Nogomet

Griezmann 'ključ' do povratka Neymarja, Setien pa želi še Ruiza

Barcelona, 03. 04. 2020 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Že zdaj je jasno, da bo poletni prestopni rok nekaj posebnega, toda glavne vloge bodo verjetno igrali stari znanci. Eden takšnih je brazilski napadalec Paris Saint-Germaina Neymar Jr., čigar prihodnost je bila pod velikim vprašajem že lansko poletje, tokrat pa bi po mnenju nekaterih katalonskih medijev lahko pomembno vlogo odigral Francoz Antoine Griezmann.

Griezmann (na fotografiji) bi se lahko vrnil v domačo Francijo po kar 15 letih igranja v Španiji.
Griezmann (na fotografiji) bi se lahko vrnil v domačo Francijo po kar 15 letih igranja v Španiji. FOTO: AP

Katalonska športna dnevnika Mundo Deportivo in Sport sta se v svojih petkovih izdajah poigrala s podobo Barcelone v prihodnji sezoni, pred katero se zaradi aktualne krize sicer poraja še zelo veliko vprašanj. Eno glavnih je, kdaj (oziroma če sploh) se bo trenutna sezona končala in kdaj se bo naslednja začela, medtem ko je veliko nejasnosti tudi glede količine denarja, ki ga bodo imeli klubi na voljo za prestope.

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je že pred časom napovedal, da pričakuje številne menjave nogometašev, ena takšnih pa bi se lahko zgodila med Katalonci in Paris Saint-Germainom, kjer igra nekdanji član Barce Neymar Jr. Slednjega so minulo poletje neprestano povezovali s povratkom na Camp Nou, ki ga je tako presenetljivo zapustil leta 2017, tri leta kasneje pa bi lahko po njegovi poti šel tudi Antoine Griezmann.

Francoz se sklada z domnevnim načrtom PSG
"Griezmann je ključ za nakup Neymarja," so prepričani pri dnevniku Sport, kjer omenjajo načrte Paris Saint-Germaina, ki naj bi želeli podaljšati pogodbo s še enim velikim zvezdnikom kluba Kylianom Mbappejem in močno povečati število francoskih nogometašev. S tem projektom bi se seveda Griezmann, francoski reprezentant in nekdanji član Macona, Maconnaisa, Real Sociedada ter Atletico Madrida, seveda povsem skladal.

Martineza (v temnem dresu) so si lahko ogledniki Barcelone ogledali tudi na dveh medsebojnih tekmah skupinskega dela aktualne sezone Lige prvakov.
Martineza (v temnem dresu) so si lahko ogledniki Barcelone ogledali tudi na dveh medsebojnih tekmah skupinskega dela aktualne sezone Lige prvakov. FOTO: AP
Z 18 leti je Martinez kot član Racinga Avellanede tudi zavrnil ponudbo madridskega Reala, je za Mundo Deportivo povedal predsednik Racinga Victor Blanco. "Ko je bil pri mladincih in je imel 18 let, je rekel ne Madridu. Možje iz Reala so prišli ponj in ponudili odhod na posojo z možnostjo odkupa za veliko denarja. Kljub temu je zavrnil to možnost, saj je želel najprej uspeti z Racingom in šele nato oditi v tujino. In res je ostal. V glavi je imel jasne cilje," se je spominjal Blanco.

Drugi barcelonski športni časnik Mundo Deportivo je sicer še vedno prepričan, da je Interjev argentinski napadalec Lautaro Martinez še vedno "prioriteta" klubskega vodstva. Opravili so tudi intervju s trenerjem, ki ga je "odkril" ‒ Fabio Radaelli ocenjuje, da je Martinez "idealen napadalec" za sodelovanje s kapetanom Lionelom Messijem, saj da zelo spominja na Luisa Suareza, v njem pa je tudi nekaj Diega Milita in Juana Esnaiderja.

'Ruiza Barcelona želela že dvakrat'
Po poročanju časnika AS v klubu že več mesecev poteka tudi iskanje okrepitev na sredini igrišča, saj se zavedajo, da "primanjkuje teka", potrebna pa je tudi pomladitev kadra. Na vrhu seznama želja, sploh trenerja Quiqueja Setiena, ki je z njim sodeloval pri Real Betisu, je član Napolija Fabian Ruiz. Prav Napoli in Barcelona bi se morala v osmini finala Lige prvakov na povratni tekmi v Kataloniji še pomeriti, a je v športno dogajanje močno posegla širitev novega koronavirusa.

