02. 2020 20.50
+1
Dobro si izračunal. Zdaj pa izračunaj koliko so dobili denarja od prodaje. Pa boš dobil manjšo cifro od miliarde, kot vedno samo pišete, da je Barca zapravila miliardo za nakupe. Če bi toliko kupili in nič prodali, bi UEFA že zdavnaj ukrepala.
Lessihinav?ek
18. 02. 2020 21.18
-5
Maxx365
18. 02. 2020 21.54
+1
fafajonka
18. 02. 2020 19.23
+14
Tuji mediji o tej novici pišejo že dva dni,.....toliko o ažurnosti 24ur.