Nogomet

Kapetan zapušča Old Trafford?!

Manchester, 01. 03. 2019 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav jih ta konec tedna v angleškem državnem prvenstvu čaka domač obračun s Southamptonom, so vse misli nogometašev Manchester Uniteda že usmerjene v povratni obračun osmine finala elitne lige prvakov s PSG-jem, ko bodo varovanci (začasnega) trenerja Oleja Gunnarja Solskjaera sredi prihodnjega tedna na Parku princev lovili dva zadetka zaostanka s prve tekme.

Norveški strokovnjak na klopi 'rdečih vragov' Ole Gunnar Solskjaer se je na tiskovni konferenci pred sobotnim ligaškim obračunom s Southamptonom med drugim dotaknil tudi vse bolj nedorečenega statusa dolgoletnega, še zadnjega člana šampionske zasedbe Manchester Uniteda izpred desetih let Antonia Valencie, ki se bo očitno kmalu poslovil od Old Trafforda.

"Antonio ima za seboj izjemno kariero v dresu Uniteda, s katerim je tudi veliko osvojil v zadnjem desetletju. Je eden tistih, ki je kljub rezultatskemu padcu kluba v zadnjih letih vztrajal v dresu njemu ljubljenega kluba, za kar mu bom večno hvaležen. Toda nisem ravno prepričan, da bo upravno odbor izkoristil možnost podaljšanja pogodbe z Antoniem še za naslednjo sezono," je bil več kot jasen Solskjaer, nekoč tudi sam izjemno pomemben člen težko ponovljive generacije zmagovalcev Sira Alexa Fergusona s konca 90. let prejšnjega stoletja. 

Dolgoletni nogometaš, v zadnjih sezonah pa tudi kapetan Manchester Uniteda Antonio Valencia, je po besedah (začasnega) trenerja 'rdečih vragov' na izhodnih vratih Old Trafforda.
Dolgoletni nogometaš, v zadnjih sezonah pa tudi kapetan Manchester Uniteda Antonio Valencia, je po besedah (začasnega) trenerja 'rdečih vragov' na izhodnih vratih Old Trafforda. FOTO: AP

Valencia je na kultni Old Trafford prispel poleti daljnega leta 2009 iz Wigana, kar ga z naskokom uvršča v sam vrh nogometašev z najdaljšim stažem v slačilnici nekdanjih evropskih klubskih prvakov. 33-letnemu Ekvadorcu pogodba s klubom poteče po koncu letošnje sezone z možnostjo podaljšanja za še eno dodatno, kar pa je težko pričakovati; čeprav bi bil na večji izgubi United, ki bi tako ostal brez odškodnine, Valenica pa bi odšel kot prost nogometaš. 

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
02. 03. 2019 12.28
+3
kam gre a k juventusu haha
maparcepel
01. 03. 2019 19.47
+2
konca 90ih let? a ste na glavo padli
FCM2
01. 03. 2019 15.24
+4
Ce bi bil to Real, bi vsi tulili, da se to ne pocne takim "legendam" kluba... Ampak realnost je taka, da vsi igrajo za denar...
Fuzbaler
01. 03. 2019 20.42
+8
Nevem ce se bo Valencia v zgodovino kluba vpisal kot neka legenda.
SAF1
02. 03. 2019 14.39
+1
SAF1
01. 03. 2019 15.10
+15
Antonio Valencia je bil zelo dober nogometaš, ampak zadnje čase, res ni bil ne vem kaj :/ . Drugače pa težka za mufc proti PSG, lahko da bo remi to tekmo, ampak enostavno to sezono ne vidim napredovanja v LP :(