"Zrasel je v objemu Setiena, pod katerim se je izstrelil med zvezde, Kantabrijec pa bi bil zelo vesel nakupa igralca, ki ga je Barca že pred njegovim prihodom želela pripeljati dvakrat," poroča AS o nogometašu, ki je bil izbran za najboljšega igralca zadnjega evropskega prvenstva za nogometaše do 21 let. Ruiz je ravno v petek dopolnil 24 let, želeli pa naj bi si ga tudi v vrstah velikega tekmeca Barce Real Madrida.

Če povprečna starost vezne vrste, v kateri igrajo Sergio Busquets, Ivan Rakitić in Arturo Vidal, znaša 32 let (omenjeni so lani odigrali famozno povratno tekmo polfinala Lige prvakov proti Liverpoolu), bi s prihodom Ruiza ob Frenkieju de Jongu in Arthurju Melu to povprečje padlo na vsega 24 let. Še mlajša bi bila postava Kataloncev, če bi se namesto Ruiza odločili za enega največjih biserov francoskega nogometa Eduarda Camavingo (17 let/Rennes), medtem ko nekateri mediji omenjajo tudi Juventusovega Urugvajca Rodriga Bentancurja (22 let) in leto starejšega Italijana Nicoloja Barello (Inter).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
03. 04. 2020 18.23
+3
Griezmann ključ? Neymar in Antoine z Tradeom..menjata kluba??? Ni ne nogoče...sicer pa Barca ne potrebuje taksnih zvezd...za gretje klopce
AtleticoSLO
03. 04. 2020 18.22
-2
Griezmann ključ? Nrymst in Antoine z Tradeom..menjata kluba??? Ni ne nogoče...sicer pa Barca ne potrebuje taksnih zvezd...za gretje klopce
resnicaosvobaja
03. 04. 2020 18.16
+8
Za Neymarja še danes trdim, da je po nogometni vrednosti takoj za Messijem-edini. Da pa mu manjka zdrave pameti, je bilo videti že drugo leto pri Barceloni...če jih dobiš konstantno po nogah pri vsakem nepotrebnem mučenju in zadrževanju žoge, je pač enostavno ne mučiš več...Mogoče bi ga morala takrat dati na posojo v Italijo za mesec dni...
resnicaosvobaja
03. 04. 2020 18.10
+5
Danes Trend00 enostavno NE MOREŠ vedeti, kaj si kupil, pa ni treba gledati težjih tekem...Lautaro tudi zame ni igralec za Barcelono, tudi če bi še bil 40M. Sicer pa poglej zgodovino nakupov Reala , Barcelone, Manchester Uniteda... zadnjih 8 let....groza.... S tabo se ne morem strinjati glede izjave da " Arthur in De Jong zanesljivo nista nogometaša, ki bi znala žogo držati ..." sta zame solidna približka Inieste in Xavija , ampak za posest žoge je najbolj važna gibljivost ekipe...te pa ni in ko imaš na voljo stalno 3 možne oddaje žoge ni isto, kot če imaš le eno pa še tisto rizično...
Trend01
03. 04. 2020 17.51
+1
Lautaro NE bo odličen nakup. Bo dober, a ne odličen. Poglejte nekatere težje tekme. Juventus, Lazio, Napoli, Atalanta, spet Napoli, Barcelona... Na teh tekmah je Lautaro (glejte "heat map"), le redko kdaj igral kot klasičen CF. Kot je Suárez. Igra podobno kot Griezmann. Veliko teče, pomaga zvezni liniji in tudi obrambi. Neymar? Super igralec, a steklen. Jih poznamo. Ko je igral v Barceloni, se je še vračal v obrambo. V času igranja pri PSG, je na to seveda pozabil. Kako mislite, da bo potekala tekma, ko bodo ves čas predaj Neymar, Suárez, Messi. Arthur in De Jong zanesljivo nista nogometaša, ki bi znala žogo držati in držati. In, da bi imela 95% podaje. Pa oba igrata s podajami levo, desno in nazaj. Nazaj k Lautaru. Fant igra (glede gibanja na igrišču bolj ala SS ali AM). Pa absolutno je predrag. Se mi zdi. Ne pozabite - Barcelona išče klasičnega CFja.
Kollerik
03. 04. 2020 17.53
+3
Kollerik
03. 04. 2020 17.56
+1
