Nogomet

Kaos v Schalkeju se nadaljuje: Wagner že bivši, Kabak bi lahko dolgo počival

Gelschenkirchen, 27. 09. 2020 13.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški Schalke se je v lanski sezoni do premora zaradi koronavirusa boril za evropska mesta, nato pa je sledil nepričakovan padec v formi in moštvo iz Gelschenkirchna je zaključilo kot 12. V nič boljši formi pa ni niti v aktualni sezoni. Po dveh tekmah, dveh porazih in kar 11 prejetih zadetkih se je moral posloviti trener David Wagner, veliko sramoto pa si je proti Werderju iz Bremna privoščil Ozan Kabak, ki je pljunil enega od nasprotnih nogometašev. Kakšna kazen ga čaka, še ni jasno.

David Wagner ni več trener Schalkeja.
David Wagner ni več trener Schalkeja. FOTO: AP

Nogometaši Schalkeja so v prvem krogu nove sezone nemškega prvenstva na Allianz Areni prejeli "paket" osmih zadetkov s strani Bayerna, nič kaj boljše pa jim ni šlo to soboto, ko so doma priznali premoč Werderju iz Bremna. Bilo je 1:3. Da se bo o tekmi še dolgo govorilo, pa je poskrbel domači branilec Ozan Kabak, ki je v prvem polčasu ob izidu 0:1 poskrbel za nešportno potezo, zaradi katere bi lahko dobil kar nekaj tekem prepovedi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najprej je ostro podrl gostujočega levega bočnega branilca Ludwiga Augustinssona, po katerem pa je nasprotnika, kot je jasno razvidno s počasnega posnetka, še nalašč pljunil. Sodniški ekipi je sicer poteza 20-letnika ušla, a Kabak kljub temu srečanja ni zaključil na igrišču. V 58. minuti je dobil prvi, v 84. minuti pa še drugi rumeni karton, po katerem je moral predčasno pod prho. 

Nadarjeni centralni branilec se je sicer za svojo potezo po tekmi opravičil. Na Twitterju je zapisal, da Augustinssona ni nameraval pljuniti in da je televizijska kamera ponudila zavajajoč kot dogajanja. Ali je govoril resnico, pa presodite sami. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V nedeljskih dopoldanskih urah je drugi zaporedni poraz odnesel še trenerja Davida Wagnerja. Najverjetneje ga bo nadomestil izkušeni Belgijec Marc Wilmots

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.