Nogomet

Kapetan zmajev pred tekmo s Koprom: Želimo dokazati, da smo boljši od njih

Ljubljana, 26. 10. 2021 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
3

Nogometaše Olimpije, ki branijo laskavo lovoriko, čaka obračun četrtfinala slovenskega pokala proti Kopru. Ta je v prvenstvu še naprej vodilen, a je moral pred dnevi na Bonifiki priznati premoč prav zmajem (1:0). Pred srečanjem v Stožicah – vrata stadiona bodo zaradi brezplačnega vstopa na stežaj odprta – je svoja pričakovanja podal kapetan zeleno-belih, Timi Max Elšnik.

Timi Max Elšnik
Timi Max Elšnik FOTO: Damjan Žibert

Zmaji so aktualni pokalni zmagovalci Slovenije in bodo torej letos branili naslov pokalnega prvaka. 

Novi predsednik Olimpije, Adam Delius, ki je nasledil Milana Mandarića, je ob uradnem prevzemu kluba napovedal, da bo pokalna tekma s Koprom za vse navijače Olimpije brezplačna, in svojo obljubo je tudi uresničil.

V lanski sezoni so jim na poti do lovorike stali Brežice, Nafta, Domžale in na koncu še Celje. V aktualni sezoni je format tekmovanja nekoliko spremenjen, saj sodeluje manj moštev kot sicer. V tekmovanje so vključeni vsi prvoligaši iz lanske sezone in prvouvrščeni ekipi iz druge lige. Olimpija svojo pot začenja v četrtfinalu. Sistem pokalnega tekmovanja bo tudi letos enokrožen, torej o potniku v naslednji krog odloča ena tekma. Koprčani so si morali nastop v četrtfinalu pokala priboriti proti Aluminiju. V Kidričevem jim je uspelo izvesti preobrat in slavili so z rezultatom 1:2. Koper se je z Olimpijo  v prvenstvu pomeril že v soboto, ko so zmaji z izjemnim golom Almedina Ziljkića zmagali z 0:1. "Na prvenstveni tekmi je Koper potrdil, da je kvalitetna ekipa s kakovostnimi igralci. Niso kar tako na prvem mestu, temveč so si vrh lestvice zaslužili. Bilo je težko srečanje, sploh ker je bilo v gosteh. V domačem obračunu smo izgubili in nismo si smeli privoščiti enakih napak. Na koncu nam je uspelo iztržiti tri točke. V sredo prihajajo v Ljubljano in imeti moramo enak pristop, kot smo ga imeli na ligaškem srečanju. Zmaga pomeni napredovanje v naslednji krog in to je naš cilj," je pred četrtfinalom v Stožicah dejal kapetan Olimpije, Timi Max Elšnik.

Košarkarji in nogometaši Olimpije z roko v roki.
Košarkarji in nogometaši Olimpije z roko v roki. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Novopečeni slovenski reprezentant v izjavi za uradno klubsko spletno stran še pravi, da so zmaji zelo motivirani in si želijo dokazati, da so boljše moštvo od Koprčanov. "Glede pristopa ne bo problema. Oni bodo seveda še bolj motivirani, da nam vrnejo za poraz v ligi, mi pa si želimo dokazati, da sobotna zmaga ni bila slučaj, ampak da smo boljša ekipa."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uros Mlinar
26. 10. 2021 18.29
-2
Gozdni joza
26. 10. 2021 16.48
+0
stavim da bodo zma(ne)gal
bob75
26. 10. 2021 17.08
+2