Neymar in njegove skorajda konstantne poškodbe (pete, se mi zdi) lahko samo skrbijo bodočega kupca tega sicer najboljšega driblerja na svetu. Takoj, ko bo prišlo do resnejših tekem, ga bodo nasprotniki začeli nabijat tja v tisti "stekleni" predel in adijo Neymar v stilu Dembeleja. Zato upam, da bo vodstvo Barce toliko pri pamet, da se bo odločilo za kakšen "mlajši" nakup. Pa četudi Lautara!
Kollerik
03. 04. 2020 17.57
+5
samomojemnenje
03. 04. 2020 18.04
+2
Halland, ampak on želi v Real. To bo daleč najboljši nakup letos, če bo prišlo do njega.
Trend01
03. 04. 2020 18.53
+2
Kane, Werner, Mbappé, Icardi in verjetno konec. Aja, Luka Zahović! :-)
samomojemnenje
03. 04. 2020 20.13
+3
So odlični, res je. Sicer Kane malo muhast, Mbappe pa upam, da ne bo stopnjeval obnašanja, ki ga kaže zadnje čase. Je zadnji čas, da se oddalji od Neymarja. Icardi je dobro začel v PSG, pa sta se nato Neymar i Mbappe odločila, da mu več ne dajeta žog. Zakaj, ne vem. Sem gledal kar dosti tekem PSG. Če bi mene vprašali koga od teh, bi se odločil za Wernerja. Seveda še prej Mbappeja, ampak tudi on želi v Real, pa tudi barca ne bi moglaa zbrati denarja zanj. Werner je pa baje že z eno nogo v Liverpoolu.
CURVANORD Zanetti
03. 04. 2020 21.36
-3
Luka je poskodovan, drugace bi bil prva izbria
samomojemnenje
03. 04. 2020 21.45
+1
A se ne zanima Real za Luko Zahoviča? Zamenjava za Luko Jovića...
apodgra
04. 04. 2020 08.32
+1
Trend Samo poslati je treba tvoja opažanja na prvo mesto in rešitev za Barco je na dlani. Čudno ,da se tega ne morejo spomniti8 v sami ekipi, kako je treba sestaviti novico ekipo . Vse se pa res ne more kupiti in sprejeti. Nogomet se ne igra po filozofskih načelih in zamislih teoretikov. Še vedno je treba uporabljati noge in vse več svoje možgane.
resnicaosvobaja
03. 04. 2020 17.00
+15
Lautaro je zavrnil Real Madrid pri 18 letih, kar kaže, ne zaradi Reala, da ima fant nekaj v glavi in da ni le denar v igri. Na prste ene roke lahko naštejemo 18 letnike , ki so v prvi ekipi nekaj naredili z 18 leti. Če prestopiš v veliki klub in potem soglašaš za posojo je to zame zgrešeno.Če je igralec zanimiv v dosedanjem klubu, bo gotovo napredek igralca bolj transparenten in kontroliran, kot da po nepotrebnem menja okolje za isto raven
resnicaosvobaja
03. 04. 2020 16.47
+12
Ko Cripsi napiše "niso nek presezek vsaj tako zgledajo zadnji 2 sezoni v lalugi .. nemocno in obupano.. jaz nimam nič proti temu, ampak za -17 točk 2017/18.... -19 točk 2018/19 .... -2 točki sezone 2019/20.... potem imamo težavo, ker zmanjka pridevnikov v besedoslovju za Real...
cripstoned
03. 04. 2020 16.21
-23
v lanski in letosnji sezoni je njihov kljuc uspeha var in sodniska zveza...mocne okrepitve lahko pri barci pozabijo... vsaj dokler bo messi tam... vsakos ezono neka nova upanja in nakupi pitem pa polom na celi crti... ko odide uprava in stari macki messi suarez, pique, busqets, rakitic, alba...takrat se bo zacelo pri barci marsikaj odklepati... kar se tice igre in ekipe pa niso nek presezek vsaj tako zgledajo zadnji 2 sezoni v lalugi in zadnjih 5sezon v evropi... nemocno in obupano..
stoj?kov
03. 04. 2020 16.36
+20
bolanko natepava eno in isto pod vsak članek od fuzbala...pa poglejmo zadnje dve la lige,barca dvakrat prvak real dvakrat 3...matematika ti ne gre,Barca trojček 2015(če hočeš lahko razložim kaj je trojček,ker ga balet še nima)od sedmih zadnjih gostovanj na bernaLeo 6zmag!!! Barce...go sick help al pa dojemi da je to samo fuzbal,maš še druge stvari v življenju...
samomojemnenje
03. 04. 2020 18.00
+15
