Nogomet

Karius zaradi napake na ogrevanju spet tarča posmeha: vratarju Liverpoola ovacije navijačev

Chester, 08. 07. 2018 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
2

Liverpoolov trener Jürgen Klopp je po sobotni prijateljski tekmi s Chesterjem dejal, da ga je novinec Naby Keita navdušil, a opozoril, da bo Fabinho, ki se je rdečim prav tako priključil v tem prestopnem roku, še potreboval nekaj časa, da se prilagodi na nov slog igre. A bolj kot o debitantih se je po tekmi govorilo o vratarju Lorisu Kariusu ...

Klopp (na fotografiji) se brez številnih članov prvega moštva že pripravlja na novo sezono.
Klopp (na fotografiji) se brez številnih članov prvega moštva že pripravlja na novo sezono. FOTO: AP

Liverpool je z visokih 7:0 odpravil nižjeligaški klub Chester, na prvem poletnem prijateljskem dvoboju pa je trener letošnjih finalistov Lige prvakov ponudil priložnost novincema v vrstah rdečih, vezistoma Fabinhu in Nabyju Keitaju. Bolj kot Fabinho, ki je začel tekmo, je Kloppa s svojim nastopom prepričal nekdanji član RB Leipziga, medtem ko bo po ocenah nemškega stratega Fabinho še potreboval nekaj časa za prilagoditev.

"Težko jima je. To lahko vidite. Vedno merimo srčni utrip, če pa ne govoriš jezika, potem ga imaš že pri številki 100, ko me samo poslušaš. Takšen je prvi teden. A vse je v redu," je bil kot vedno slikovit Klopp.

To ni bil dober polčas
"Za Fabinha danes ni bilo preveč lahko. Kot sem rekel, to ni bil dober polčas in nato ga je bilo težko najti v igri. Naby se je počutil veliko bolje v drugem polčasu. Tako je. Zavedamo se kakovosti. Ne preizkušamo teh fantov. Nekaj ostalih je prestalo preizkuse in mlajši fantje se na takšnih tekmah morajo izkazati, stoodstotno. Oni imajo gotovo še dve ali tri tekme, da to storijo, nato pa bomo videli," je nadaljeval Klopp.

Vratar Loris Karius (na fotografiji) bo očitno še naprej prvi vratar rdečih.
Vratar Loris Karius (na fotografiji) bo očitno še naprej prvi vratar rdečih. FOTO: AP

Keitaju po Kloppovih ocenah pomaga filozofiji njegovih prejšnjih klubov, ki naj bi bili podobni Liverpoolovi, Monaco pa da je s Fabinhom na čelu igral povsem drugače. Seveda so na Otoku bolj kot prve prijateljske tekme najmočnejših klubov trenutno v ospredju nastopi reprezentance Anglije, ki jo čaka polfinalna tekma s Hrvaško. Najbolj izpostavljen član Liverpoola v izbrani vrsti Garetha Southgata je vezist Jordan Henderson.

V ekipi potrebuješ tudi nekaj resnih ljudi
"Zaenkrat je odigral briljantno svetovno prvenstvo. Tako zrelo, pravi vodja v ekipi," je svojega klubskega kapetana pohvalil Klopp. "Lahko vidite, da je ta ekipa napadalno zares talentirana, v ekipi pa potrebuješ tudi nekaj resnih ljudi, da vse držijo skupaj in všeč mi je, kako to počne, obenem pa še vedno sodeluje v napadu. Uspelo mu je nekaj prekrasnih podaj, nadzira igro in res mi je všeč," je še dodal.

"Trent (Alexander-Arnold) je pred svetovnim prvenstvom odigral prvo tekmo za člansko izbrano vrsto in nato odigral še prvo tekmo svetovnega prvenstva. Jaz sem na to čakal 51 let, njemu pa je to uspelo že pri osemnajstih. Res mu je šlo dobro. Vesel sem za fante, a vesel sem tudi za Garetha, ker opravlja fantastično delo. Selektorja Anglije in Belgije (nekdanji trener Wigana in Evertona Roberto Martinez, op. a.) oba opravljata neverjeten posel. Všeč mi je."

Vrhunci tekme Chester Liverpool (strelci Wilson 37' in 45', Milner 48'/11-m, Sturridge 54' in 88', Kent 56' ter Ings 79'):

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med ogrevanjem je "blestel" Karius
V vrata Liverpoola se je prvič po finalni tekmi Lige prvakov v Kijevu, kjer je Liverpool izgubil obračun z madridskim Realom, vrnil nemški vratar Loris Karius. Navijači rdečih so mu namenili stoječe ovacije ob prihodu na zelenico, kjer je v 45 minutah tekme ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Se pa mu je na ogrevanju pripetila neljuba napaka, ki je malce spominjala na tisto iz Ukrajine, kjer je Karius "zakuhal" dva gola Karima Benzemaja in Garetha Bala. Že zdaj je jasno, da bo Nemec v prihajajoči sezoni ves čas pod drobnogledom, po zadnjih informacijah pa Liverpool na tržišču ne bo iskal okrepitev v golu, kjer bo do nadaljnjega prav Karius zadnja ovira za nasprotnike ... 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MKII
08. 07. 2018 21.32
+3
Redsi gremo po naslov letos. Premier League, UCL, pa še kaj ❤️
Johnny_J
08. 07. 2018 18.22
+1
Še vedno čuti posledice srečanja z ramosom hahaha. Po mojem bodo Liverpoolu samo še od daleč streljali na gol.