NOGOMET

Karanović: Zgodil se je nerazumljiv padec, popotnica v Helsinke je slaba

Maribor, 05.08.2022, 10:10 | Posodobljeno pred 35 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa so Mariborčani doživeli hladen tuš pred svojimi navijači v Ljudskem vrtu. Po dobrem prvem polčasu so popustili v drugem in helsinški HKJ se domov vrača z zmago (0:2). Trener vijoličnih Radovan Karanović je še vedno optimist pred povratno tekmo, nihanja v igri pa so po njegovem tudi posledica pomanjkanja kilometrine pri mladih igralcih.

Mariborčane čaka zelo, zelo zahtevna naloga, če se želijo prebiti v četrti krog kvalifikacij za Ligo Evropa po porazu na prvi tekmi proti HJK-ju iz Helsinkov. Nezadovoljni so bili tudi navijači na tribunah Ljudskega vrta, podobno je bil z razpletom razočaran trener Radovan Karanović: "Iz tekme pod nadzorom se je zgodil nerazumljiv padec. Po zelo dobrem prvem smo v drugem polčasu po dobljenem zadetku počeli, kar v določenih trenutkih nismo bili dogovorjeni. Prepočasi smo se odzivali v dvobojih, s tem pa dovolili nasprotniku, da je zadel še drugič. Popotnica v Helsinke je slaba, a se ne bomo predali. Na povratni tekmi bomo skušali obrniti situacijo v drugo smer, boj še ni odločen." 

PREBERI ŠE
Maribor je v hudih škripcih: po prvem dejanju Finci vodijo z 2:0

Seveda je bilo veliko pričakovanj glede apetitov Maribora v boju za Ligo Evropa, tudi ker je bilo videti, da je na papirju štajerska zasedba favorit v tem dvoboju, kajti HKJ je izpadel proti Viktorii Plzen (na dveh tekmah je bil izid 7:0). Sedaj je situacija drugačna, finski prvak je pred povratno tekmo v Helsinkih favorit. Skupna zmaga prinaša nadaljevanje evropske zgodbe, medtem ko poraženca čaka boj v play-offu Konferenčne lige, kar je zadnja možnost za evropsko jesen. Tam poraženca čaka boljši iz dvoboja med Šahtjorjem iz Soligorska in romunskim Clujem, na prvi tekmi sta se moštvi razšli z remijem (0:0).

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"V drugem polčasu smo preveč zapletali, nismo imeli konkretnosti v dvobojih. Tekmeci so s hitrim obračanjem strani prišli do obetavnih situacij, izkoristili so ponujen prostor in zadeli dvakrat, kar je psihološko vplivalo na našo ekipo in na nadaljnji potek tekme. Pričakoval sem celo bolj dinamičnega nasprotnika. Kar smo delali v prvem polčasu, je bilo dobro. Če pa dobiš gol takoj v nadaljevanju tekme, pride, razumljivo, do določenih težav v igri," je na novinarski konferenci dejal domači trener.

"Precej mladih igralcev je brez evropskih izkušenj in očitno je to vplivalo na podobo v nadaljevanju tekme. Pri obeh prejetih zadetkih se nismo odzvali dobro, naivno smo izpadli. Prvi gol je večji del ekipe, v kateri je ogromno igralcev brez kilometrine v tovrstnih dvobojih, presekal. Po tem šoku se nismo pobrali. Breme je po spremembah, ki so se zgodile v moštvu, padlo na več mlajših igralcev, od tod tudi več nihanj v igri," je vzroke za padec igre v drugem polčasu pojasnil Karanović.

"Od tega trenutka se moramo usmeriti k nedelji, treba je strniti vrste, odigrati neprimerno boljše kot v zadnjem obdobju in se na takšen način opravičiti navijačem. Imamo težave v igri, tega se zavedamo. Manjka nam tudi kanček sreče, da bi se dogodki zasukali v drugo smer. Težko se je sprijazniti s tem bolečim porazom, toda ostati moramo pozitivni in v oporo igralcem. Prišli smo v situacijo, ki ni najbolj spodbudna, a bomo naredili vse, da že proti Olimpiji obrnemo rezultatsko krivuljo spet navzgor. V garderobi ni slabega vzdušja, zgodilo se je, kar se je, toda zdaj moramo biti pozitivni. Igralcem moramo stati ob strani. Še vedno imamo možnosti za evropsko jesen. Če ne zdaj, pa na naslednjih dveh tekmah. Ničesar še nismo izgubili," je pred nadaljevanjem sezone dejal mariborski trener.

Maribor - HJK Helsinki
Maribor - HJK HelsinkiFOTO: Aljoša Kravanja

Maribor vs HJK Helsinki
Maribor vs HJK HelsinkiFOTO: Sofascore.com

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.