stojčkov...primat Cripsi živi v svojem svetu. Res je da Barca v zadnjih dveh letih ni igrala dobro, letos še slabše. In če je po njegovem Real tako močen in ah in oh, bi moral biti prvi z naskokom. Pa ni. Le zakaj? Kdo jim je kriv, da ne dosegajo golov, pa imajo zelo, zelo daljšo klop od Barce. In kar naenkrat je kriv VAR. In sodniška organizacija. In skorumpirana LaLiga. VAR je za vse enak. Ko ni bilo VAR-a, se je lahko piskalo kakor se je hotelo. Zdaj je temu konec in Cripsi tega ne more preboleti, da ne bo več sumljivo določenih penalov in drugih napak v korist Reala. Ali v korist kogarkoli. Če bi bil VAR že prej, Barca ne bi premagala PSG, kajti penala nad Suarezom ni bilo. In takrat proti Chelseju ne bi Barca slavila. Prav tako bi bil potek tekme Real-Liverpool drugačen, saj bi Ramos dobil direkten rdeč karton. In Bayern in Juve ne bi bila tako oškodovana. In Realu ne bi priznali gola proti Atletom, ker je bil offside 10 cm. !0 cm ni veliko, ampak je dovolj. Kot v skoku v daljavo, je že milimeter prestop. Tako je in tako bo ostalo. Real sestavlja odlično ekipo in če bo premagoval Barco v bodoče, jim bomo častno čestitali. Cripsi bo pač nekoč dojel, da se moti glede VAR-a. Pa tudi če ne, koga briga.
stoj?kov
03. 04. 2020 18.11
+11
ma pri crispiju pa še nekaterih je tako da potalaš minus in greš dalje...barca zadnje leta ni prava,to se vidi iz letala...zame predvsem zgrešeno vodstvo potem dodaš še neke konstantne poškodbe enih in istih igralcev pa si le še dve piki pred realom v la ligi...nikoli mi ne bo problem čestitat tudi realovcem,predvsem tistim ki lahko fuzbal kot celoto objektivno komentirajo...var je vrjetno za vse enak,bi blo treba samo dorečt ob katerih situacijah se ga uporablja in ob katerih pač ne.crispi pa ne bo dojel,moje mnenje
Roglič šampion
03. 04. 2020 20.58
+3
Iz dreka pa nas he vlekel clovek ki ga bolanko najbolj blati.Lionel Messi
Diegol14
03. 04. 2020 15.14
+5
Kaj.la zlata žoga Lukec???😂😂😂
samomojemnenje
03. 04. 2020 14.44
+19
"Ruiz je ravno v petek dopolnil 24 let, želeli pa naj bi si ga tudi v vrstah velikega tekmeca Barce Real Madrida." V zadnjih mesecih skoraj ni nogometaša, da se zanj ne bi zanimal tudi Real. Če bi se Barca zanimala za Milaniča, bi pisalo, da se tudi Real zanima zanj.
Kollerik
03. 04. 2020 14.46
+17
Ali se Real resno zanima za tega igralca, ali pa mu s svojim "zanimanjem" samo nabija ceno na tržnici, da ga bo Barca potem pri nakupu dražje plačala.
samomojemnenje
03. 04. 2020 14.51
+15
Lessihinav?ek
03. 04. 2020 15.01
-27
prvo se je Real zanimal za Ruiza,barcelona itak samo čaka potezo velikega REala,tudi želja ruiza je da gre k najboljšemu,seveda to ni barca,potem mu je bolje da ostane pri napoliju.barca gredo samo povprečni igralci in to samo iz ajaxa,ki ima poprečne igralce
stoj?kov
03. 04. 2020 15.07
+27
pol veš kakšne igralce ima real če so ajaxovi povprečni in z lahkoto sredi madrida odpihnejo baletnike v lp...povprečni igralci Barce pa ob boku reala serijsko osvajajo la ligo ter kraljevi pokal...nezaslišano ;)
Trend01
03. 04. 2020 15.09
+0
Bo treba malo brati. Ne samo kritizirati, jamrati. Ali ne piše "lepo"; da je dal Real Fabiánu ponudbo, ko je bil star šele 18 let? Je, kajne? Takrat Barcelone še ni bilo blizu. Barcelona ze zanj zanima zadnje dve leti. Zdaj si pa zraven dali piskrček še L'pool, Bayer, United, City in Everton. Verjetno še kdo. Sicer pa; Fabián - vse najboljše. "Če slučajno danes prebira forum 24ur" :-) P.s. - sicer se pa Barcelona, še bolj kot Fabiána - želi Tanguy Ndombéléja.
Trend01
03. 04. 2020 15.14
+0
samomojemnenje
03. 04. 2020 15.33
+6
Je pač zavrnil Real, ko je imel 18 let. Tisto je zgodovina. Ali naj smatram, da si tudi zajamral, ko si napisal, da se je real prvi zanimal zanj.
samomojemnenje
03. 04. 2020 15.34
+10