Nogomet

Kaos v Münchnu: klubska uprava ostro nad medije, navijači ogorčeni

München, 20. 10. 2018 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na Säbener Strasse, kjer domuje velikan nemškega in evropskega klubskega nogometa münchenski Bayern, je po petkovi famozni tiskovni konferenci jasno, da so odnosi na relaciji vodstvo kluba – mediji na najnižji točki doslej. Slednji poudarjajo, da imajo pravico do kritičnega poročanja, medtem ko predsednik Uli Hoeness grozi s tožbami zoper nasprotno misleče.

Po suverenem vstopu v novo klubsko sezono pod vodstvom novega stratega Nika Kovača so bili mnogi prepričani, da se bodo nogometaši münchenskega Bayerna vnovič 'sprehodili' do nove domače prvenstvene zvezdice, ob tem pa skušali izpolniti tudi tiho željo svojega šefa stroke, da se prebijejo vse do velikega finala v elitni ligi prvakov.

Uvodnim sedmim zaporednim zmagam so sledile kriza in štiri tekme brez zmage. Najbolj je navijače bavarskega ponosa zabolel domači poraz proti Borussiji iz Mönchengladbacha, ki je na nabito polni Allianz Areni slavila s prepričljivih 3 : 0. Pritiski nemških medijev so vse večji in hujši, Kovača so nekajkrat že 'zamenjali', toda najvidnejši člani klubskega vodstva so se naposled le odločili reči 'bobu bob' in na famozni izredni tiskovni konferenci odločno podprli hrvaškega strokovnjaka.

Prvi mož bavarskega velikana Uli Hoeness v zadnjem obdobju nima razlogov za zadovoljstvo.
Prvi mož bavarskega velikana Uli Hoeness v zadnjem obdobju nima razlogov za zadovoljstvo. FOTO: AP
To, kar počnete, je sramotno
"Drži, da smo odigrali nekaj zelo dobrih tekem, a tudi slabih. Toda v nobenem trenutku nam ni prišla na misel zamenjava Nika Kovača. Če me spomin ne vara, ste bili ravno vi tisti, ki ste po dobrem startu v sezono v svojih člankih napovedovali nov Bayernov 'marš' do prvenstvene zvezdice brez prave konkurence. V klubu se zavedamo svojih pomanjkljivosti, ki jih ne mislimo deliti z javnostjo. Vedno bom ščitil naše nogometaše in strokovno vodstvo. Dovolj so samokritični in ne potrebujejo dodatne negativne energije od zunaj," je odločno in brez dlake na jeziku v zadnjem obdobju pogosto kritiziranemu Kovaču stopil v bran športni direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

Še bolj ostro in na trenutke jezno je pred predstavniki 'sedme sile' nastopil izvršni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge. "To, kar počnete v zadnjem času, ni podobno ničemur. Še pred tremi tedni ste poročali o tem, da tudi v letošnji sezoni ne bomo imeli prave konkurence, zdaj pa pišete o največji krizi v zgodovini kluba. Poglejte samo ostale države, kako člani kluba ščitijo svoje zaposlene. Mi ne bomo izjema in čvrsto stojimo za Nikom Kovačem in njegovim strokovnim vodstvom. Tiste, ki se služite z lažmi, bomo tožili," je nemško javnost šokiral Rummenigge. 

Niko Kovač (zaenkrat) ostaja čvrsto v Bayernovem sedlu.
Niko Kovač (zaenkrat) ostaja čvrsto v Bayernovem sedlu. FOTO: AP

Ne bomo trpeli takšnega odnosa
Na koncu pa je nekaj besed o trenutnem stanju spregovoril še predsednik Uli Hoeness"Ne morem verjeti, kako nizko ste se nekateri novinarji oziroma vaše medijske hiše pripravljeni/-e spustiti, da bi prodali kakšno izdajo vašega časnika več. Poročali ste o žvižgih našemu trenerju Kovaču na košarkarski tekmi Bayerna v evroligi, ki jih sploh ni bilo. Takšnega odnosa z vaše strani zagotovo ne bomo trpeli. Da ne govorim o sramotnih napadih na naše reprezentante in selektorja Joachima Löwa ... Res, neverjetno."   

Odziv medijev pričakovan: 'To je največji precedens brez primere'
Dan pozneje se je oglasila tudi večina tamkajšnjih medijev, ki je nastop vseh treh najvidnejših klubskih predstavnikov označila za sramotne in neprimerne. Še najdlje so šli pri portalu sport1.de, kjer so med drugim zapisali: "To, kar se je zgodilo 19. oktobra 2018, se v dolgoletni zgodovini Bayerna še ni zgodilo. Napad na medije, nekdanje igralce in trenerje kluba je največji precedens brez primere."

Oglasili pa so se tudi navijači kluba, ki so prek družbenih omrežij izrazili skrb nad trenutnim stanjem v moštvu in ravnanjem članov klubskega vodstva, ki po njihovem mnenju ne ustreza ugledu in veličini kluba s Säbener Strasse.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brodarko
20. 10. 2018 14.17
+3
Avtorja zapiska sprašujem... Koliko je "še enkrat več" ? Hvala
dr.Megla
20. 10. 2018 12.17
+9
Našega Mijatoviča naj še zaposlijo, bodo drugo leto ziher v 2 ligi. . .
anakondabox
20. 10. 2018 11.47
-5
Dobro bi bilo, da so tudi naši mediji na strani klubov, selektorjev in trenerjev. Kakor hitro zgubijo, že se zlije gnojnica po njih. Nemci imajo … in hrbtenico, da protestirajo : 'Vedno bomo ščitili naše nogometaše in strokovno vodstvo'. Pri nas pa velja polpretekli slogan: 'Kdor ni z nami, je proti nam!' #režim
RUBEŽ
20. 10. 2018 11.42
+20
Čeprav sem navijač Bayerna, se strinjam z mediji.To kar se dogaja zdaj v Bayernu, ni podobno ničemur. Kovać vsekakor NI trener za Bayern. To je jasno. In prej bo " vlada Bayerna " to spoznala, bolje bo. Tudi finance bo treba " odpreti " in kupiti kakšnega konkretnega igralca, če hočejo še kdaj osvojiti CL. Eno je Bundesliga, drugo CL. In problem Bayerna je predolga vladavina v Nemčiji. Ker je bilo premalo dobrih oziroma močnih tekem, zato tudi ekipa ni bila pripravljena za CL. Prej ko to spoznajo, bolje bo. In moje skromno mnenje je, da MORA BITI TRENER BAYERNA NEMEC. Pa ne mi zdaj govorit da je Kovać Nemec. Premalo je če se tam samo rodiš, imaš pa balkansko miselnost.